Page 5

DE GROENE VENEN

23 januari 2015

5

Kort nieuws

DE WEEK IN BEELD

Vinkeveen

Biljarten in De Merel

t. Een aar gebots en lk e p o 's to eg e e au Industriew terdag twe a e z d n n ij a z v t n h e tek den een In Mijdrec ij het overs ide bestuurders kon poel b g a z t s li s e Een gekantel automob t hoofd. B to richarD van Der de trekker he to over he u fo a eft in Mijdrech re e w d . aterleiding ve n n a orkome t een breuk in o v roorzaakt. Ee t ie n g in jd een ri W n n groot gebi iln a a is en De Hoef ed in Mijdre had bruin wat ch t, water uit de er uit de kraan. kraan was ni Het bruine et schadelijk volgens Viten s.

Prijsklaverjassen in De Merel

Vinkeveen

Benefiertavond bij SV Hertha

Zonnige snertdag voor Abcouder Lions en Harmonie De Lions Club Abcoude-Baambrugge bedankt iedereen die aan het goede doel heeft bijgedragen door soep af te nemen en natuurlijk ook de bedrijven die als verkooppunt hebben gefungeerd: Renault garage Van Kalmthout, Bakkerij Both, Koot Plusmarkt en Albert Heijn. Later zal worden bekend gemaakt wat de actie voor de muziekopleiding van de Abcouder Harmonie precies heeft opgebracht. Verrassend was ook, dat er zich in de loop van de ochtend een, aanvankelijk anonieme, goede gever bij het soepverkooppunt van Renault garage Van Kalmthout meldde, die de muziekopleiding van de Abcouder Harmonie zo’n goed

Vinkeveen

Op vrijdag 30 januari is er in Café de Merel Arkenpark MUR no 43 te Vinkeveen prijsklaverjassen om fraaie prijzen. Aanvang 20 uur. Zowel dames als heren welkom, aanwezig zijn om 19.45 uur voor de inschrijving. Er worden vier ronden van zestien giffies gespeeld en er zijn fraaie prijzen te winnen. Ook zal er een tombola gehouden worden met schitterende prijzen.

Maandag jl. is op Open Avond ge het VeenLanden College in Mijdrecht houden waar een toekomstige ouders zich brugklassers konden oriën en hun teren. Donder hetzelfde op dagavond ge de locatie Vin beurde keveen van he t VLC.

Het weer werkte afgelopen zaterdag geweldig mee: voldoende koud om zin te krijgen in de jaarlijkse portie Lions erwtensoep en een heerlijk zonnetje om het de soepbezorgers van de Lions Club, met assistentie van leden van de Abcouder Harmonie gemakkelijk te maken. Echt snertweer dus! Als start van de actie ten bate van de Harmonie, werden de eerste liters soep ’s ochtends gekocht door burgemeester Maarten Divendal. Daarna gingen de verkoopteams op weg om de soep huis aan huis uit te venten. In het begin van de middag was alle 1.500 liter soep verkocht.

In het zes ballen toernooi van Biljartclub De Merel zijn in het afgelopen weekend weer enkele spelers doorgedrongen ot de finale en wel in de B-poule Sander Pater, William van der Meer, Bas Krabbendam en Martien Heijman. Er kunnen nog pogingen gedaan worden om zich in de finales te spelen op zaterdag 24 januari van 14 tot 18 uur, zondag 25 januari van 14 tot 17 uur, zaterdag 31 januari van 14 tot 18 uur waarna om plus-minus 19.30 uur de finales zullen starten. Aansluitend is de prijsuitreiking. Locatie: Café de Merel,Vinkeveen.

hart toedroeg, dat hij een gift van € 500 kwam overhandigen. Alles bij elkaar een succesvolle dag waar de Lions club met voldoening op kan

terugzien. Tegelijkertijd betekende het een geweldig begin van het jubileumjaar van de Abcouder Harmonie die dit jaar 115 jaar bestaat.

Raad-Huis Kerstboomactie levert 4.000 euro op

Driehuisschool doet mee aan NK schoolbowlen

De jaarlijkse Kerstbomen actie van Raad-Huis makelaardij uit Abcoude heeft dit jaar het fantastische bedrag van € 4.000,- totaal opgeleverd. Roeland Hillen is als eigenaar van het kantoor heel trots. Samen met mijn vrouw Nathal, onze kinderen en onze trouwe helpers Bernadette, Rein, Wouter en vele anderen hebben wij weer keihard gewerkt voor 2 zeer goede doelen. Het is ieder jaar weer een feestje om te doen. Zwaar werk maar het geeft veel voldoening. Stichting Jongeren Actief De Ronde Venen (Raymond van Bergen) heeft € 2.000,- gekregen en WereldOuders (Josine van Kersteren) een gelijk bedrag. Twee goede doelen die zich richten op kinderen. Lokaal en in Latijns Amerika. Namens hen, dank aan alle kopers van een kerstboom.

Al voor de 17e keer organiseert de Nederlandse Bowling Federatie, in samenwerking met bowlingcentra en verenigingen, voor de groepen 7 en 8 van de Nederlandse basisscholen het NK schoolbowlen. Dit jaar deed de Driehuisschool uit Mijdrecht daar voor het eerst met drie teams aan mee. Schoolbowlen wordt gespeeld door schoolteams van elk 3 personen (jongens en meisjes gemengd toegestaan). Per team mag er maximaal één speler/speelster lid zijn van de Neder-

landse Bowling Federatie, dit om een zo eerlijk mogelijke krachtsverhouding te krijgen. Ieder team speelt een voorronde van 3 games. Het team met de hoogste score plaatst zich voor de landelijke finale op zaterdag 7 maart 2015. De Driehuisschool werd ontvangen door mevrouw Helmig van de Bowling Vereniging Mijdrecht en heeft de 3 games gegooid. Of ze doorgaan naar de landelijke finale dat moet nog blijken, maar plezier hebben de leerlingen zeker gehad.

Op 31 januari organiseert SV Hertha een hilarische benefietavond die helemaal in het teken staat van de nieuwbouw. De bouw is weliswaar begonnen, maar financieel kan Hertha nog wel wat gebruiken. Geheel belangeloos komt op 31 januari een geweldige line-up aan lokale artiesten én herthanen een waanzinnige show neerzetten: Alex van der Hulst, Bart de Wit, Daantje, Dave Miller, Jeffrey Cijs, Marco & Sandra Marché, Mark Fledderman, Pat rick Eerdhuyzen, Paul Verheul, Quincy Smolders, Ramon Sandbergen, Rob Smolders, Vincent Stokhof, DJ 's De Jas en Ferry Maas maken het feest compleet. Deur open: 20 uur, eerste optreden 21 uur. Kaarten aan de deur à 5 euro. Toegang vanaf 18 jaar.

Baambrugge

Klaverjasavond in de Vijf Bogen Op vrijdag 30 januari wordt er om 20 uur klaverjas gespeeld in dorpshuis De Vijf Bogen. Er zijn weer veel prijzen te winnen.

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 23 januari 2015  

De Groene Venen 23 januari 2015

De Groene Venen 23 januari 2015  

De Groene Venen 23 januari 2015

Advertisement