De Groene Venen 28 oktober 2016

Page 5

DE GROENE VENEN

28 oktober 2016

GVM-uitje naar Jumpskillz In de herfstvakantie werd er bij GVM’79 in Mijdrecht geen lesgegeven, maar stilzitten kunnen de GVM'ers slecht... Voor de kinderen die niet op vakantie waren, was er dan ook een leuk uitje georganiseerd naar Jumpskillz in Hoofddorp. Dat is een groot indoor trampolinepark, waar kinderen (én volwassenen) zich al springend kunnen vermaken. Er zijn verschillende zachte landingsmatten en valkuilen, waar op een (relatief) veilige manier moeilijkere sprongen uitgevoerd kunnen worden. Dit lieten de gymnasten van

GVM zich natuurlijk geen twee keer zeggen! Ook werd er met veel plezier door diverse kinderen omhoog geklommen langs de steile wand in het klimgedeelte. De grote favoriet bleek echter de 'high-jump', een sprong van zo'n 3 meter naar beneden in een soort luchtkussen, dat ook bij filmstunts wordt gebruikt. Deze week zijn de lessen weer volgens het reguliere rooster en kunnen er ook weer proeflessen gevolgd worden. Meer informatie daarover staat op www.gvm79.nl of op de Facebook-pagina van de vereniging.

Viering 10 jaar Veenhartkerk met cadeau voor De Ronde Venen De Veenhartkerk in Mijdrecht bestaat 10 jaar en dit wordt aanstaande zondag 30 oktober gevierd met een feestelijke dienst. Tijdens deze dienst wordt ook bekendgemaakt welk cadeau de Veenhartkerk aan De Ronde Venen zal geven. Vanaf 10 uur is iedereen welkom in het kerkgebouw aan de Grutto 2a in Mijdrecht. De dienst begint met koffie en gebak en daarna is er feest met veel muziek en bijzondere momenten.

Uit dankbaarheid voor alle zegeningen die de gemeenschap de afgelopen tien jaar mocht ontvangen, wil de Veenhartkerk ook graag een cadeau geven aan De Ronde Venen. De afgelopen weken zijn er diverse ideeën aangedragen, waar nu op gestemd kan worden. Zondag wordt bekend welk cadeau-idee de meeste stemmen heeft gekregen. Voor meer informatie over de Veenhartkerk: www.veenhartkerk.nl of de pagina op Facebook.

leerlingen van de Piusschool gedaan. Het planten van de bollen werd begeleid door de medewerkers van de buitendienst. Komend voorjaar zal er in de Burgmeester Dedelstraat een prachtige fleurige groenstrook ontstaan en kunnen de leerlingen zien wat ze gedaan hebben en trots zijn op hun werk.

Amstelhoek

Klaverjasmarathon in buurthuis Zaterdag 5 november is er in het buurthuis van Amstelhoek aan de Engellaan 3a een klaverjasmarathon van 10 tot 22 uur. De zaal gaat open om 9.15 uur. Inschrijven is verplicht en kan tot 2 november bij Leny Jansen via jansenleny@hotmail.com of tel. 06-50282282. Inschrijven kost 8 euro per persoon.

Inloopdagen computerproblemen

Peuters Ministek bezoeken Timmerfabriek Rekri

Word ook maatje van een inwoner uit De Ronde Venen

Dinsdagmiddag 25 oktober hebben de leerlingen uit de groepen zeven van de OBS Piet Mondriaan bloembollen geplant in de Burgemeester Dedelstraat in Abcoude. Na uitleg van Arie Fokker van de gemeente gingen de kinderen aan het werk. Ongeveer drieduizend bollen zijn er dinsdag in het eerste stuk geplant. Het tweede stuk, met de andere drieduizend bollen, werd door de

Kort nieuws

Abcoude

De peuters van de Groene Rupsen van kinderdagverblijf Ministek zijn op bezoek geweest bij Timmerfabriek Rekri in Mijdrecht. Bij aankomst werden ze verwelkomd door directeur Wilco Krimp. De kinderen mochten met kleine groepjes bekijken waar alle verschillende houtsoorten lagen, hoe er kozijnen werden gemaakt en niet met een kwast geverfd worden maar in een spuithok gespoten worden. En vervolgens zagen ze ook nog hoe die dan vervoerd gaan worden naar de klanten. Het was een indrukwekkende ochtend voor de peuters.

Scholieren planten bollen in Abcoude

5

Aan de hand van overeenkomstige interesses koppelt de coördinator van Tympaan-De Baat een maatjesvrijwilliger aan een inwoner van De Ronde Venen die even ondersteuning nodig heeft. Dit kan komen door bepaalde omstandigheden, gebeurtenissen of wegvallen van sociale contacten. Deze mensen hebben behoefte aan iemand die speciaal voor hen komt, een luisterend oor biedt en op nieuwe ideeën brengt! Een ‘maatjescontact’ heeft als belangrijk uitgangspunt dat beide partijen plezier hebben en samen ontspannende, alledaagse activiteiten ondernemen. Voorbeelden zijn: wandelen of fietsen, bezoeken van een activiteit in de buurt of gaan ergens iets drinken. De hulpvrager en de vrijwilliger gaan eerst een proef-

periode aan, waarin zij driemaal afspreken. Pas als dat contact goed voelt, gaan ze het maatjescontact aan voor een periode van één jaar. Tussendoor wordt contact gehouden over hoe het maatjescontact verloopt. Bij een vrijwillig maatje staan menselijke kwaliteiten centraal zoals warmte, tijd, nabijheid, respect, humor en begrip. Het maatje treedt de ander tegemoet als een gelijkwaardig persoon, waarbij persoonlijk contact voorop staat. Overweegt u om maatje te worden of wilt u meer informatie? Kijk dan op:

www.tympaan-debaat.nl/maatje-voor-twee. Of neem contact op met: Carolien Harbers van Tympaan-De Baat: (0297) 230 280 / maatjevoortwee@ stdb.nl.

Problemen met uw computer? Kom dan naar een van de inloopdagen in Abcoude. Elke 1e vrijdag van de maand van 10 tot 12 uur in de Angstelborgh, Dorpzicht 22, en elke 2e en 4e vrijdag van de maand van 14 tot 16 uur in de Bibliotheek, Broekzijdselaan 46b. Het gaat om daadwerkelijke hulp bij computerproblemen, zoals sneller maken, beveiligen, instellen en andere problemen. In de Angstelborgh en de Bibliotheek zitten dan twee enthousiaste vrijwilligers, die uw probleem misschien kunnen oplossen.

Vinkeveen

Prijsklaverjassen in De Merel Vrijdag 4 november is er in café De Merel op Arkenpark Mur in Vinkeveen prijsklaverjassen. Het kaarten start om 20 uur. Zowel dames als heren zijn welkom, graag aanwezig om 19.45 uur voor de inschrijving. Er worden vier ronden van zestien giffies gespeeld. Ook is er op deze avond een tombola met schitterende prijzen. Café de Merel is te bereiken via tel. 0297-263562 of thcw@xs4all.nl.

Wilnis

Appels met peren vergelijken Vroeger mocht het nooit. Maar tot eind november is iedereen uitgenodigd om weer eens vanouds de appeltjes met de peren te vergelijken. En om het nog interessanter te maken, worden de paprika's, snijbonen, mandarijnen, druiven, vijgen, limoenen en granaatappels er ook nog eens bijgehaald. Atelier Spiegel van de Ziel, van Marion Stok van Dongen en haar cursisten, houdt namelijk een expositie in groente- en fruitwinkel De Hofdames aan de Dorpsstraat 24 in Wilnis. Waar iedereen kan komen kijken naar alle unieke oogappeltjes die gemaakt zijn met hoogwaardige groente en fruit ter inspiratie.