Page 4

4

30 november 2018

HV Mijdrecht Heren A ‘winterkampioen’

Kort nieuws

Het is geen unicum, maar wel weer jaren geleden dat HV Mijdrecht Heren A kampioen is geweest. Zij speelden van september tot en met november een competitie met zes teams. Na de winterstop volgt een herindeling op basis van de resultaten. Nu de mannen 'winterkam-

Mijdrecht

Hoop doet leven in De Wegwijzer Zondag 2 december leidt prof. dr. H.G.L. Peels beide diensten om 10 en 17 uur in De Wegwijzer. Hij is hoogleraar Oude Testament aan de Theologische Universiteit in Apeldoorn. 's Morgens is de kerntekst Jesaja 25:8b en het thema: Hoop doet leven. 's Middags is de Schriftlezing Job 40+42 en het thema: Gods antwoord aan Job. Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Bekijk wekelijks nieuwe informatie op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel.

Abcoude

DE GROENE VENEN

pioen' zijn geworden, starten ze in maart dus in een hogere klasse. Ze zijn benieuwd wie hun tegenstanders gaan worden. Helaas kon niet iedereen meedoen met de afsluiting van dit seizoen, maar het 'kampioensdiner' bij Het Rechthuis was er niet minder gezellig om.

Dansschool Nicole dubbel in de prijzen Zondag 25 november begon het wedstrijdseizoen van 'Shell We Dance', de danscompetitie waaraan Dansschool Nicole al eerder meedeed. Nu kwamen er twee nieuwe groepen op de vloer: Selectie 2 en Selectie 3, die pas na de zomervakantie gestart zijn. Selectie 2 kwam met een stoere strakke dans, met

veel wisselingen en opstellingen, die mooi synchroon ging. Het zag er top uit en zij behaalden de derde prijs. Selectie 3 ging 'out of the comfort zone' en koos voor een opvallend Bollywood-nummer. Vrolijk, enthousiast en vol overgave zetten zij hun dans neer en dat leverde hen een tweede plaats op.

Praatcafé ’t Trefpunt Vrijdag 7 december is Praatcafé ’t Trefpunt aan de Kerkstraat 23 in Abcoude open van 14 tot 16 uur. Het thema is ditmaal 'Wat doe je als je een miljoen wint?'. Ervaringen en verhalen worden gedeeld, er wordt geluisterd naar elkaar en men komt met elkaar in gesprek over het thema. Informeel, gezellig, maar ook serieus. Iedereen is welkom, jong, ouder, man, vrouw, ongeacht achtergrond of levensovertuiging. Kosten 2 euro, koffie, thee en een glaasje wijn of fris inbegrepen. Meer informatie: www.cosmasendamianus.nl of tel. 0294-281335.

Wilnis

Viering bij PCOB De PCOB-afdeling De Ronde de Venen houdt 12 december vanaf 14.30 uur in De Roeping, Kerkstraat 12 in Wilnis een adventsen kerstviering. Mevrouw M. van Gaalen-van Veen verzorgt deze middag. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u tussen 18 en 19 uur bellen met het secretariaat, tel. 0297-775574, of mailen naar derondevenen@pcob50plus. nl. Mocht u geen vervoer hebben, neemt u dan contact op met de heer L. de Haan via tel. 0297261432.

Vinkeveen

Adventsgezinsdienst Zondagmorgen 2 december viert de Protestantse Gemeente De Morgenster met kinderen de traditionele Adventsgezinsdienst. Een dienst als begin van de weg naar het kerstfeest. Met het verhaal van de apostel Johannes, verbannen op het eiland Patmos. De dienst aan de Herenweg 253 te Vinkeveen begint om 10 uur.

Kleuters en ouderen spelen plaatjesbingo Regelmatig gaan groepen van Sterrenschool Driehuis in Mijdrecht even ‘buurten aan de overkant’ bij de bewoners van Gerardus Majella. Een leuk leerzaam uitje voor de kinderen en een welkome afwisseling voor de bewoners. Vorige week speelden de kleuters Sinterklaas-plaatjesbingo

met de ouderen. De kinderen waren zo behulpzaam, dat ze soms de plaatjes voor hun oudere medespeler al aanstreepten voordat die het zelf had gezien… Toevallig was een van de bewoners jarig en hebben de kinderen ook nog een aantal verjaardagsliedjes voor haar gezongen.

Feestelijke afsluiting ‘Faalangst de baas!’ In het bijzijn van ouders, broertjes, zusjes en vriendjes hebben acht Rondeveense kinderen uit verschillende groepen 5 tot en met 8 hun diploma behaald van de training 'Faalangst de baas!'. Ze hebben in tien lessen hard gewerkt om sterker in hun schoenen te staan, meer zelfvertrouwen te krijgen

en te kunnen ontspannen bij toetsen, andere prestatiemomenten en in sociale situaties. Het diploma is meer dan verdiend! Binnenkort start een tweede trainingsgroep, omdat er zoveel vraag naar is. Meer informatie op www.cjgderondevenen.nl/weerbaarheidstrainingen of

www.ssvk.nl.

Levi Groeneveld wint kleurwedstrijd Firma Ruizendaal Tijdens de Fruitplukdagen op 15 en 22 september konden kinderen een fruitige kleurplaat meenemen bij de firma Ruizendaal. Woensdag 21 november was de prijsuitreiking van deze kleurwedstrijd in de Landwinkel. Er waren heel veel mooie kleurplaten ingeleverd, maar de de tekening van Levi Groeneveld uit Wilnis sprong eruit en zo won hij de hoofdprijs: een familiegezelschapsspel en een grote speculaaspop.

WIK brengt ‘Blijf van mijn wijf!’ op de planken Op zaterdag 17 en 24 november brachten de leden van toneelvereniging WIK met veel plezier en voor een meelevend publiek het stuk ‘Blijf van mijn wijf!’ op de planken in zalenverhuur ‘t Oude Parochiehuis in Mijdrecht. Dit kluchtige blijspel over de ontwikkelingen in een 'Blijf van mijn lijf'-huis, geschreven door Anne Terwisscha, werd op de planken gebracht met Nico van Leeuwen als regisseur. WIK speelt haar volgende toneelstuk op 23 en 30 maart 2019.

Schotermuggen winnen 10e stoelhonkbaltoernooi Op 23 november was het tiende Kees van Ankerentoernooi van Spel en Sport in de Argon-kantine. Het weerzien van de zes stoelhonkteams zorgde meteen voor een gezellige stemming. Wethouder Rein Kroon gaf het startsein door zelf de eerste worpen te doen en te ervaren dat dat zo

eenvoudig nog niet is. In de spannende finale wonnen de Schotermuggen van de Bikkels. Kees van Ankeren reikte zelf de prijzen uit. Wilt u kennismaken met stoelhonkbal? Dat kan op maandag van 14 tot 15 uur in De Schakel in Wilnis of op vrijdag van 14.30 tot 15.30 uur in Zuiderhof in Vinkeveen.

De Groene Venen 30-11-2018  

De Groene Venen 30-11-2018

De Groene Venen 30-11-2018  

De Groene Venen 30-11-2018

Advertisement