De Groene Venen 27 maart 2015

Page 4

4

Kort nieuws Abcoude

Meditatiedag Op zaterdag 28 maart wordt in de HH Cosmas en Damianuskerk, Kerkstraat 23, Abcoude van 11 tot 15.30 uur een Meditatiedag gehouden over het lijden, sterven en de verrijzenis van Jezus Christus. In de ochtend geeft Harry Huisintveld o.p. een inleiding over het lijdensverhaal van Jezus, ondersteund door en afgewisseld met passiemuziek. Na een korte lunchpauze (zelf lunch meenemen) verzorgt 's middags Willem Meijer in ’t Trefpunt een inleiding aan de hand van schilderijen die het lijdensverhaal, de kruisiging en de verrijzenis treffend verbeelden. Afronding ca 15.30 uur. Opgave vooraf bij het secretariaat: tel. 0294-281335 of secretariaat@ cosmasendamianus.nl.

27 maart 2015

Daverende opening Beuving Lifestyle Zondag was de officiële opening van Beuving Lifestyle, waarbij de verhuizing naar het mooie pand aan de Nijverheidsweg werd gevierd. In een bomvol fitnesscentrum knipte wethouder Anco Goldhoorn een lint door, samen met eigenares Jolanda Beuving en haar man Marcel Honingh. Dat was om vier uur, maar de festiviteiten waren al om elf uur begonnen. Eerst gaf Dansstudio Sietske een drukbezochte demonstratie met de leerlingen. Daarna startte een spinningmarathon van drie uur, onder leiding van Spinnie Vinnie. Ook waren er Cross & Fittrainingen. Sportfysiotherapeut René Aarsman van De Jong Fysiotherapie, die een werkruimte bij Beuving Lifestyle heeft, was er voor mensen met vragen. Kinderen konden zich laten

schminken, en wie dat wilde, kon de apparaten proberen. Om vier uur vroeg Jeroen Post om stilte, waarna Raynor Arkenbout Jolanda, Anco en Marcel interviewde. Marcel bedankte nog eens alle mensen die geholpen hadden het nieuwe pand te verbouwen en in te richten. Jolanda vertelde hoe blij ze is, een nieuw begin met nieuwe prijzen in een prachtige nieuwe ruimte! Anco vertelde dat de gemeente geleerd had van het wat moeizame traject om tot een vergunning te komen voor de verhuizing. Daarna was er tijd voor de vele gasten, van binnen en buiten De Ronde Venen, om met een drankje in de hand het nieuwe fitnesscentrum te bewonderen. De opening was geslaagd!

Vinkeveen/Waverveen

Paasviering bij Passage

De vrouwenafdeling Vinkeveen en Waverveen van Passage komt bijeen op dinsdag 31 maart voor de Paasviering met een paasliturgie. Elza Vis-Strubbe vertelt een vrij verhaal met muzikale omlijsting door Angela Smit-Strubbe. De avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in het hervormde verenigingsgebouw Maranatha, Herenweg 205 te Vinkeveen. Ook gasten zijn van harte welkom.

Mijdrecht

Alle volken genodigd tot het avondmaal Ds. G. Vos leidt op 29 maart de zevende lijdenszondag in de CGK Mijdrecht. Om 10 uur is het thema: alle volken genodigd tot het avondmaal. Lukas 22 vers 14-20 is de tekst voor de viering van het heilig avondmaal. Om 17 uur wordt Lukas 22: 24-30 gelezen. Hoe gaan we na het avondmaal het leven van alledag weer in? Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees het complete artikel op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten.

Abcoude

Familie Passie op Goede Vrijdag Op vrijdag 3 april vindt om 15 uur in de HH Cosmas en Damianuskerk, Kerkstraat 23 Abcoude de Familie Passie plaats. Aan de hand van beelden van de kruisweg en muziek uit Jesus Christ Superstar wordt Jezus op zijn kruisweg naar Golgotha gevolgd. We eindigen met een kruishulde met bloemen of bloeiende takken. Neem dus een bloem of bloeiende tak mee! M.m.v. kinderkoor o.l.v. Stephan van de Wijgert en Susan van Agten.

Wethouder bezoekt VLC op Dag van de Leerplicht Het was 19 maart jl. dag van de leerplicht. Om dat te vieren kwamen wethouder Anco Goldhoorn en o.a. leerplichtambtenaar Ankie Bots naar het VeenLanden College om de klassen die het minste verzuim kennen te bezoeken. In Mijdrecht bezocht de wethouder A2A tijdens de aardrijkskundeles en in Vinkeveen was VH1A de winnaar. De wethouder en leerplichtambtenaar maakten van de gelegenheid gebruik om de waarde en het belang van de leerplicht uit te leggen aan de leerlingen. De wethouder liet wat stellingen los over verzuim, zoals: “kun je een les missen?”, “en twee lessen?” De meeste leerlingen konden best een les missen vonden ze, maar bij twee les-

Cabarettalenten stralen in Vinkeveen bij Cultura De Ronde Venen In een gezellig ingerichte zaal van De Boei in Vinkeveen, waar het publiek aan tafeltjes zat en een drankje mee naar binnen kon nemen, wisten afgelopen zaterdag vier zeer verschillende cabarettalenten het publiek al snel voor zich te winnen.

Robin Koek nam het publiek mee op een zware fietstocht door de Alpen, waarbij alle kanten van het leven op humoristische wijze naar voren kwamen. Hij deed dat in subliem samenspel met het publiek. Koek introduceerde vervolgens de andere cabaretiers, onder wie allereerst Robert Ramaker, die de zaal met mooie liedjes, rake grappen en het prachtige sprookje ‘Sneeuwwitje en de zeven Negerinnen’ ademloos wist te boeien. Fabian Fransiscus verraste daarna met een zeer bijzonder optreden, gezien vanuit een autistisch perspectief. Hij liet onder meer zien dat het kiezen van een pak Rooibosvla wel

even kan duren voor een autist. De avond werd besloten met een optreden van Marco Lopes, die een metamorfose van stoere bink tot onzekere zoeker doormaakte. Portugees bloed en een Haagse tongval blijken een perfecte combinatie voor deze scherpzinnige theatermaker. Op zaterdag 25 april is de volgende Cultura-voorstelling. Dan treedt cabaretière Madelijne Kool op in De Boei in Vinkeveen met haar programma ‘Kool aan de Gang’. Kaarten zijn à €12 per stuk te reserveren via www.cultura/drv.nl, bij Boekhandel Mondria in Mijdrecht en bij drogisterij De Bree in Vinkeveen.

houden omwille van zijn zachte wol. Deze wol is een van de belangrijkste kenmerken waarop gekeurd wordt. Het zijn heel mooie en vriendelijke dieren en wie eenmaal een alpaca bezit, zal hier al gauw verknocht aan raken. Wel zijn het kuddedieren die het beste in groepjes vanaf twee dieren gehouden kunnen worden. Ze zijn makkelijk halstermak te maken en wandelen dan ook graag een stukje met de begeleider mee.

tegen elkaar op, waaruit dan de nummers één tot en met drie per klasse gekozen zullen worden. Aan het einde van de dag zullen alle nummers één van alle klassen het tegen elkaar opnemen en zal uiteindelijk blijken welk dier de titel “Grand Champion” krijgt.

sen ging het merendeel van de vingers toch omlaag. Na afloop kregen alle leerlingen fietslampjes van het Regionaal Bureau Leerplicht Utrecht. Het VeenLanden College werkt nauw samen met de leerplichtambtenaar en is er trots op dat zij zo goed als geen ongeoorloofd verzuim kent. Ook het aantal voortijdige schoolverlaters is te verwaarlozen. Het is goed dat leerlingen van een klas met een opvallend laag verzuim eens in het zonnetje worden gezet, zeker op een dag als “de dag van de leerplicht”. Ook aan de docenten was gedacht: zij werden verrast met een enorme slagroomtaart tijdens de koffiepauze.

Wilnisser Alpaca’s scoren landelijk hoog Tijdens de jaarlijkse show in Hapert waar Alcapa-minnend Nederland met trots de door hen gefokte dieren laten zien, deed de stal van Anita Huls uit

DE GROENE VENEN

Wilnis weer eens duidelijk van haar spreken. Vier eerste, drie tweede plaatsen en twee reserve kampioenen. Moeder en zoon. Het is altijd weer spannend als Anita en haar dochter met maar liefst zeven dieren naar Hapert afreizen. Het was dit jaar de zevende keer dat er maximaal driehonderd dieren tentoon worden gesteld. Het zijn bijzondere dieren. Sowieso al vanwege hun aansprekende uiterlijk. De alpaca is familie van de lama en wordt ge-

Er zijn twee soorten alpaca’s: de Suri en de Huacaya. De Suri heeft lange slierten wol, terwijl de Huacaya korte krulwol heeft. Ze zijn er in 22 natuurlijke tinten, waarvan wit, beige, bruin en zwart toch wel de meest voorkomende zijn.Tijdens de show werden de alpaca’s in diverse klassen ingedeeld. De alpaca’s met dezelfde kleur en in dezelfde leeftijdsgroep namen het

Het was een druk en lang weekend waarin veel informatie werd uitgewisseld. Er was internationaal bezoek uit Engeland, Australië en Nieuw Zeeland. Na afloop kwamen de voorzitster van de Australische Alpacavereniging en een internationaal jurylid uit Australie naar Wilnis om een kijkje te nemen hoe het er op de “High Meadow Farm” in Wilnis aan toe gaat en om de kwaliteit van de dieren te bekijken. Zij vonden dat Anita met haar fokprogramma op de goede weg is.