De Groene Venen 27 juni 2014

Page 10

10

27 juni 2014

DE GROENE VENEN

CULTUUR Vrijwilliger Roel Houwers Crown Theater druk met nieuwe seizoen De start van de kaartverkoop voor het theaterseizoen 2014/2015 is begonnen. De laatste weken is er bij het Crown Theater in Aalsmeer achter de schermen hard gewerkt door vrijwilligers. Eén van hen is Roel Houwers. Hij gaat zijn vierde seizoen in. Roel vertelt hoe het is begonnen.

Nieuw schilderseizoen bij Atelier De Kromme Mijdrecht Begin september gaat het nieuwe schilder- en tekenseizoen bij Atelier De Kromme Mijdrecht (AKM) weer van start. Bij AKM leert iedereen - van jong tot oud - tekenen en schilderen onder deskundige begeleiding. Het nieuwe cursusprogramma voor jeugd en volwassenen is nu al bekend, dus schrijf je in! Op vrijwel elk dagdeel kun je komen tekenen of schilderen. Op woensdag- en vrijdagmiddag zijn er cursussen voor de jeugd en op bijna alle andere dagdelen voor volwassenen.

“Eind 2011 zag ik een advertentie waarin directeur Peter van Eick vroeg naar iemand voor de marketingafdeling. Ik heb een marketingachtergrond, ben grafisch vormgever én ik heb veel affiniteit met het theater in het algemeen, dus ik heb gereageerd. Sindsdien zit ik er bij en coördineer het Marketingteam. Met heel veel plezier moet ik zeggen.” Over het waarom hij dit vrijwilligerswerk doet, naast zijn goed lopende eigen bedrijf, zegt hij: “Ik vind dat maatschappelijk gewoon heel belangrijk. Het voelt goed om vrijwilligerswerk te doen. Crown Theater is een stichting en dat is heel bijzonder. In de loop der jaren zijn er veel medewerk(st)ers bijgekomen en we hebben een ontzettend leuk team momenteel. Van het enthousiasme dat iedereen uitstraalt krijg ik enorm veel energie! Daarnaast vind ik theater gewoon een leuke wereld. Als ik met mijn vriend op vakantie ga, dan zoeken we ook altijd uit welk entertainment er is en daar kunnen we dan echt van genieten. Het is een leuke hobby en nu kan ik ook nog iets inhoudelijks betekenen. Prima combinatie toch?”

Roel is betrokken bij onderhandelingen tussen diverse partijen, hij is Project Manager van verschillende voorstellingen en zit de vergaderingen van het marketingteam voor. Hij verzorgt de vormgeving en coördineert alle communicatieuitingen. Roel maakt meteen van de gelegenheid gebruik dat er momenteel naarstig gezocht wordt naar een salespersoon. Iemand die contacten onderhoudt met partner bedrijven. Leuke voorstellingen Over de voorstellingen voor het komende seizoen vertelt Roel met trots: “We hebben met elkaar weer prachtige producties uitgekozen; Musical ‘Een avond met Dorus’, Do’s Theatertour en de 3JS bijvoorbeeld. Voor kinderen hebben we Pluk van de Petteflet, Woezel en Pip en Sam de Brandweerman en shows als Woodstock, Hartsvrienden, The Blues Brothers en Taxi Taxi. We beginnen in september met een opwarmertje, namelijk The 80’s Mania, een Engelse productie met herkenbare songs uit de tachtiger jaren en de officiële opening zal in oktober plaatsvinden met Crazy Pianos.

Aangezien ik zelf fan ben van Tina Turner ben ik ook blij dat Fourtina bij ons op de planken staat. Een regelrecht ode aan deze fantastische zangeres.” Kaarten voor de voorstellingen zijn o.a. te koop via de website www.crowntheateraalsmeer.nl Zomeractie: tweede kaartje gratis Voor snelle beslissers is er een Zomeractie. “We beginnen dit theaterseizoen dus super aantrekkelijk, want we hebben de supersprintprijs in het leven geroepen tijdens deze Zomeractie. Alleen geldig in de maanden juni, juli en augustus geven we 50 kaarten weg; bij elke gekochte kaart ontvangt men het tweede kaartje gratis, met een maximum van 50 kaarten per voorstelling. Wees er dus snel bij want op = op,” adviseert Roel. “Voor een volledig en heerlijk avondje uit ben je in ons gezellige theater prima op je plek. Lekker een hapje eten vooraf in één van de restaurants, vervolgens de grootste sterren zien optreden en aansluitend een drankje doen in één van de bars.”

Workshop Schilderen op de Plas Atelier54 organiseert een schildermiddag op Eiland 8 midden op de Vinkeveense Plassen. Water, wolken, bootjes, wat wil een mens nog meer?

Beginnerscursus volwassenen Op maandagmiddag - en bij voldoende belangstelling ook op vrijdagmorgen - zal er weer een beginnerscursus starten. Plezier en de motivatie om te leren tekenen en schilderen zijn de basis. In drie blokken worden de basisbeginselen bijgebracht van tekenen en schilderen met verschillende materialen. Veel mensen hebben daarna voldoende zelfvertrouwen gekregen om door te stromen naar een van de andere groepen Modelavond Op dinsdagavond is er een speciale modelavond, waarbij er zes van de tien keer getekend of geschilderd kan worden naar ongekleed model. Tijdens deze avonden is er geen docent, maar de gevorderde leden ondersteunen de beginnende cursisten met tips en aanwijzingen. Jeugd Kinderen kunnen vanaf 8 jaar lid

worden van het atelier. De cursussen zijn ingedeeld naar leeftijd. Op woensdagmiddag zijn de lessen voor kinderen van de basisschool, op vrijdagmiddag voor leerlingen van de middelbare school. Zo zitten ze altijd in een cursusgroep met leeftijdsgenoten. Omdat de jeugdleden individuele begeleiding en opdrachten krijgen, maakt het niveau bij aanvang niet uit. Bij het AKM leren kinderen welke creatieve talenten ze hebben en hoe ze die verder kunt ontwikkelen. De docenten helpen ze daarbij door leuke, spannende en uitdagende opdrachten te geven. Er is op dit moment ruim voldoende plaats voor nieuwe jeugdleden. Nieuw dit jaar is de strippenkaart. Hiermee kun je één, drie of vijf lessen volgen. Deze kaart is een heel cursusjaar geldig. Ook leuk om iemand cadeau te doen. Meer informatie op

www.atelierdekrommemijdrecht.nl.

Datum: 14 juli van 14 tot 16 uur. Verzamelen om 13.45 uur bij Klinkhamer, Eiland 4. Aanmelden kan via de mail; annie.overbeeke@ atelier54.eu Je krijgt een bevestigingsmail met daarin het rekeningnummer om de kosten à 15 euro te betalen. Er is plaats voor 8 mensen. Je komt op de fiets of met de auto naar Klinkhamer (op de Baambrugse Zuwe), neemt je schilderspulletjes mee en wordt met de boot overgevaren naar Eiland 8. Koffie, thee en water is aanwezig. Ben je met de fiets dan zorgen we ook voor een stoel. Even bij de aanmelding vermelden. Mocht het onverhoopt regenen, dan sturen we ’s morgens een mail, dan schuiven we een weekje op. Meer info op www.atelier54.eu.

Sweet Summertime Concert in Studio Rotschild Vrijdagavond 4 juli is het voorlopig laatste concert in de maandelijkse concertcyclus van Studio Rotschild. De zang en muziek hebben deze keer een zomers karakter met thema Walking on Sunshine. Een muzikaal zomerse wandeling door verschillende muziekstijlen. Spannend, zwoel en swingend. Op het programma staat coole jazz, gaaf klassiek en vrolijke zomerse pop. De variatie zit ook in de leeftijd van de twaalf leerlingen van Greetje de Haan die het podium betreden. Kinderen, pubers en volwassenen. Deze bijzondere mix presenteert muziek uit Mozart’s Der Vogelfänger en zangnummers van Purcell, Caro Emerald, Jacques Brell, Michael Bubble, Bruno Mars en Marco Borsato. Klassieke popnummers als Summertime en Summertime sadness komen bijvoorbeeld aan bod. Open podium Uitdagend is het optreden op het ‘open podium’ van beeldhouwster Corinne Bredemeijer die bij Rotschild exposeert. Ze vertelt iets over haar werk en zingt samen met het publiek haar favoriete nummer Nada Brahma. Het open podium is een vast onderdeel in

de programmering. Het biedt de gelegenheid aan het publiek om zelf iets verrassends te laten zien of horen. “Steeds meer muziekliefhebbers uit de omgeving van Mijdrecht vinden de weg naar onze maandelijkse concerten,” aldus zangdocente Greetje de Haan van Studio Rotschild. “Vooral de variëteit in de programmering slaat aan. We wisselen klassiek, jazz en populaire muziek voortdurend af. Het concert begint om 19.30 uur en kost 6 euro per persoon, inclusief een drankje en hapje. Toegangskaarten via Greetje de Haan, Bozenhoven 128 A, Mijdrecht. Telefoon 06-20743560 of gretele.rotschild@gmail.com.

Foto boven: Annemarie Stolwijk zingt Ilse DeLange