De Groene Venen 4 juli 2014

Page 5

DE GROENE VENEN

4 juli 2014

5

Kort nieuws Regio

Rabobank geeft steuntje in de rug Rabobank Rap & Ruig race op 5 en 6 juli Komende zaterdag en zondag is er weer de Rabobank Rap en Ruig race. Op zaterdag zullen zo’n dertig teams aan het bouwen gaan om hun vaartuig te creëren. Van 10 tot 22 uur zullen de teams op diverse plaatsen in De Ronde Venen aan het werk zijn. Op rapenruig.nl is te vinden waar u, als toeschouwer, zelf de bouwplaatsen kan bezoeken. Op zondag 6 juli moeten alle teams zorgen dat hun boot veilig bij eiland 1 komt, waar om 13 uur de jurering start. Tegen het eind van de middag worden de pechprijs, originaliteitsprijs, Rap en Ruig prijs en prijs voor de snelste boot uitgereikt. Maar of de boten de finish halen…? Eiland 1 bereikt u nabij ingang camping De Tachtig Morgen aan de Vinkenkade in Vinkeveen.

Prinses Beatrixschool neemt afscheid van meester Jaap Blenk

Veldjesfeest: Luisteren met je hart Het Veldjesfeest trok dit jaar drie avonden lang elke keer meer dan vijftig kinderen naar speelveldjes in Wickelhof, Molenland en Hofland. Het thema was: “Luisteren met je hart.” Bij de aftrap op dinsdag aan de Dokter Van der Haarlaan vielen enkele regendruppels. De andere avonden bleef het juist behoorlijk zonnig weer met wat wind. De ingeleverde vissen van de uitnodiging hingen in allerlei kleuren en met mooie versieringen in een lange rij te wapperen aan de lijn. Olleke Bolleke probeerde trouwens ook te vissen. Hij vond het maar raar dat de visser oud brood gebruikte als aas en wilde de vissen lokken met een lekkere snoepsleutel. Pas toen dat niet lukte, wilde hij wel luisteren naar de tips van de visser. In de poppenkast merkten Roos en Bob dat het soms iets oplevert om gehoorzaam te luisteren en te hel-

pen met klusjes, hun beloning was een verrassingsfeest. Een visnet vol koffers hielp om het verhaal uit de Bijbel en het thema: “Luisteren met je hart” duidelijker te maken. Kinderen mochten vanaf het zeil helpen om de koffers open te maken. Uit de eerste kwam een stel heel grote oren, want ‘horen doe je met je oren’ en uit een andere groot rood gekleurd hart, want: “luisteren doe je met je hart.” Dat ging over visser Petrus die de hele nacht niets had gevangen en in opdracht van de Here Jezus overdag nog eens zijn netten moest uitgooien. Hij luisterde gehoorzaam en ving enorm veel vissen. Even later deelde Olleke Bolleke figuurballonnen uit om een vis van te maken en te versieren op het zeil. De papieren vissen hangen dit weekeinde in de kerk ‘De Wegwijzer.’ Zie ook de pagina hiernaast of kijk op: www.cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel.

Steun voor Stichting Hoogvliegers

Op 26 juni heeft de Pr. Beatrixschool uit Wilnis afscheid genomen van de directeur, meester Jaap Blenk, die gaat genieten van zijn pensioen. De voorbereidingen voor het feest met als thema “Wat gaat meester Jaap doen na zijn pensioen” waren al weken bezig. Om half 10 stond iedereen buiten te wachten op de aankomst van meester Jaap en zijn vrouw. Ze arriveerden in een paardenkar onder luid gejuich van alle kinderen. In school werd meester Jaap direct aan het werk gezet. Hij mocht de mooiste taart kiezen. Een lastige keus, maar de taart met de caravan van Indy en Ryan sprak hem het meest aan. Samen met zijn vrouw en de caravan mooie reizen maken, gaat hij zeker doen tijdens zijn pensioen. Na het buiten spelen en een bolletje ijs bij de ijskar gaven alle groepen een optreden voor meester Jaap. Bij een afscheid hoort natuurlijk ook een mooi cadeau. In alle klassen was geld ingezameld. Hij was erg blij met zijn elektrische fiets.

Ook was er een persoonlijk cadeau waar alle kinderen aan meegewerkt hebben. Om 12 uur mochten alle kinderen gaan genieten van een vrije middag, maar om 17 uur werden zij weer op school verwacht. In de middag was er een receptie voor genodigden en waren het team en de OR druk bezig om alles voor te bereiden voor een gezellig feest, dat om 17 uur losbarstte met muziek, spelletjes, taart, eten, fris , springkussens en loterijen. Op een trekker kon er een rondje door de wijk gemaakt worden. Natuurlijk was er voldoende gelegenheid om meester Jaap de hand te schudden en iets te schrijven in het receptieboek. Het was een heel geslaagde avond waar alle gasten en zeker meester Jaap van genoten hebben. Tot de zomervakantie zal meester Jaap nog regelmatig te zien zijn op de Pr. Beatrixschool en daarna draagt hij zijn taken officieel over aan de nieuwe directeur juf Annemarie Lange.

Stichting Hoogvliegers zet zich al vele jaren in om ernstig zieke kinderen en kinderen met een beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. Afgelopen zaterdag mochten 124 kinderen met de piloten van de Stichting, allen vrijwilligers, een rondvlucht maken vanaf SchipholOost. Het werd een onvergetelijk avontuur dankzij de inzet van de Hoogvliegers en 200 vrijwilligers. Rotaryclub Aalsmeer-Mijdrecht-Uithoorn maakte van de gelegenheid gebruik om een cheque van 4.250 euro te overhandigd aan Stichting Hoogvliegers, de opbrengst van de Santa-Run van december jl. In Mijdrecht kreeg Hoogvliegersvrijwilliger Peter Bakker (links) woensdag jl. een cheque aangeboden van ondernemer Adri Mulders van Optie 1. Sinds de opening van zijn

telecomwinkel aan de Dorpsstraat had hij een box geplaatst waarin klanten wisselgeld konden achterlaten. Na het tellen van alle muntjes bleek er een saldo van 268,71 euro te zijn opgehaald. “Super tof dat hij dit doet! Bedankt! Dat komt zeker goed terecht!” aldus Peter Bakker.

Deze maand zijn vier projecten beloond met een steuntje in de rug van het Coöperatief Fonds van Rabobank Amstel en Vecht. Deze ronde waren er geen projecten uit Abcoude of Baambrugge ingediend. Er zit nog geld in het fonds, dus verenigingen, stichtingen en instellingen uit Abcoude of Baambrugge kunnen voor 1 oktober een aanvraag voor een bijdrage indienen. Projecten bestemd voor Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis kunnen tot 30 augustus terecht bij het Rabo Dichtbijfonds van Rabobank Rijn en Veenstromen.

Mijdrecht

Molenland wil samenwerken met Zideris Het wijkteam Molenland uit Mijdrecht heeft een bezoek gebracht aan de Proosdijststraat waar zorgverlener Zideris een appartement voor begeleid wonen heeft. Hierbij waren ook twee leden van het wijkcomité Molenland aanwezig. Zideris heeft in Mijdrecht drie woningen voor mensen met een verstandelijke beperking waarvan twee in Molenland. Het wijkteam en wijkcomité Molenland willen graag samenwerken met Zideris. Tijdens de bijeenkomst is dan ook gesproken welke activiteiten samen opgezet kunnen worden. Gedacht wordt onder andere aan een gezellige activiteit op Burendag, het rondbrengen van de nieuwsbrief Molenland, verkoop van eigengemaakt handwerk, onderhoud van kleine stukjes groen, bladeren verwijderen van schoolplein. Het zou mooi zijn als op deze manier een vorm van dagbesteding voor de bewoners in de eigen wijk gerealiseerd kan worden.

Regio

Pas op voor Ierse klusjesmannen De politie waarschuwt voor Ierse klusjesmannen. Bewoners klagen omdat zij veel geld betalen voor klussen, maar het werk niet wordt afgemaakt. De laatste weken zijn de klusjesmannen actief in Vinkeveen. De laatste tijd sloegen ze vier keer toe op onder andere de Plevierenlaan en Dodaarslaan. Maar ook in de andere kernen van De Ronde Venen, Uithoorn en Aalsmeer zijn de klusjesmannen actief. Bewoners zijn enkele honderden tot duizenden euro's lichter. De politie adviseert om niet met de mannen in zee te gaan.

foto rob isaacs