Page 4

4

5 oktober 2018

Jeugdbrandweer-finales zaterdag in Mijdrecht

Kort nieuws Mijdrecht

De Wegwijzer over ten goede omdenken Zondag 7 oktober leidt prof. dr. A. Huijgen uit Kampen de morgendienst om 10 uur in De Wegwijzer. De preek gaat dan over Genesis 50:20, over God die het kwaad, dat wij bedenken, omdenkt ten goede. 's Middags om 17 uur leidt ds. J. van Dijken uit Nieuw-Vennep de dienst en gaat de preek over 2 Tim 2:9b. Je hebt een plan, een idee, je bent er enthousiast over maar die ander heeft zijn tegenwerping. Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Bekijk wekelijks nieuwe informatie op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel.

Mijdrecht/Wilnis

DE GROENE VENEN

Open ochtend op Sint Jozefschool in Vinkeveen Op woensdag 10 oktober staan de deuren van de Sint Jozefschool in Vinkeveen van 8.45 uur tot 12 uur wagenwijd open voor ouders/verzorgers die op zoek zijn naar een basisschool voor hun kind. U kunt dan een kijkje komen nemen in de prachtig verbouwde school. Het is een moment voor nieuwe ouders die nog een school moeten kiezen om de sfeer te proeven. U kunt de lessen in verschillende groepen bekijken; op deze wijze krijgt u een beeld van de dagelijkse gang van zaken in de klas en daarmee het dagelijks leven van uw kind. De kinderen, leerkrachten en direc-

tie zijn beschikbaar om u rond te leiden. Het is mogelijk een praatje te maken en vragen te stellen over het onderwijs. De kinderen kunnen deze ochtend een moment meedraaien in groep 1 en 2; zo nodig ook in de andere groepen. De Sint Jozefschool streeft ernaar kinderen een rustige en veilige leeromgeving te bieden, waar ze graag vertoeven en waar zij hun verstandelijke en sociaal emotionele mogelijkheden optimaal kunnen ontwikkelen. Men hoopt u onder het genot van een kopje koffie/thee op deze open ochtend te mogen begroeten.

Zeker 20 jeugdbrandweerkorpsen uit het hele land komen zaterdag 6 oktober naar Mijdrecht om hun vaardigheden te laten zien op de wedstrijdbanen. Daar worden zij getoetst op hun kennis, het veilig en verantwoord handelen bij brand en de samenwerking in het team. De ploegen die naar Mijdrecht komen, zijn al door de voorrondes, kwart- en halve finale heen, zij strijden nu om de landstitel. Het korps dat de wedstrijd wint, is landskampioen 2018 en krijg de schaal mee naar huis.

Het jeugdbrandweerkorps uit Mijdrecht organiseert de wedstrijd en heeft twee uitdagende branden in scène gezet. Over de exacte locatie kan nog geen mededeling worden gedaan, omdat het jeugdbrandweerkorps uit Vinkeveen ook meedoet aan de strijd om de eerste plek. Iedereen die zaterdag 6 oktober de ploegen wil aanmoedigen of gewoon een kijkje bij de wedstrijden wil nemen, kan zich melden bij de brandweerpost in Wilnis aan de Pieter Joostenlaan.

Progression 50 jaar Koor Progression bestaat 50 jaar en wie jarig is, trakteert! Het jubileumjaar start zondag 7 oktober om 10 uur met een prachtige viering in de St. Jan de Doper-kerk van Mijdrecht/Wilnis. In de afgelopen vijftig jaar is een aanzienlijk repertoire opgebouwd met mooie, toepasselijke en soms ontroerende liederen, waaruit het moeilijk kiezen was. Veel leden zijn al een groot aantal jaren bij dit gezellige, eigentijdse koor, twee van hen binnenkort zelfs 25 jaar. Tijdens de jubileumviering worden zij in het zonnetje gezet. Iedereen is van harte uitgenodigd om 50 jaar Progression te komen meevieren. Niets is mooier dan zingen voor (en met) een volle kerk… Na afloop van de viering is er een kopje koffie of thee met een lekkere traktatie voor iedereen.

Mijdrecht

Welkomstdienst in De Rank Op zondag 7 oktober wordt om 19 uur in De Rank, Prins Bernhardlaan 2 in Mijdrecht een welkomstdienst gehouden met als thema ‘Kom uit je bubbel!’ Uitgangspunt is het verhaal van Zacheüs. Jezus prikt de bubbel van Zacheüs door en zet hem zo weer in de goede richting. Ook wij hebben het nodig om uit onze bubbel te stappen en bijvoorbeeld verbinding te maken met mensen die anders zijn dan wij. Voorganger is ds. Florisca van Willegen uit Uithoorn. De muzikale noot wordt verzorgd door het koor United uit Uithoorn, onder leiding van Rob van Dijk. Iedereen is van harte welkom.

Nu ‘alleen’ nog even lopen: Marcella Postma, Helene Kroon, Julie Postma en Tineke Postma (v.l.n.r. op de foto).

SuperSisters wandelen voor borstkankeronderzoek Aanstaande zondag 7 oktober wandelen de Rondeveense SuperSisters voor stichting 'A Sister’s Hope' 32 kilometer in de omgeving van het Gooi. Een aantal 'sisters' doet al een flink aantal jaren mee. A Sister’s Hope zamelt geld in dat direct terechtkomt bij onderzoekers, bijvoorbeeld in het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis en het LUMC in Leiden. Team SuperSisters heeft al 4.500 euro kunnen doneren dankzij alle bezoekers van een concert afgelopen juni en een mooie donatie van de Historische Vereniging. En van een lieve jarige, die geen cadeautjes wilde maar geld voor dit mooie doel.

Feest op de Pijlstaartschool in Vinkeveen Vrijdagavond 28 september opende de Pijlstaart in Vinkeveen feestelijk het schooljaar met het traditionele Pijlstart-feest. De kinderen hebben zich daarbij uitstekend vermaakt met alle spelletjes en lekker gesmikkeld van de hotdogs, hamburgers en ijsjes. Deze editie was bijzonder vanwege het grote 'Rad van Fortuin'. Ouders konden daarvoor lootjes kopen en mooie, spectaculaire prijzen winnen. Van grillworsten, kaas, planten en vishengels... tot cadeaubonnen voor

sushi, een etentje en een beautybehandeling. Het geld dat hiermee werd opgehaald, komt ten goede aan het nieuwe schoolplein. Tijdens het Pijlstartfeest heeft iedereen het ontwerp en de eerste tekeningen kunnen bewonderen. De school bedankt alle ouders die geholpen hebben om deze avond mogelijk te maken, in het bijzonder de ouderraad. Speciale dank gaat uit naar alle ondernemers, bedrijven en winkels uit Vinkeveen die een prijs gesponsord hebben.

Muziekpodium in Baambrugge groot succes Vrijdagmiddag 28 september werd in de zaal van dorpshuis De Vijf Bogen in Baambrugge de zesde editie van het open muziekpodium gehouden. Doel van het evenement is om jong talent kennis te laten maken met een podium en publiek. Iedereen die een instrument bespeelt of zingt kan hieraan deelnemen. Marnix Lipmann en Jacques van der Bend zijn de organisatoren van dit evenement. Vanaf 17 uur was er een vol programma met allerlei muziek, van 'De Luizenmoeder' tot de violengroep met 'Eine kleine Nachtmusik' en heel veel beat en zang. Drummer en percussionist Chris Elant begeleidde de jonge talenten, maar de meeste muzikanten wisten zelf het

drumstel goed te gebruiken. Ook het Opleidingsorkest van de Abcouder Harmonie onder leiding van Danieke Faber liet horen en zien dat muziek maken met elkaar heel leuk kan zijn. Café-restaurant De Punt in Baambrugge had een prijs beschikbaar gesteld. Die werd gewonnen door Bob van der Wilt. 'The Voice of Baambrugge'. Het podium werd om 20.30 uur afgesloten met het Baambruggelied, waarvan de tekst geschreven is door Jacques van der Bend. De organisatoren zij er wederom in geslaagd om een mooi muziekpodium neer te zetten, het succes en plezier straalden van het talent af. En ook de toehoorders hadden het duidelijk naar hun zin. foto's fem van duuren

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 5-10-2018  

De Groene Venen 5-10-2018

De Groene Venen 5-10-2018  

De Groene Venen 5-10-2018

Advertisement