Page 8

8

Familieberichten

28 juni 2019

DE GROENE VENEN

Toch nog onverwacht is afgelopen zondagnacht tijdens haar slaap overleden mijn moeder en schoonmoeder

Adriaantje Griffioen Sjaan Vinkeveen 12 november 1926

Abcoude 24 juni 2019

Ben van der Laan Marjolijn Hijkoop

Correspondentieadres: Ben en Marjolijn van der Laan/Hijkoop Dorpsweg 48 1631 DG Oudendijk

Voorbij alle tijd van het leven, voorbij alle grenzen. De dood reeds gepasseerd, blijven wij van hem houden en om hem geven. Onze vader, de man van wie wij alles hebben geleerd. Lang hebben wij mogen genieten van zijn genegenheid, gezelligheid en handigheid, maar helaas hebben wij afscheid moeten nemen van onze lieve vader, schoonvader, trotse opa en grootje

Moeder Sjaan is overgebracht naar Uitvaartcentrum Vinkeveen, Kerklaan 2A te Vinkeveen, alwaar geen bezoek. De crematieplechtigheid zal plaatsvinden op maandag 1 juli om 12.30 uur in crematorium “De Nieuwe Ooster”, Kruislaan 126 te Amsterdam. Na afloop ontmoeten we elkaar in de ontvangkamer van het crematorium.

Gerardus Gijsbertus Griffioen 27 december 1926

22 juni 2019

Weduwnaar van Petronella Griffioen-Mooij Cora en Bert Bianca en Harry Mike Twan Quin Susanne en Arjan Anoek Sanne Bart en Brigitte Kees en Marleen Jim Jill en Hessel Dankbaar zijn wij voor de liefdevolle verzorging aan hem besteed door de medewerkers van de Rietkraag, woning 7. Correspondentieadres: Cuilensmeer 25 3645 WE Vinkeveen Gert is overgebracht naar Uitvaartcentrum Vinkeveen, Kerklaan 2a te Vinkeveen, alwaar geen bezoek. De crematieplechtigheid zal plaatsvinden op vrijdag 28 juni om 12.30 uur in het Crematorium aan de Noorddammerweg 40 te Uithoorn (De Kwakel). Na afloop van de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren in de ontvangkamer van het crematorium.

Volg een EHBO-cursus in Mijdrecht De meeste ongelukken gebeuren in en om het huis. En met kinderen in huis is de kans op een ongelukje nóg groter. Dan is het fijn als je weet wat je moet doen als er iets gebeurt. Vanaf oktober organiseert de EHBO-vereniging Mijdrecht, bij voldoende deelname, een nieuwe opleiding Eerste Hulp Bij Ongevallen. In deze cursus leer je hoe te handelen in de veel voorkomende ongevallen, van kleine en grote verwondingen, brandwonden, oogletsels, kneuzin-

gen, botbreuken, reanimatie inclusief gebruik van AED en bewustzijnsstoornissen. Naast de theoretisch kennis die je opdoet, wordt er veel aandacht besteed aan praktisch vaardigheden. De EHBO-vereniging organiseert ook losse reanimatiecursussen. Hierbij leer je in twee avonden reanimeren en een AED bedienen. Voor meer informatie en inschrijven: www.ehbo-derondevenen.nl of www.ehbomijdrecht.nl. Je kunt ook contact opnemen met Nicolette van Dort, tel. 0623271754.

Praat Lokaal HSP over regelmaat in de vakantie Maandagavond 1 juli is er in de Broedplaats in Vinkeveen een 'Praat Lokaal HSP', een avond voor ouders die hooggevoeligheid ervaren en/of kinderen hebben die hooggevoelig zijn. Het thema is ditmaal 'Regelmaat in je vakantie'. De zomervakantie staat voor de deur. Even rust. Gezellig met het gezin bij elkaar. Alles de boel de boel laten. Niet iedereen ervaart dat zo. Je ziet vaak dat kinderen ook even moeten wennen aan het ontbreken van de structuur en het compleet verschuiven van de verwachtingen en mogelijkheden.  Dat kan gedrags- en gevoelsveranderingen teweegbrengen. Alles moet weer even opnieuw gereorganiseerd worden. Hoe doe je dat? Zodat je vakantie ook echt als vakan-

tie wordt ervaren? Daar wordt deze avond over gepraat. Ideeën en ervaringen uitwisselen geeft nieuwe inzichten, waardoor je misschien wel heel anders de vakantie in, en ook weer uit, gaat. Het Praat Lokaal, dat begint om 20 uur en duurt tot 21.30 uur, wordt begeleid door Cathelijn van Ingen, kunstzinnig therapeut en HSP-begeleider. Ze is moeder van twee HSP-dochters en is naast het voeren van haar praktijk (www.hsp-bewust.nl) vrijwilliger bij Ouders Lokaal.

IVN-zomeravondfietstochten

De afstand is circa 25 kilometer, ook ditmaal is het weer een fraaie route in de omgeving van ons mooie veenweidegebied. Ontdek samen de bijzonderheden van dit unieke landschap onder leiding IVN-natuurgidsen. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: Anja de Kruijf, tel. 06-58924521.

IVN-afdeling De Ronde Venen en Uithoorn organiseert dit jaar voor de zevende keer zomeravondfietstochten. De eerstvolgende fietsavond is dinsdag 9 juli. Men vertrekt dan om 19.15 uur vanaf het Raadhuisplein in Mijdrecht.

Het Praat Lokaal is gratis toegankelijk. Je dient je wel even van tevoren aan te melden via de website deronddevenen.ouderslokaal.nl.

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 28-06-2019  

De Groene Venen 28-06-2019

De Groene Venen 28-06-2019  

De Groene Venen 28-06-2019

Advertisement