__MAIN_TEXT__

Page 12

12

29 maart 2019

MONDRIA‘S BOEKEN TIP5 Wolf Jens Henrik Jensen Oorlogsveteraan Niels Oxen leeft een rustig leven in zijn appartement in een buitenwijk van Kopenhagen. Hij kijkt uit naar de tweewekelijkse bezoeken van zijn zoon, ook al loopt hun relatie niet altijd even soepel. Als Axel Mossman, het voormalige hoofd van de Deense politieke inlichtingendienst, hem vraagt of hij een vermiste boer op wil sporen in Jutland, zegt Oxen aanvankelijk nee. Maar wanneer hij ontdekt dat hij de klus kan combineren met een tripje met zijn zoon, zegt hij toch toe.

1.

Oog om oog Römer & Hock Al meer dan twintig jaar kennen ze elkaar, de vriendengroep rond jeugdvrienden Sander

Voor wat, hoort wat Sophie Kinsella Fixie Farr heeft altijd volgens haar vaders motto geleefd: family first. In een koffiezaakje voorkomt ze dat er iets gebeurt met de laptop van de knappe Sebastian, schrijft deze als bedankje een IOU op een servetje. Als hij vervolgens een baan regelt voor Fixie's jeugdliefde Ryan, zijn de rollen weer omgedraaid en volgt een nieuwe serie IOU's, van kleine gunsten tot levensveranderende momenten. Al snel moet ze kiezen tussen haar familie en het leven dat ze eigenlijk wil. Durft ze eindelijk voor zichzelf te kiezen?

2.

en Lucas. Vier stellen die lief en leed, zon- en feestdagen met elkaar deelden. Uit nostalgie besluiten de acht nog eenmaal terug te keren naar de goede oude tijd. Maar het is niet meer hetzelfde. En wat een vrolijke reünie op Schiermonnikoog had moe-

Koninklijke onderscheiding voor dirigent Leo van Rijt

Leo van Rijt, al 36 jaar dirigent en organist van het koor The Bridges, heeft zaterdag 23 maart een koninklijke onderscheiding ontvangen. De Wilnisser werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De

Naar Cosmoprof Bologna voor Périne 2.0 Al ruim een jaar ben ik samen met mijn collega’s druk bezig met het uitwerken van een geheel uniek concept en dit voorjaar gaat het er dan echt van komen; Périne 2.0. Om dit goed te kunnen doen volg ik nog nauwkeuriger dan anders alle ontwikkelen in en rondom de beautybranche en kijk ik wat ik wel en niet kan inzetten om Pé-

onderscheiding werd hem door burgemeester Maarten Divendal opgespeld tijdens het jubileumconcert van The Bridges, dat 50 jaar bestaat en dat met een jubileumconcert vierde in de kerk St. Jans Geboorte

rine 2.0 een succes te laten worden. Een onderdeel om mijn informatie te verkrijgen was om een bezoek te brengen aan de Cosmoprof Worldwide in Bologna half maart. Dit is Werelds toonaangevende vakbeurs in Europa voor de hele cosmetica- en professionele schoonheidsindustrie. Het evenement waar al het nieuws wordt gelanceerd op het gebied van product of dienst op de wereldmarkt voor schoonheid. De hallen; COSMO Perfumery & Cosmetics en COSMO Hair, Nail & Beauty Salon, waren zeker op dit moment a place to be voor mij. Keuzes maken wat je wilt zien Voor het uitwerken en het uiteindelijk inzetten van mijn nieuwe concept heb ik hulp ingeroepen van buitenaf. Wat is dat leuk en inspirerend! On-

DE GROENE VENEN

Boeken Top 10’s zijn er al genoeg. Daarom tipt het team van Boekhandel Mondria in Mijdrecht elke week vijf boeken die je beslist moet lezen.

Jamie's Food Fight weekend - Jamie Oliver Als je lekker wilt uitpakken voor vrienden en familie, dan is Jamie's Food Fight Club weekend kookboek hét boek voor jou. Met Jamie Oliver’s allerbeste recepten uit de populaire 24 Kitchen-serie kook je de sterren van de hemel. Met hits als de ultieme vega-lasagna met smokey aubergine of showstoppers als Partytime Mexicaanse taco’s. Jamie en zijn vrienden delen al hun favorieten. Dit boek draait om samen genieten van de lekkerste gerechten, het weekend kan niet meer stuk!

De hoogste eer Danielle Steel Gaëlle is zestien wanneer Duitsland in 1940 Frankrijk binnenvalt. Gaëlle gaat in het verzet en doet heldhaftig werk onder de ogen van de Gestapo en de Franse collaborateurs. Aan het eind van de oorlog wordt ze ten onrechte beschuldigd van collaboratie. Ze bouwt een nieuw leven op in Parijs en New York, maar het stempel van verraad blijft aan haar kleven. Dan besluit haar kleindochter, een gerespecteerd journaliste, haar reputatie in ere te herstellen. Wordt haar moed in de oorlogstijd eindelijk erkend?

ten zijn, loopt uit op een drama. Een jarenlange vriendschap die door verzwegen verraad explosief uit elkaar barst. De schrijfstijl is simpel en vlot waardoor de vaart er wel goed in blijft. Het plot maakt onverwachte wendin-

gen waardoor je blijft doorlezen. Ook heel leuk dat het op Schiermonnikoog speelt. Zeker als je daar geweest bent, erg herkenbaar. Een aanrader voor de Baantjer liefhebbers!"

in De Kwakel. Tijdens de halve eeuw dat het koor actief is, heeft het 36 jaar onder leiding van Leo van Rijt (1951) gestaan. Behalve dirigent, schreef hij ook de muziek voor alle partijen, inclusief de pianiste, dacht mee over nieuwe muziek en hielp bij de organisatie van uitvoeringen. Ook bouwde hij de website van de parochiegemeenschap en zorgt hij voor het beheer. Daarnaast was hij van 2015 tot 2018 muzikaal begeleider van het koor St. Cecilia in Nes aan de Amstel en sinds 2018 begeleidt hij het koor Allegro in Nieuwkoop. Naast het dirigeren en muzikaal begeleiden was hij van 2011 tot 2018 actief betrokken bij Code Music, een stichting die kinder-, jongeren- en middenkoren ondersteunt in de muzikale ontwikkeling van leden, dirigent en combo. Naast zijn inzet op muziekgebied was hij van 1985 tot 1990 ook actief als bestuurslid van de peuterspeelzaal in De Kwakel.

Uitslag Provinciale Statenverkiezingen definitief Het Centraal Stembureau heeft maandag jl. de definitieve uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen bekend gemaakt. In de provincie Utrecht behalen GroenLinks en VVD beide 8 zetels. Nieuwkomer Forum voor Democratie (FvD) is met 6 zetels de derde partij geworden. Na de finale telling van de stemmen van alle 26 gemeenten, is GroenLinks de grootste partij geworden, met 4.711 meer stemmen dan de VVD. Alle zittende partijen blijven zitting houden in Provinciale Staten van Utrecht. Het politieke landschap wijzigt echter wel met de komst van FvD (6 zetels) en DENK (1 zetel). Voor het overige zijn de zetels als volgt verdeeld: D66 en CDA 5 zetels, PvdA en ChristenUnie 4 zetels, PVV, SP en Partij voor de Dieren behalen 2 zetels, SGP en 50PLUS 1 zetel. U26 Gemeenten komt niet in de Staten.

Informateur Op initiatief van GroenLinks gaat de heer Bram van Ojik, voormalig fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer, als informateur aan de slag. Hij gaat een brede verkenning uitvoeren, onder alle politieke partijen die in Provinciale Staten vertegenwoordigd zijn, naar de mogelijkheden voor een nieuwe coalitie. Hij spreekt met politieke partijen over onder meer de belangrijkste opgaven voor de provincie Utrecht voor de periode 20192023. Van Oijk hoopt uiterlijk 12 april zijn eindrapport af te ronden en in een openbare bijeenkomst te presenteren.

dernemers en vakfanaten die hun passie met mij delen, waardoor ik een kijkje kan nemen in een hele andere wereld. Een trendanaliste die wereldwijd presentaties geeft op congressen en grote bedrijven input geeft over de mogelijkheden die de toekomst kan bieden. Zij inspireert mij enorm en heeft mij o.a. in contact gebracht met een styliste die snapt wat ik wil uitstralen met Périne 2.0. Hierdoor heb ik geleerd waar ik naar moest kijken, zodat de Cosmoprof mega beurs niet alleen een ‘speeltuin’ voor mij is, maar dat ik ook echt gericht ging kijken en dingen niet bekeek waar mijn focus niet moest liggen. Op de Cosmoprof beurs heb ik, samen met één van mijn collega’s, daarom gericht gesproken met diverse mensen in stands, maar ook daarbuiten, die mij

hebben geleerd en veel informatie hebben gegeven over onderwerpen die voor mij relevant zijn.

Kortom De Cosmoprof is heel interessant en het heeft mij gebracht wat ik er zocht. Laat Périne 2.0 maar komen! Mijn collega’s en ik hebben er zin in om dit unieke concept dit voorjaar in Mijdrecht te lanceren.

3.

Club

4.

Professor S. en de verslaafde koning Erik Scherder Brian ligt al bijna te slapen als zijn beste vriendin Zhé hem belt. Haar opa – de bekende professor S. – is zoek en ze kan hem nergens vinden. Brian, Zhé en haar hondje Pavlov belanden via opa’s tijdraket in Breinstein. Iedereen werkt er met allerlei handige technische snufjes honderd jaar in de toekomst, maar toch gaat het er niet goed. Koning Lobulus de Tweede is verslaafd aan videogames en regeert het land niet meer. Zou opa ook in Breinstein beland zijn? En hoe kunnen ze hem terugvinden?

5.

GeleZen DooR anneMieke van ZiJl

BEAUTY Wat heb ik gespot Vier dagen ben ik in Bologna geweest. Dagen die voor mij echt inspirerend zijn geweest en mij mogelijkheden lieten zien voor de toekomst van mijn bedrijf. Zo waren er veel stands met allerlei soorten apparatuur voor lichaam en gezicht. Bij producten zie je dat Vegan en Eco veel aandacht krijgt, maar ook intensievere werkende producten met waardevolle ingrediënten voor de huid. Een mooie afdeling op de beurs vond ik de hallen voor fabricage. Heel veel herkenbare verpakkingen, de werkingen met robots en machines die ervoor zorgen dat de productie goed kan verlopen.

Périne Heerooms Instituut Périne, Mijdrecht Winnaar Beauty Award; Beste Beauty Salon van Nederland www.perine.nl

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 28-03-2019  

De Groene Venen 28-03-2019

De Groene Venen 28-03-2019  

De Groene Venen 28-03-2019

Advertisement