De Groene Venen 27 november 2015

Page 4

4

Kort nieuws Mijdrecht

Pleidooi voor stilte in De Wegwijzer Zondag 29 november leidt ds. J. Groenleer uit Leiden beide diensten in De Wegwijzer. Om 10 uur gaat de verkondiging over Psalm 65:2a. Psalm 65 houdt een pleidooi voor stilte; als een moment om diepe eerbied en verwondering aan God te laten blijken.

27 november 2015

DE GROENE VENEN

5 jaar Buurtkamer Vinkeveen De Buurtkamer Vinkeveen bestond dinsdag 17 november exact 5 jaar. De vrijwilligers hadden er flink wat werk van gemaakt om dit heuglijke feit te vieren; de kamer was versierd, voor alle (oud)gasten was er heerlijke taart met een mousserend drankje en een hartige garnituur. Elza Vis was van de partij om mooie verhalen te vertellen en oprichtster Annie van Gelder hield een korte toespraak. De vrijwilligers hadden de gasten die zij wekelijks ontvangen gevraagd wat de Buurtkamer

voor hen betekend heeft en/of nog steeds betekent. Vrijwilligster Ria las hun uitspraken voor. Eigenlijk waren dat de mooiste jubileumcadeautjes die je als vrijwilliger kunt ontvangen. Wilt u ook eens kennismaken met deze Buurtkamer? U bent elke dinsdag of donderdag van 10.00 tot 12.00 uur welkom voor een kopje koffie, een praatje en/of een spelletje. Adres: Tuinderslaantje 4, Vinkeveen (in de bibliotheek).

Donatie aan Stichting Hulpfonds Vluchtelingen

Om 17 uur begint de middagdienst. De verkondiging gaat dan over Lucas 21: 25-31. De angst in de samenleving begint aardig om zich heen te grijpen. De vraag is: door wie of wat laten we ons leiden? Belangstellenden zijn hartelijk welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees het artikel ook op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via

Vrijwilligers van de kledingbeursorganisatie Voor Elkaar! overhandigden een cheque ter waarde van 900 euro aan de Stichting Hulpfonds Vluchtelingen Abcoude-Baambrugge. Petra van Reenen, Werkbegeleider van VluchtelingenWerk De Ronde Venen, en Joop Dornseiffen, voorzitter van het Hulpfonds, waren zichtbaar verrast door dit mooie bedrag.

cgkmijdrecht.nl/onlinediensten.

Abcoude

Praatcafé ’t Trefpunt Vrijdag 4 december is Praatcafé 't Trefpunt aan de Kerkstraat open van 15.00 tot 17.00 uur. Wij delen dan onze ervaringen en verhalen over het thema 'Leven in het hier en nu! Hoe?'. Informeel, gezellig, maar ook serieus. Iedereen is welkom. Entree €2, koffie, thee en een glaasje wijn of fris inbegrepen. ’t Trefpunt is een initiatief van de pastoraatgroep van de RK Geloofsgemeenschap HH Cosmas en Damianus. Informatie:

www.cosmasendamianus.nl of 0294-281335.

Abcoude

Meditatief sacraal dansen

Pubquiz brengt € 1.970 op voor Stichting4Life De tweede editie van de Pubquiz van Stichting4Life heeft vorige week donderdag 1.970 euro opgebracht. De opbrengst hiervan gaat naar projecten in Kenia. Team Erik (op de foto geflankeerd door Nancy van der Lans (links) en Barbara Reichgelt van de Stichting4Life) mag zich dit jaar de winnaar noemen. Voorafgaand aan de Pubquiz liet bestuurslid Marcel Schenk aan de hand van een presentatie zien hoeveel vooruitgang er de afgelopen jaren dankzij de vier pijlers van de stichting (scholing voor kinderen, werkgelegenheid voor moeders, ondersteuning van weeskinderen, export van goederen) is gemaakt. Stichting4Life bestaat deze maand 12,5 jaar, zij ondersteunt 1.500 vrouwen en kinderen in Kibera, de grootste sloppenwijk van Kenia.

Voor Elkaar! organiseert tweemaal per jaar een tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs in Abcoude, waarvan de helft van de opbrengst ten goede komt aan een wisselend goed doel voor jeugd in Abcoude en Baambrugge. Suggesties hiervoor kun je melden via voor.elkaar@hotmail.com. Zie ook

www.facebook.com/kledingbeursabcoude.

Bij de Pubquiz, die werd gepresenteerd door Claudia Prange, werden dit jaar niet alleen vragen over muziek gesteld, de deelnemers hadden ook filmkennis nodig. In Bowlingingcentrum Mijdrecht streden dertig teams om de titel, waaronder bedrijventeams, vriendenteams en fanatieke deelnemers van vorig jaar. Team Andy van RTV Ronde Venen stond al na de eerste ronde op de 1e plaats, maar de tweede ronde maakte het tot het einde toe spannend. Met 1 punt verschil ging team Erik er met de bokaal vandoor. De tweede plaats was met 104 punten voor team Loyalty Lab en op de derde plaats eindigde het team Andy van RTV Ronde Venen. De organisatie hoopt volgend jaar op nog meer deelnemers!

Toneelvoorstelling O.K.K. goed bezocht

Zaterdag 28 november kunt u in 't Trefpunt aan de Kerkstraat van 15 tot 17.30 uur meedoen met sacrale dans, een meditatieve en spirituele activiteit o.l.v. Els van der Wielen, lid van de Pastoraatgroep van Abcoude.

Na lang oefenen mochten de toneelspelers van O.K.K. eindelijk weer spelen voor het echte publiek. Vrijdagavond 20 november was de eerste voorstelling van 'Bruintjes bier bruist beter' en zaterdagavond de tweede. Beide avonden waren er veel belangstellenden. De spelers van O.K.K. bedanken iedereen die is komen kijken voor de gezelligheid en hopen dat zij hen

Ervaring met (sacrale) dansen is niet nodig, iedereen is van harte welkom!

Kerstpakkettenactie voor voedselbank Hans Kranenburg en Rein Kroon roepen ondernemers op om minimaal één kerstpakket extra te bestellen en te bestemmen voor de voedselbanken in Mijdrecht en Abcoude. Ook particulieren die een kerstpakket van hun werkgever ontvangen kunnen dat doneren aan de voedselbank. Hans en Rein beogen zo'n 120 pakketten op te halen, en meldden deze week dat ze over de helft zijn. Doet u ook mee om tenminste elk voedselbankgezin te verblijden met minimaal één pakket?

Dit bedrag wordt specifiek besteed aan kinderen van vluchtelingen: voor bijvoorbeeld zwemles, sporttenue, aanschaf van een fiets of clubcontributie. Meer informatie over

het Hulpfonds via joop@dornseiffen. nl en over VluchtelingenWerk De Ronde Venen pvanreenen@vwmn. nl. Vrijwilligers en geïnteresseerden zijn altijd welkom!

Mail Rein Kroon: rein@vanthul.nl, dan komt hij met Hans de pakketten bij u ophalen.

Eerste blok Digitale Plusklas afgerond Meer- tot hoogbegaafde leerlingen uit de groepen 7 en 8 van OBS’en De Eendracht, Molenland, De Trekvogel en De Willespoort hebben de afgelopen maanden samengewerkt in een digitale plusklas. Zij maakten een opdracht over de VOC en hoe het leven er in die tijd uitzag. Vorige week presenteerden zij hun zelfbedachte eindopdracht, waarbij ook toneel werd gespeeld en brieven zijn geschreven. In het volgende blok werken de groepen 6 en 8 samen aan het thema hersenen.

weer mogen ontvangen bij een nieuwe toneelvoorstelling. De repetities daarvoor beginnen volgende week alweer. Ben je nieuwsgierig hoe dit gaat of heb je al talent en vind je het leuk om de vereniging te versterken, kom dan gerust eens kijken! O.K.K. oefent elke maandagavond in gebouw Irene aan de Kerkstraat 9 te Mijdrecht. Voor meer informatie:

www.toneelverenigingokk.nl.