De Groene Venen 26-05-2017

Page 19

DE GROENE VENEN

26 mei 2017

AUTO & MOTOR

19

Tekst Michael Reuling foto's patrick hesse

Mazda MX-5

Hedendaags icoon Engelse roadsters zijn nog altijd mateloos populair. Lekker compact, praktisch, betaalbaar, een mooi ontwerp en een sublieme wegligging. Met regelmaat zie je MG B, Triumph TR4 en Austin Healey voorbijkomen zodra het zonnetje doorbreekt. Na het tijdperk van de Engelse roadster werd in Japan de Mazda MX-5 ontwikkeld. Een model dat voldoet aan de drie factoren: betaalbaar, sportief en praktisch voor dagelijks gebruik. Een nieuwe klassieker werd geboren. Inmiddels zijn er in de 27 jaar dat het model op de markt is al dik een miljoen exemplaren geproduceerd. Sinds kort is er een hagelnieuwe Mazda MX-5, de vierde generatie alweer. Door de jaren heen werd de MX-5 langer en zwaarder, maar dit model gaat terug naar de basis. Een minimalistisch ontwerp, een 'soft top'-klapdak (de vorige generatie was leverbaar met een zware wegklapbare hardtop, die voor flink wat extra gewicht zorgde) en redelijk wat ruimte in de kofferbak voor een set weekendtassen. Nieuw is de MX-5 RF, dit staat voor Retractable Fastback. Feitelijk een soort targauitvoering. Maar onze proefrit is vandaag met het origineel. De nieuwe MX-5 weegt 950 kilo. Standaard krijg je 131 pk onder de motorkap. Die combinatie zorgt ervoor dat je flink door kunt rijden als je de motor aanspoort. En als je dan weer zo’n hoge drempel tegenkomt, die je in Nederland praktisch overal hebt, kun je er zonder al te veel af te hoeven remmen overheen. Het onderstel verwerkt alle kuilen en drempels als geen ander. Gelukkig is de Mazda MX-5 een terreinwagen vergeleken met een Porsche 911, waardoor je niet snel de voorkant of onderkant schraapt. Het is een heerlijke gooi- en smijtauto, stuurt zeer precies en heeft een lekker kort schakelpatroon. En uiter-

aard kun je lekker dwars gaan met deze achterwielaandrijver. Doordat de auto mooi in balans is, voel je precies aan wanneer de kont uitbreekt en waar het punt is dat je moet ingrijpen. Dat maakt de MX-5 zo leuk. De wind door je haar, een lekkere bescheiden roffel uit de uitlaat en af en toe dwars gaan. De auto is van alle gemakken voorzien; navigatie, een lekkere stereo en zaken als airco en stoelverwarming. Je kunt de auto dus eigenlijk alle dagen van het jaar rijden. En er zijn genoeg mensen die dat doen. Praktisch minpuntje is wel dat je geen dashboardkastje hebt of kaartvakken in de deuren. Wel bevindt zich tussen de twee stoelen een afsluitbaar vakje. Naast de 1.5 benzinemotor met 131 pk is er ook een 2.0 viercilinder benzinemotor met 160 pk te krijgen. Verwacht dan nog meer lol, maar in het geval van de MX-5 is de 131 pk motor meer dan voldoende. En in de praktijk zal je merken dat deze ook nog eens redelijk zuinig is, zelfs met de kap open. Wie op zoek is naar een betaalbare tweezits sportauto doet er verstandig aan eens met de MX-5 kennis te maken. Niet te lang bij stilstaan zegt Mazda zelf, gewoon ervaren. Wie in deze prijsklasse op zoek is naar een alternatief zal uitkomen bij de Fiat 124 Spider en Abarth 124 Spider,

Mazda Gereden versie: Mazda MX-5 Vermogen: 131 pk 0-100: 8,3 s

die geproduceerd worden op dezelfde Japanse productielijn. Daarna zit er een enorm gat tot de BMW Z4, die bijna twee keer zoveel kost als de MX-5. Dan is de keuze snel gemaakt toch?

Van Rijn Racing: Nog een hardnekkige horde te gaan Onder een stralende zon werd afgelopen zondag de tweede wedstrijd voor het NK Rallycross verreden op het Eurocircuit in Valkenswaard. Het deelnemersveld was weer gegroeid ten opzichte van de vorige wedstrijd, wat de strijd alleen maar interessanter maakt. De stemming binnen het Van Rijn Racing team uit Mijdrecht was vooraf positief gestemd. Een aantal zaken waren thuis in de werkplaats op orde gesteld, en ook de gemaakte proefstarts gaven voldoende vertrouwen voor de wedstrijd die komen ging. Echter kwam er een lek boven die het team tijdens de wedstrijd niet kon dichten.

Top: 204 km/u Gemiddeld verbruik: 1 op 16,4 / 6,1 l/100km Vanaf-prijs gereden versie: 30.990 euro Alternatieven: Abarth 124 Spider, Fiat 124 Spider

Automotive-centre Van Nieuwkerk Bozenhoven 36 3641 AH Mijdrecht Tel. 0297-281708

Hoogoorddreef 41 1101 BB Amsterdam Tel. 020-4683341 www.vannieuwkerk.nl

In de eerste vrije training was direct al merkbaar dat de Skoda Fabia veel beter over het Eurocircuit te sturen was. De wagen hield zich een stuk beter, maar de langzame bochten uit verloor de auto tractie. Het team wist dit nog wel wat te verbeteren, maar een oplossing zal thuis verder gevonden moeten worden.

een stuk beter bij dan in de vorige wedstrijd. In ieder geval was de achterstand bij de eerste bocht minimaal. Echter zorgde het tractieverlies bij het uitkomen van de langzame bochten hem tot achtervolgen in het vervolg van de wedstrijd. Zo ook de tweede manche, waar het team zich nog wel met drie secondes wist te verbeteren. Maar de geboekte progressie zou niet genoeg zijn voor een finale. “We gaan thuis weer vol aan de bak! We hebben een hoop problemen op weten te lossen in de aanloop naar deze wedstrijd toe. We hebben nu nog een hardnekkige horde te nemen, maar ook die gaan we winnen, “ aldus een vastberaden Dennis. “Het team heeft voor mij een veel betere auto neergezet, ik baal ervan dat we nog niet mee hebben kunnen doen vandaag!”

In de zandbak Tijdens een van de laatste trainingsronden in de tweede vrije training kreeg de wagen onverwacht onderstuur, waardoor Van Rijn in de zandbak belandde. Hij wist de wagen er nog uit te krijgen op eigen kracht. Eén bocht later rook hij koelwater en besloot uit voorzorg zijn wagen aan de kant te zetten. Er bleek een koelwaterslang te zijn losgekomen. De monteurs konden dit verhelpen en constateerden verder geen gevolgschade. Het plotselinge onderstuur was hiermee ook verklaard.

foto patrick wenting

Niet genoeg voor de finale In de eerste manche ving Van Rijn aan vanaf de vierde en buitenste startpositie. De start zat Dennis er

11 juni staat de volgende ontmoeting op het programma voor het Nederlands Kampioenschap. Dan gaat het team Van Rijn Racing weer de strijd aan met de concurrentie in de Super 1600 klasse. Ook dan is het Eurocircuit de gastheer.