Page 9

DE GROENE VENEN

26 september 2014

Nieuw adres voor afslankadvies

9.00-10.30 uur organiseert Auke wekelijks een wandeltocht voor alle cliënten.

Auke Ykema start praktijk in Mijdrecht Begin 2014 heeft Auke Ykema het diploma tot Gewichtsconsulent behaald. Hiermee heeft hij zich kunnen aansluiten bij de overkoepelende Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Recent heeft Auke de deuren van een eigen praktijk geopend: Auke Ykema gewichtsconsulent en bewegingscoach in Mijdrecht. De nadruk ligt op gezond afvallen zonder dure afslankmiddelen en het beantwoorden van voedingsvraagstukken. De begeleiding wordt veelal gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Auke is een bekend gezicht in De Ronde Venen. Na het afronden van het CIOS is hij voornamelijk werkzaam geweest als sportdocent en tennistrainer. Sinds 1977 geeft hij tennistraining op zijn eigen Tennisschool Tennis Actief en de KNLTB. “Veel van mijn leerlingen kampen met overgewicht en willen hier iets aan doen. Het is belangrijk dat je je bewust wordt van je eetpatroon en op termijn zelfstandig in staat zult zijn hier blijvend verandering in te brengen. Deze bewustwording moet leiden tot een positieve gedragsverandering en een duurzaam gezond gewicht,” vertelt hij.

9

“Ik ben altijd zeer geïnteresseerd geweest in dagelijkse voeding en kook zelf ook vooral gezond en lekker. Nu begeleid ik mensen met overgewicht naar een gezond gewicht. Een goed afslankadvies staat niet in een boekje, het is tenslotte altijd een persoonlijk verhaal.” Analyse Auke legt uit dat hij onder andere werkt met een analyse van de huidige voedingsgewoontes. Hij legt de nadruk op gezond eten, voldoende beweging en werkt coachend richting gewenst eetgedrag. Op de zaterdagen van

Vergoeding verzekeraars Een wonderdieet legt de gewichtsconsulent niet op. BGN-erkende gewichtsconsulenten werken niet met afslankmiddelen of maaltijdvervangers. “Je moet het in de regel ook niet van dat soort producten hebben. Die leiden misschien even tot gewichtsverlies, maar zorgen vaak ook voor het jojo-effect als mensen stoppen of weer normaal gaan eten,” aldus de nieuwe gewichtsconsulent van Mijdrecht. Stapsgewijs de leefstijl aanpassen is het devies, daar hebben lichaam en geest het meeste baat bij. De werkwijze van BGN-gewichtsconsulenten heeft er mede voor gezorgd dat veel zorgverzekeraars (delen van) de kosten van de consulten bij Auke Ykema vergoeden. Opening praktijk Auke is inmiddels gestart met zijn praktijk. Meer informatie is te vinden op www.aukeykema.nl en telefonisch via 06-51357723.

Eerste bijeenkomst jonge moeders succes

Zaterdag 4 oktober

In de buurtkamer in Wilnis is de eerste bijeenkomst voor jonge moeders gehouden. Het was voor de jonge moeders fijn om in contact te komen met gelijkgestemden, steun bij elkaar te kunnen vinden en hun netwerk te verbreden. Indien de jonge moeders met specifieke vragen zitten kunnen wij professionele mensen uitnodigen om deze vragen te beantwoorden. Zo kunnen de jonge moeders nu dus bij ons aankloppen met vragen wanneer zij niet weten bij wie ze hiervoor terecht kunnen. Tympaan-De Baat kijkt met veel plezier uit naar de volgende bijeenkomst op 1 oktober aanstaande vanaf 19.00 uur in de buurtkamer van Wilnis (achter de Willisstee). Elke jonge moeder is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Voor vragen kun je mailen naar jong@ stdb.nl.

De branchevereniging voor huidtherapeuten, de NVH, organiseert van 4 tot en met 11 oktober 2014 de landelijke week van de huidtherapie. Overal in het land houden huidtherapeuten een open dag of bieden andere interessante activiteiten om huidtherapie meer bekendheid te geven. Ook in de regio De Ronde Venen kunt u kennis maken met huidtherapie.

Open Dag bij Huidzorg De Ronde Venen

In het gezondheidscentrum De Ronde Venen aan de Hoofdweg 1 in Mijdrecht is de praktijk Huidzorg de Ronde Venen van Annieke de Grood gevestigd. Zij houdt op zaterdag 4 oktober open dag in haar praktijk. U kunt die dag terecht met al uw vragen met betrekking tot de huid en het vak huid- en oedeemtherapie en er zal foldermateriaal aanwezig zijn. De koffie en de huidtherapeut staan voor u klaar! Mensen die iets aan hun huid willen verbeteren of mensen die zich al een tijdje afvragen of er iets te doen is aan dat storende plekje op de huid en natuurlijk iedereen die interesse heeft in de activiteiten van een huidtherapeut, zijn welkom op de open dag. Huidzorg de Ronde Venen heeft ook een website: www.huidzorgderondevenen.nl Via de website kunt u ook vragen stellen of een afspraak maken. U kunt Huidzorg De Ronde Venen liken en volgen op facebook: www.facebook.com/huidzorgdrv of bellen met tel. 06-41760642

Gezondheidscentrum Hoofdweg 1, 3641 PN, Mijdrecht, info@huidzorgderondevenen.nl

Wervingscampagne Burgernet van start Dinsdag jl. is de regionale wervingscampagne van Burgernet in de regio Midden-Nederland gestart. De kick-off vond plaats in de regionale meldkamer van de politie in Utrecht met een rondleiding voor Burgernetdeelnemers, die recent betrokken zijn geweest bij een succesvolle actie. De Burgernetwerving vindt dit jaar plaats tot en met 10 oktober. Deze laatste week valt samen met de week tegen de woninginbraak. De kracht van gezamenlijk werven in deze periode is het effect van herhaling. De burger wordt op diverse plekken in de regio geconfronteerd met wervingsactiviteiten. De 41 gemeenten die samenwerken in de regio Midden-Nederland geven ieder een eigen invulling aan de werving. Burgernet, het samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen, is ingevoerd in 400 gemeenten in Nederland.

Hierdoor ontstaat een vrijwel landelijk dekkend netwerk voor de toepassing van Burgernet. Burgernet telt nu landelijk 1,4 miljoen deelnemers, de regio Midden-Nederland ruim 150.000 deelnemers. In De Ronde Venen nemen 4.926 inwoners deel aan Burgernet, dat is 11,5% van het aantal inwoners. Daarmee staan we op de tweede plaats in de provincie Utrecht. Alleen in Renswoude is het percentage hoger: 12,3%, maar daarbij gaat het in absolute zin om slechts 603 inwoners. De gemeente Renswoude telt 4.900 inwoners. Meer informatie over Burgernet is te vinden op www.burgernet.nl foto peter bakker

Persoonlijk en zorgvuldig Altijd directe hulp bij overlijden Dag en nacht bereikbaar 0297 - 32 58 65 De mensen achter Uitvaartverzorging Finnema Mijn naam is Sander van der Duin, bedrijfsleider bij Uitvaartverzorging Finnema. Uitvaartverzorging Finnema beschikt over alle faciliteiten om een begrafenis of crematie geheel naar uw wensen te verzorgen. Vanuit onze uitvaartcentra in Aalsmeer en De Ronde Venen staan wij garant voor het in detail uitvoeren van een verzorgde uitvaart. Als er in uw directe omgeving iemand komt te overlijden, kunnen wij alle zorg van een begrafenis of een crematie van u overnemen. Wij zijn hiervoor dag en nacht bereikbaar.

Uitvaartcentrum Finnema. Zwarteweg 108, 1431 VM Aalsmeer. Aula/Uitvaartcentrum De Ronde Venen. Ringdijk 4, 3648 EB Wilnis. www.uitvaartcentrumfinnema.nl

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 26 september 2014  

De Groene Venen 26 september 2014

De Groene Venen 26 september 2014  

De Groene Venen 26 september 2014

Advertisement