De Groene Venen 28-06-2019

Page 18

18

Kort nieuws Regio

Mooie opbrengsten bij Boni Clubfund-actie Zaterdag 22 juni was de afsluiting van de Boni Clubfund-actie. Er werd tijdens de spaaractie een leuk bedrag bij elkaar gespaard door maar liefst 10 clubs en verenigingen. De cheques werden dankbaar in ontvangst genomen. Ook konden de leden van de diverse clubs die meededen de spulletjes ophalen die ze bij elkaar hadden gespaard. “Boni is altijd lokaal betrokken en bedankt ook de clubs en verenigingen die hebben meegedaan. Zij hebben ervoor gezorgd dat het succesvol is geweest,” aldus Boni-bedrijfsleider Jan de Jong.

28 juni 2019

Joke Schiphorst en Remco Warlicht clubkampioenen Matchplay Een weekend lang is er bij Golfclub Veldzijde in Wilnis gestreden voor de clubkampioenschappen Matchplay 2019. Bij deze spelvorm speel je tegen een directe tegenstander en niet tegen een heel deelnemersveld. De speler die op een hole het minst aantal slagen heeft, heeft de hole gewonnen. De golfer die aan het einde van de golfronde de meeste holes heeft gewonnen, is Matchplaywinnaar. Als de voorsprong zo groot is dat de tegenstander met het aantal nog te spelen holes niet meer kan winnen, is de wedstrijd beslist.

Op zondagochtend waren nog acht halve-finalisten over, die een lange en spannende golfdag te wachten stond. In de middag werden de finale en troostfinale gespeeld. Bij de heren won Remco Warlicht overtuigend. Bij de dames stelde Joke Delfos haar derde plaats veilig op hole 17 door uit te holen van buiten de green. Joke Schiphorst won haar finale nadat Annelien Lewin helaas de bal twee keer in het water sloeg op hole 15.

Alle leerlingen van Judoschool Blaauw geslaagd De leerlingen van Judoschool Blaauw hebben in de dojo in Wilnis, als afsluiting van het seizoen, hun examens gedaan. Er werd begonnen met het uitvoeren van diverse valtechnieken, zoals judorol, zijwaartse val, achterwaartse val, gestutte val en achterwaartse val over een bokje. Hierna lieten de judoka’s uitgebreid zien wat zij geleerd hebben aan beenworpen, schouder, armworpen, sutemi’s en overnames. Ook op de grond moest

Dit spaarden de clubs bij elkaar: Argon €847,60, Atlantis €314,35, Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen €159,70, HSV'69 €360,45, HSV'69 dames €215,05, GVM'79 €407,85, Triviant €160,40, Dansschool Nicole €219,60, Vios €126,15 en Scouting Jan van Speyk €425,70.

DE GROENE VENEN

het nodige gedemonstreerd worden, zoals armklemmen, verwurgingen, houdgrepen en bevrijdingen uit houdgrepen. Alle leerlingen gingen na afloop naar huis met een welverdiend diploma met bijbehorende judoband of judoslip. Meer informatie over jeugdjudo vanaf 4 jaar en seniorenjudo bij Judoschool Blaauw is te vinden op

www.judoschoolblaauw.nl.

Links zit Jan van der Wal (3e), naast hem Peter van Dis (4e), dan clubkampioenen Joke Schiphorst en Remco Warlicht met Henk Venus (2e) achter deze titeldragers. Naast Remco staat Annelien Lewin (2e), dan Joke Delfos (3e) en uiterst rechts Yvette Bartlema (4e).

‘Oosters’ familietoernooi bij HV Mijdrecht Argon

HSV

Reddingsbrigade

Scouting

Zaterdag 22 juni werd het familietoernooi bij hockeyvereniging Mijdrecht weer gehouden. In de ochtend was er eerst de 'Lets Roll-dag', waarbij de nieuwe teams elkaar ontmoetten en ook de ouders kennis met elkaar konden maken. Ze bespraken onder meer wie de trainer(s) zijn, wie manager/coach wordt en wie kan rijden etc. Allemaal praktische zaken, die face-to-face beter werken dan alles te regelen via de mail. Het thema van het familietoernooi was dit jaar 'Oosterse sferen'. En hadden alle teams hun best gedaan! Zo hadden de 'Sultans' geweldige kleding, maar wat zullen zij het warm hebben gehad... En ook het team 'Alibaba & 40 ninja's' was zeer fraai verkleed. Uiteindelijk won '#Mietoo'. Zij hadden en Chinese draak gemaakt en zo kwamen ze ook het HVM-complex op. Fantastisch! DJ Niek zorgde er ondertussen voor dat iedereen de gehele dag kon genieten van oudere, nieuwere en foute muziek.

Naast de hockeywedstrijden waren er ook nog andere activiteiten. In de middag konden de kinderen geschminkt worden door Janet van Diest en rond vier uur stond het ijs klaar, dat geregeld was via De IJssalon op Hofland. Nadat alle wedstrijden gespeeld waren en het 'Top Team' gekozen was, werd het tijd voor een echt Chinees buffet. Er was voldoende besteld, maar iedereen was zo enthousiast, dat er direct een lange rij stond om een bordje op te scheppen.

Dodaarscup 2019 voor Dick Jonkers Ruim 20 (ex-)bewoners van de Dodaarslaan in Vinkeveen spelen golf en jaarlijks strijden zij om de felbegeerde Dodaarscup. Ditmaal werd deze wedstrijd door 15 deelnemers gespeeld op de baan van golfpark Wilnis. De winnaar van 2018, Erwin Meinsma, had deze dag georganiseerd. De weersvoorspellingen waren slecht, de spelers zouden regen en wind tegenkomen. Gelukkig was dit alleen in de ochtend en konden de spelers vanaf 11.30 uur zonder regenpak de baan in. Een stralend zon-

netje tussen de wolken door maakte de middag zelfs tot een echt feestje. Na de wedstrijd en het terras gingen de spelers terug naar de eigen laan om daar de ‘afterparty’ te houden. Erwin en zijn familie zorgden voor een heerlijke borrel, gevolgd door 'life cooking paella' van PG Catering. Daarna volgde de prijsuitreiking. De winnaar van de Dodaarscup 2019 is Dick Jonkers. Hij zal ook de organisator zijn van de volgende editie van de Dodaarscup, in 2020. De Dodaarsen gaan allemaal weer in training voor deze wedstrijd.

Rondeveense successen op Akro Dutch Gymnastics

pillen-duo Bente Janssen Groesbeek en Edi Rooks ging ook met volle focus de vloer op met hun oefening en zij eindigden eveneens met brons!

In het Rotterdamse Ahoy vond 22 en 23 juni het Nederlands Kampioenschap Dutch Gymnastics 2019 plaats. Zaterdag won het Rondeveense Akro B-Senior-trio Demy Veerhuis, Esther van der Donk en Quinte Immink met twee ijzersterke oefeningen brons! Het Akro A-Pu-