Page 8

8

RECREATIEKRANT DE GROENE VENEN

1-31 mei

Mei

Mooi Linieland

11 en 12 mei

Open Molen & Gemalendag

Naar huis met een spannend verhaal

Vanaf 17 juni (na broedseizoen)

Juni

Uitblazen

Wandelroute Botshol

2 juni

Amstellanddag

U komt, wij draaien

Komt dat zien! Molens en gemalen van vroegere tijden die altijd nog trouwplichtig hun werk doen. Ze draaien op volle toeren om onze polders (en jouw voeten) droog te houden. De molenaar leid je vol trots rond door vervlogen dagen en onze vrijwilligers vertellen alles over de antieke, maar nog actieve machines in gemalen.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie loopt dwars door ons gebied. In de maand mei staan de forten en sluizen tijdens Mooi Linieland centraal. Luister naar de verhalen van vroeger tijden hoe de vestingwerken met water ons laag gelegen land tot een onneembare vesting maakten. Bij thuiskomst hangt iedereen aan je lippen! Kijk op mooilinieland.nl voor meer informatie.

1-31 mei

1-31 mei

Verwonder-wandeltocht Naardermeer

Fietsroute Rondje Waterlinie

Ga met mei mee

Wist je dat het Naardermeer het oudste natuurmonument van Nederland is? En dat is niets voor niets. Neem je liefje, kinderen of vrienden aan de hand en volg deze wandelroute van Natuurmonumenten door soppende weilanden, spannende vlonderpaden en langs ondiepe wateren vol met prachtige watervogels en unieke plantensoorten.

Speciaal voor jong en oud! Haal je hart op langs de Amstel met een actieve wandeling of fietstocht. We houden open huis in gemaal Stadwijck, gemaal De Ronde Hoep en in onze afvalwaterzuiveringsinstallatie, waar leuke activiteiten worden georganiseerd. Het waterschap rolt de groene loper voor je uit. 12 juni

Ravotten in Droogwaterland Nationale Buitenspeeldag

Even he-le-maal niets moeten en gedachteloos slenteren over dijken, door polders en moerasbos, langs weides vol zingende volgels. Hier voel je je rustig en veilig, omdat onze sterke dijken het water tegenhouden in dit laag gelegen natuurgebied. En vergeet vooral niet naar boven te kijken naar overvliegende aalscholvers! 21 juni

Lekker Lang Licht Loop

Hardlopen rond de NaardenVesting

Kijkuit! Spion!

Een tip tijdens Mooi Linieland: fietsen langs de forten van de Waterlinie. Stap af en bezoek bijvoorbeeld fort Kijkuit of fort Spion. Spannende namen voor oude forten met weinig kleine ramen; dat betekent donkere ruimtes, brrrr. Leuk voor kinderen! Fiets verder over dijken en langs sluizen en gemalen, die het waterpeil streng bewaken voor ons allemaal. Pak je fiets en zoek de spanning op.

21X

elke dag vakantie

Nergens is Buitenspeeldag leuker dan in natuurspeeltuin NoordOogst in Amsterdam Noord! Hier kun je ravotten, klauteren en wroeten. Of speel met water en kom aanmodderen in de waterspeelbaan en spetterplas met watervalletjes. Hier kun je lekker vies worden. Ook ouders hebben hier een heerlijke dag met natuurlijk eten. Kijk op noordoogst.org.

Onderwaterland

Snorkelen in de Spiegelplas

Om precies 05:19 uur komt de zon op en hij gaat pas onder om 22:07. Alle tijd voor een relaxte rentocht in de warme zomerlucht. Muziekoortjes kun je thuislaten want de muziek wordt verzorgd door de talrijke (water)vogels die ons gebied rijk is. Deze natuurlijke DJ’s zingen de mooiste songs in het natuurgebied van het waterschap, waar ze zich welkom voelen.

Juli 1-31 juli

Wakkere Wakers Route Waterkeringpad

ZIEN, DOEN EN GENIETEN + 2 WINACTIES

in droogWATERLAND Vier de zomer in Droogwaterland. Het leukste, open recreatiepark van Nederland! www.agv.nl/droogwaterland

Door de vele zoetwatermosselen is er redelijk goed zicht in de diepe Spiegelplas. Hier beleef je het zoete onderwaterleven als nergens anders: zoetwaterkreeftjes, snoeken, paling en wat dacht je van de rijkdom aan waterplanten? Stap het water in bij het ‘Strandje aan het meer’: voel je voor even de zoetwater Jacques Cousteau!

Kijk voor de leukste activiteiten, wandel-, fietsen joggingroutes op agv.nl/droogwaterland Volg ons op Facebook www.facebook.com/ waterschapagv en Twitter @waterschapagv voor de actuele tips!

Stilletjes liggen ze dag en nacht te waken over onze veiligheid: de kilometerslange dijken die ons laag gelegen land beschermen tegen overstroming. Kom wandelen over de dijken van het Waterkeringpad en zie zelf hoe belangrijk onze Wakkere Wakers zijn: aan de ene kant het hoge water van het IJsselmeer en de andere kant de lager gelegen polders. Check de hele route op onze website.

Profile for De Groene Venen

Recreatiekrant 2019  

Recreatiekrant 2019

Recreatiekrant 2019  

Recreatiekrant 2019

Advertisement