Page 4

4

26 april 2019

JuudsDanceCentre scoort hoog op NK DanceCompetitions

Kort nieuws Mijdrecht

Is vergeving te mooi om waar te zijn? Op 28 april leidt ds. J. Breman uit Zwijndrecht beide diensten in De Wegwijzer. Om 10 uur is het thema: Is vergeving door God te mooi om waar te zijn? Wie voor de jaartelling leefde, moest offerdieren op het altaar offeren worden, om voor zijn/haar zonden en misstappen te betalen. Nadat Jezus aan het kruis stierf en met zijn offer al onze zonden betaalde, zijn er geen offerdieren meer nodig. Maar is onze schuld dan een gepasseerd station? Om 17 uur legt ds. Breman in de verkondiging uit dat Gods wegen niet doodlopen, bieden hoop voor de toekomst en willen tot bekering leiden.Belangstellenden zijn hartelijk welkom in de diensten op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via

cgkmijdrecht.nl/onlinediensten

Abcoude

't Trefpunt open op 3 mei Praatcafé ’t Trefpunt is op vrijdag 3 mei geopend van 14 tot 16 uur. Het Thema: Als ik alleen ben dan... Ervaringen en verhalen delen, naar elkaar luisteren en met elkaar in gesprek gaan. Informeel, gezellig maar ook serieus. Iedereen is welkom, jong, ouder, man, vrouw, ongeacht achtergrond of levens overtuiging. Locatie: Kerkstraat 23, Abcoude. Entree 2 euro, incl. koffie, thee en een glaasje wijn of fris.

Leo Versleijen benoemd tot Super Caddie 2019 Tijdens de Algemene Leden Vergadering van Golfclub Veldzijde is Leo Versleijen uit Wilnis uitgeroepen tot Super Caddie. Met zo’n tachtig vrijwilligers die allemaal hun steentje bijdragen moet de kandidaat voor de trofee van de Super Caddie er echt met kop en schouders bovenuit steken. Die eer komt Leo toe, omdat hij 13 jaar het Veldzijde Jeugd Open heeft georganiseerd (ondersteund door dochter Kim), meer dan 10 jaar penningmeester van de Jeugdcommissie was, in de websitecommissie zitting

heeft en de website van Golfclub Veldzijde beheert, actueel houdt en vele naar hem gezonden berichten met een onovertroffen snelheid plaatst. Leo regelt ook al meer dan 10 jaar de inkoop voor de vereniging, zoals ballen en bekers. Kortom, Leo staat altijd klaar voor onze club als je een beroep om hem doet. Golfen dat doet hij eigenlijk niet meer. Een verenigingsmens in hart en nieren. Bestuur en de aanwezige leden feliciteerden Leo van harte en hopen dat hij geniet van de eer en de welverdiende trofee.

Eerste Paasdag werd de NK Dance Competitions gehouden in de studio’s van Aalsmeer. De teams XTreme Spicey en Definition van JuudsDanceCentre hadden zich na verschillende geslaagde voorrondes geplaatst. De beste teams mochten zich nog een keer meten met elkaar in de verschillende leeftijdscategorieën om te laten zien wie er daadwerkelijk het beste is van Nederland in deze competitie. X-Treme Spicey kon niet wachten tot ze aan de beurt waren, zij gebruikten het podium heel goed, dansten vol overgave en met de juiste uitstraling en dat heeft

de jury beloond met een beker voor de derde plaats. Definition moest in hun categorie als eerste aantreden, dat is altijd spannend. Vastberaden om hun nummer van dat podium af te laten knallen gingen zij het podium op, met een superstrak mysterieus begin overgaand in een vrolijk gezellige maar goed afgewerkte choreo dansten zij hun mix met de juiste energie. Dit heeft de jury beloond met een beker voor de tweede plaats. Gefeliciteerd meiden een 2e en 3e plaats bij deze competitie op het Nederlands Kampioenschap! Dank aan de sponsors die ervoor zorgden dat beide teams in een mooi verzorgd kostuum stonden: Gerrijn B.V., VB fysiopraktijk Van Bruggen, Fluit Elektrotechnische Installaties BV en BeuvingLifestyle.

Open trainingsavond 8 mei voor senioren HV Abcoude Hockeyvereniging Abcoude heeft plek voor enthousiaste hockeyers, voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. Wil je het spel (weer) leren, maar geen competitie spelen? Dan ben je welkom bij de zogenoemde trimhockeyers. Wil je ook competitie spelen? Kom dan

een van de seniorenteams versterken op woensdagavond. Meld je aan (mag, maar hoeft niet) voor de vrijblijvende trainingsavond woensdag 8 mei om 20.30 uur via communicatie@hvabcoude.nl (Een stick kan desgewenst worden geregeld voor je).

Paaspakketten voor ouderen dankzij Riki Stichting en Zonnebloem

www.cosmasendamianus.nl

Vinkeveen

Lazarus in De Rank Aanstaande zondag om 10 uur in De Rank een bijzondere kerkdienst gehouden. Bij monde van ds. Hans Bouma komt Lazarus, die volgens het bijbel verhaal door Jezus uit de dood is opgewekt, aan het woord. Iedere dag heft hij met zijn zusters Martha en Maria het glas: “Lechajim! Op het leven!” Hij vertelt over het leven dat doorgaat en gevierd mag worden. Muzikale medewerking wordt verleend door Martijn van der Weerd. Om 19 uur wordt de laatste Taizéviering van dit seizoen gehouden in De Morgenster, Herenweg 253 in Vinkeveen. De muzikale begeleiding in de viering wordt verzorgd door Anja Kooistra, piano en Margriet Lek, cello.

DE GROENE VENEN

Hans van Rijn wint Paas-prijsbiljarten Hans van Rijn is winnaar geworden van het Paas-prijsbiljarten van biljartclub De Merel /Heerenlux afgelopen week. Hij versloeg in de finale Caty Jansen met ruim verschil. Piet Best werd goede derde. Merel 1 heeft zich kunnen handhaven in de eerste divisie van De Ronde Venencompetitie en Merel 3 werd verrassend nog derde in deze competitie. Er kunnen nog enkele leden deelnemen aan de interne competitie op de dinsdagavond. Aanmelden bij Café Biljart De Merel, Arkenpark Mur 43 (aan de Demmerik) in Vinkeveen.

De Riki Stichting organiseert jaarlijks landelijke acties in de zomermaanden, de herfstperiode en met Kerst en Pasen. Afgelopen week hebben de vrijwilligers van de Zonnebloem en scholieren van de basisscholen de paaspakketten van de Rikistichting rondgebracht. Dat is elk jaar weer een gezellig gebeuren. Een telefoontje, even langsgaan of iemand uitnodigen samen iets te gaan doen; het zijn kleine gebaren die voor ouderen van grote waarde zijn. Welke oudere uit uw omgeving gaat u wat extra aandacht geven? Een beetje aandacht voor elkaar doet zoveel goed!

Rondeveense Biljartkampioenen Team Stieva-de Kuiper 1 werd kortgeleden algemeen kampioen in de competitie 2018-19 van de Biljartfederatie De Ronde Venen. Op de foto (v.l.n.r.): Martien Heijman, Michael de Kuiper, Toine Doezé, Nico Koster en captain Kees de Zwart. Het zesde teamlid, Lenette Engel, ontbreekt op de foto.

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 26-04-2019  

De Groene Venen 26-04-2019

De Groene Venen 26-04-2019  

De Groene Venen 26-04-2019

Advertisement