De Groene Venen 21 april 2017

Page 17

DE GROENE VENEN

21 april 2017

AUTO & MOTOR

Tekst Michael Reuling foto's patrick hesse

Toyota Auris

Van Ekris maakt Auris aantrekkelijker Met de komst van de nieuwe Toyota CH-R krijgt Toyota een golf van nieuwe clientèle over de vloer. En wie binnenkomt voor de CH-R raakt ook vaak gecharmeerd van de Auris, waardoor het model de laatste maanden weer erg goed verkocht wordt. De Auris, vooral de Touring Sports, is immers een zeer praktische auto. En daarbij heeft Toyota Van Ekris nog een actie opgezet. We hebben al meerdere malen gereden met de Auris TS. Op het oog is de Auris een heel nette auto. Niet schreeuwerig, maar modern gelijnd. Het model heeft recent een facelift gehad, waarbij dezelfde subtiele styling werd aangehouden. Een nieuwe neus met een mooi chromen rand, nieuwe full LED koplampen op de duurdere versies en nieuwe achterlichten en achterbumper. Ook van binnen kreeg het interieur een kleine opfrisser. Van binnen is de station een heel praktische auto met een hoop laadruimte en veel opbergruimte. Standaard is de laadruimte 530 liter en met de banken plat ga je al naar 1.658 liter. Verder is ook aan de veiligheid gedacht. Zo is er een parkeercamera beschikbaar met hulplijnen, zodat je makkelijk inparkeert. Voor optimaal zicht heeft de Auris Automatic High Beam, een grootlicht-assistent. Een camera registreert tegemoetkomend verkeer en voorgangers en meet tevens de felheid van de straatverlichting. Daarna schakelt het systeem tussen groot- en dimlicht. Ook is verkeersbordherkenning leverbaar, net als Lane Departure Assist (geeft een waarschuwingssignaal als u uw rijstrook verlaat) en het Pre-Collision System. Dit laatste monitort de weg door middel van een camera en sensoren om medeweggebruikers te registreren. Wanneer een gevaarlijke situatie ontstaat, waarschuwt de auto de bestuurder. Wordt er niet snel of adequaat genoeg gereageerd, dan grijpt de auto zelf in om een aanrijding te voorkomen of de gevolgen ervan zoveel mogelijk te beperken.

Een aantal maanden geleden maakten we kennis met de vernieuwde Auris met een 1.2 turbo motor. Het blok is prima geschikt voor de Auris. Ook zijn er een 1.3 VVT-i benzinemotor en een 1.4 en 1.6 dieselmotor leverbaar. In Nederland is de hybride uitvoering van de Auris uitermate populair, mede vanwege de lage bijtelling. Voor wie de auto in 2015 op kenteken zette was de bijtelling nog 14%, in 2016 was dit 21% en in 2017 ligt bij de bijtelling op 22%. Omdat er in die periode ontzettend veel Aurissen op de markt zijn gekomen, is ook het aanbod van jonge occasions heel interessant. Zo heeft Van Ekris diverse modellen staan uit 2015 en 2016. De modellen uit 2015 hebben 14% bijtelling, dat betekent dat als je deze auto zakelijk rijdt je nog een aantal jaren kunt profiteren van de lage bijtelling. Het is mogelijk om een financiering af te sluiten voor 36 maanden tegen 3,6% rente. Van Ekris heeft momenteel een actie lopen op de nieuwe Auris TS Executive 1.8 Hybrid, waarbij maar liefst 3.500 euro voordeel wordt gegeven. De Executive-uitvoering is voorzien van een aantal extra's zoals navigatie, parkeercamera met parkeersensoren voor en achter, LED koplampen, 16 inch lichtmetalen velgen, cruise control en alcantara bekleding met verstelbare lendesteunen. Tijdens de actie komt de Auris TS Executive niet op 33.245 euro, maar op 29.745 euro uit. Daarbij is dit model ook nog voorzien van een panoramadak. Van Ekris heeft meerdere kleuren op voorraad en staat open voor inruil.

17

Toyota Gereden versie: Toyota Auris Touring Sports Lease Pro Vermogen: 136 pk 0-100: 11,2 s Top: 175 km/u Verbruik: 1 op 27,8 / 5,4 l/100km Prijs gereden versie: 29.745 euro Alternatieven: Ford Focus, Opel Astra, Renault MĂŠgane, Skoda Octavia, Volkswagen Golf

Ook kun je bij Van Ekris voor 150 euro een levenslange garantie afsluiten voor de hybride accu.

Toyota Van Ekris Industrieweg 48 3641 RM Mijdrecht Tel. 0297-230350 www.vanekris.nl