Page 4

4

Kort nieuws

Start to Run voor de Zilveren Turfloop op 3 november

Mijdrecht

8-weekse clinic hardlopen bij de Veenlopers

Lijden van Christus in De Wegwijzer Op zondag 11 augustus worden beide diensten in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer geleid door student D. van der Wal. In de morgendienst van 10 uur is het thema van de verkondiging: Het volgen van Jezus. In de avonddienst van 18:30 uur is het thema van de verkondiging: Het lijden van Christus. Zondag 15 van de Heidelbergse Catechismus behandelt één van de meest belangrijke onderdelen van het Christelijk geloof, namelijk het lijden van Jezus Christus. Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees ook het hele artikel op de website van de kerk. Thuis live of achteraf de dienst bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/ online+diensten.

Vinkeveense Plassen

Politie vordert boot voor achtervolging Agenten vorderden op zondagavond jl. een motorboot om de achtervolging op een boot met drie verdachten in te zetten. Rond 19.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Winkeldijk drie opvarenden van een motorboot een vlag van een Scoutingboot hadden gestolen. Toen één van de Scoutingbegeleiders de vlag terug wilde pakken, werd hij mishandeld. Daarna gingen de drie er met hun boot vandoor. De melder gaf de vaarrichting door en het feit dat op de boot een opvallende parasol stond. Agenten die onderweg waren naar de Winkeldijk, zagen de boot over de Zuidplas varen. Bij de Demmeriksebrug vingen zij de boot op en riepen naar het drietal, maar de drie voeren door. Kort daarna kwam er een andere boot aan varen. De agenten vorderden die boot en gingen achter het drietal aan. Halverwege de Kleine Plas haalden de agenten hen in en vorderden de drie terug te varen naar de Demmeriksebrug. De drie mannen, van 25 en 26 jaar uit Wilnis en een man van 30 jaar uit Vinkeveen, deden dit onder veel protest. Agenten namen telefonisch contact op met de melder. Hij vertelde dat de boot met de drie was langs gevaren en dat zij een vlag hadden gepakt. Toen hij die terugpakte, werd hij door één van de drie geslagen en geschopt. Hij wist echter niet meer welke van de drie. Hij moest er nog over nadenken of hij daadwerkelijk aangifte wilde doen. Te veel gedronken De agenten constateerden dat de bestuurder van de boot, de 26-jarige man uit Wilnis, te veel had gedronken. Zij hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Bij de ademanalyse blies hij 645 ug/l, bijna drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Wilnisser is procesverbaal opgemaakt.

Vanaf donderdag 5 september 2013 begint bij de Veenlopers een nieuwe serie trainingen ter voorbereiding op de 23e Zilveren Turfloop op 4 november a.s. voor zowel de startende als de meer gevorderde hardloper. Voor de beginnende hardlopers hebben de trainingen het karakter van Start to Run, waarbij er van nul af aan wordt toegewerkt naar 5 km hardlopen. De nadruk ligt hierbij op een verantwoorde opbouw en gezellig samen trainen. Iedereen kan aan deze starterscursus meedoen, ongeacht leeftijd of conditie. De meer gevorderde hardlopers worden tijdens

9 augustus 2013

de trainingen van de Veenlopers op donderdagavond voorbereid op de 10 of de 16,1 km van de Zilveren Turfloop. Hierbij wordt o.a.andere aandacht besteed aan het verbeteren van de looptechniek en -snelheid en specifieke wedstrijdvoorbereiding. Voor de starters en gevorderden starten de trainingen op donderdag

DE GROENE VENEN

5 september 19:30-20:45. Verzamelen op de Rendementsweg in Mijdrecht ter hoogte van het gebouw van GroenWest. De kosten bedragen 30 euro per deelnemer, inclusief startbewijs voor de Zilveren Turfloop en gratis meetrainen na de Zilveren Turfloop met de Veenlopers tot januari 2014.

Bij het pakket horen 8 begeleide trainingen op donderdagavond en een trainingsprogramma naast de begeleide trainingen. Aanmelden kan via info@veenlopers. nl en frans.bosman@online.nl. Laatstgenoemde geeft ook telefonische info 0297-287283 (na 18 uur).

Prima Open Senior Plus Eendagstoernooi Op 1 augustus jl. werd bij Tennis Vereniging Mijdrecht onder zeer warme, maar stralende omstandigheden, in 6 poules 3 x 45 minuten getennist door maar liefst 104 deelnemers. Er werd gespeeld op 10 buitenbanen, terwijl een aantal wedstrijden in de hal werden afgewerkt. Gezelligheid stond voorop, maar er werd toch sportief gestreden om de punten. Tussendoor een heerlijke lunch, en na afloop een drankje en hapje, verzorgd door de medewerkers van Panman. De winnaars in de verschillende categorieën waren als volgt: Kitty Koek en Ans Bruggeman (Dames Dubbel A), Trudi de Vries en Greet Vermeij (Dames Dubbel B), Pieter van Diemen en Gerard van Diemen (Heren Dubbel A), Harry Knol en Jaap Eelman (Heren Dubbel B), Jos Riechelman en Margreet Koster (Gemengd Dubbel A) en Rien van Wijk en Felicitas van Wijk (Gemeng Dubbel B). Voor de winnaars en winnaressen waren leuke prijzen beschikbaar, wedstrijden moeten tenslotte wel ergens om gaan! De organisatie stond als een huis, afscheid nemende deelnemers beloofden volgend jaar terug te komen. TVM kan dus terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

Fashion Art & Design in Galerie Fort a/d Drecht Op vrijdagavond 30 augustus is er een expositie en fashionshow ‘Summerdarkness’ in galerie Fort a/d Drecht. De drie deelnemende kunstenaars hebben als doel een deel van de verkoopopbrengst te schenken aan VSN, de Vereniging Spierziekten Nederland. De avond begint om 19.00 uur met een preview, om 19.30 opening en fashionshow, hierna genieten van kunst, met daarbij ook een drankje en een hapje. Einde 21.00 uur. Bent u de 30ste verhinderd kunt u de expositie op zaterdagmiddag 31 augustus 2013 tussen 12.00 uur en 16.00 uur bezoeken, de kunstenaars zullen ook dan aanwezig zijn. Henny Woud (www.hennywoud.nl) uit Waverveen exposeert met schilderijen in olieverf en beelden in brons

en keramiek, tot 11 augustus is er in Galerie Fort a/d Drecht van haar nog werk uit haar beginperiode te zien nl paarden in aquarel en acryl.

Mijdrecht kleurt rood voor CliniClowns Na een succesvolle eerste editie van de Rode Neuzen Rally in 2012, wordt op 29 september de tweede editie van de Rode Neuzen Rally voor CliniClowns georganiseerd. De rally (tourrit) start vanaf 3 Hampshire Hotels verdeeld over Nederland. Eén van de startlocaties is Hampshire Hotel Mijdrecht. Vorig jaar was dit hotel ook al het decor voor de start van de Rode Neuzen Rally. Maar liefst 110 kozen vorig jaar voor deze startlocatie. Alle routes eindigen bij het CliniClowns hoofdkantoor in Amersfoort. Het idee is simpel; men neem een flink aantal rode auto’s, een mooie route door Nederland en een fantastisch eindpunt. Dit zijn de ingrediënten voor een geweldig leuke dag waarmee je ook nog eens een heel goed doel steunt; CliniClowns. De inschrijving staat open voor alle soorten auto’s, zolang deze maar rood is! Het inschrijfgeld bedraagt €50,- per auto en €10,- per inzittende. Aanmelden kan op www.rodeneuzenrally.com. Hier vind je ook nadere info over het programma. Finish bij het CliniClowns kantoor De netto-opbrengst van de Rode Neuzen Rally komt ten goede aan stichting CliniClowns. De finish zal bij het CliniClowns hoofdkantoor in Amersfoort plaatsvinden. Wanneer alle deelnemers binnen zijn, zal er na de prijsuitreiking een cheque worden overhandigd aan een medewerker van CliniClowns.

Dorie van Dijk uit Nes a/d Amstel, wereldwijd bekend met haar fiberfusing geeft een fashionshow ‘Summerdarkness’ met kleding en accessoires van o.a. vilt en zijde. Sabrina Koning Woud (www.skwvormgeving.nl), grafisch en ruimtelijk vormgever uit Baambrugge exposeert met ruimtelijk werk en lichtsculpturen in hout.

Automobilist rijdt struiken in Maandagmiddag is een oudere bestuurder per ongeluk de struiken ingereden ter hoogte van de Albert Heijn supermarkt aan de Herenweg. De auto reed van het parkeerterrein van de supermarkt weg en reed vervolgens rechtdoor door twee tuinen heen in plaats van achteruit. Gelukkig was er niemand in de tuin aanwezig. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. De hulpdiensten werden opgeroepen omdat er mogelijk letsel was bij de inzittenden. foto richard van der spoel

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 9 augustus 2013 met Vinkeveense Plassenkaart 2013  

De Groene Venen 9 augustus 2013 met Vinkeveense Plassenkaart 2013

De Groene Venen 9 augustus 2013 met Vinkeveense Plassenkaart 2013  

De Groene Venen 9 augustus 2013 met Vinkeveense Plassenkaart 2013

Advertisement