De Groene Venen 4 juli 2014

Page 24

24

4 juli 2014

Op 6 juli staat heel De Hoef op z´n kop!

Doe jij ook mee aan De Hoef Sportief 2014?

's Morgens om zeven uur, de haan heeft dan al gekraaid in De Hoef, gaan de eerste deelnemers van start. Wandelaars gaan beginnen aan hun tocht van 10, 20 of zelf 40 kilometer. Veel deelnemers aan de laatste categorie doen dit als voorbereiding op de Vierdaagse van Nijmegen. Welke afstand je ook loopt, het is een prachtige tocht die door ons mooie gebied voert. Kinderen kunnen ook deelnemen. Die lopen een fotopuzzeltocht van 5 kilometer, betalen slechts 3 euro inschrijfgeld en krijgen na afloop een prachtige medaille en een heerlijk ijsje.

DE GROENE VENEN

gens zand, modder of andere rommel op het wegdek zal liggen, zodat de tocht zo veilig als maar mogelijk kan worden afgelegd. Na afloop is er 30,8 kilometer afgelegd, totaal dus 31,8. Om 14.00 uur is het tijd om te gaan hardlopen. De deelnemers die gaan voor de totaalafstand van 41 kilometer, moeten hier van start voor een loop van 10 kilometer. Voor de lopers van de 5 kilometer begint het feest om 14.10 uur.

Om 11 uur is het plons. Vanaf de Strooppot gaan de deelnemers te water, richting de brug om daar te keren en weer koers te zetten naar het beginpunt. Een tikje met de arm op de vlonder bij de aankomst registreert de tijd nauwgezet. Dan is er 1 van de 41 kilometer van De Hoef afgelegd. De toeschouwers zullen weer genieten van de verschillende outfits van de deelnemers.

Die 41 km is een flinke uitdaging in je eentje. Daarom is het dit jaar ook mogelijk om samen met anderen het totaalaantal kilometers af te leggen. Je broer of vriend/ vriendin zwemt, je fietst zelf en een ander rent de 10 kilometer. Leuk toch om als team zo’n prestatie neer te zetten! De 41 van De Hoef bewijst weer eens hoe een klein dorp groot kan zijn. Heel veel vrijwilligers zijn in touw om alles in goede banen te leiden. De tijdwaarneming is in goede handen. Via een op het lichaam aangebrachte transponder worden tijden nauwgezet geregistreerd en is er geen discussie wie uiteindelijk bij de eerste drie winnaars behoren. Ter afsluiting is er live muziek op het Kerkplein met een optreden van zanger Marco de Hollander.

Precies om 12.15 uur gaan de deelnemers op de fiets om 7 rondjes van exact 4,4 kilometer af te leggen. Het parcours is dit jaar geveegd. Dat wil zeggen dat er ner-

Een leuk evenement om aan deel te nemen en zeker ook om als toeschouwer mee te maken. De Hoef Sportief rekent op u op 6 juli!

De beste start van uw sportieve activiteit begint hier!

Oostzijde 42-43, De Hoef

Sponsor van de broodjes tijdens De Hoef Sportief

www.strooppot.nl

Dank aan onze sponsors! Stieva Metaalbewerking bv

Stieva Metalen Puien bv

Stieva Metaalbewerking Harmelen bv

Stieva Project bv

Roest Vast Staal Aalsmeer bv

PLEZIER VERZEKERD

wij helpen ook jou graag met een goed en voordelig verzekeringspakket

ascol.nl

Sporten bereikbaar maken.

Voor iedereen.

Rabobank sponsor van De Hoef Sportief. Sport integreert en verbindt. Daarom steunt Rabobank de sporten waar we allemaal

Voor al uw verbouwingen

graag naar kijken, maar ook de sport waar we allemaal aan mee kunnen doen. Om die reden verbinden we ons dan ook aan De Hoef Sportief.

Cliffordweg 20a Waverveen, Tel: 06-54362299 www.oostveen-timmerwerken.nl

www.rv.rabobank.nl Samen sterker

www.charlesrademaker.nl