Page 30

30

21 december 2018

DE GROENE VENEN

Voor een mooie versiering van onze kerstboom vroegen we alle redactieleden drie vragen te beantwoorden. 1. Wat heeft 2018 jou gebracht? * 2. Wat wens je voor jezelf voor het nieuwe jaar? * 3. Wat is jouw wens voor de samenleving?

Piet van Buul 1. Terugkijkend op het afgelopen jaar mag ik vaststellen dat het over het algemeen wel goed gegaan is. Een redelijke gezondheid van mezelf, en van hen die me dierbaar zijn, stemt tot grote tevredenheid. Geleidelijk aan zie je de een na de ander uit je omgeving omvallen. Terugbladerend in de agenda moet ik vaststellen dat het aantal begrafenissen de feestelijke bijeenkomsten dreigt te overtreffen. Redenen te over om onze zegeningen te tellen. 2. Wat mij betreft gaan we in het nieuwe jaar rustig verder. Genieten van de mooie dingen in het leven. Stukjes schrijven voor onze krant. Trots op het feit dat mensen dat waarderen. Blij dat dit werk mij de kans biedt veel leuke en boeiende mensen te ontmoeten, de gemeentepolitiek te volgen en te duiden. 3. Betrokken bij de maatschappelijke ontwikkelingen en bij de mensen die vorm willen geven aan een samenleving waarin het goed toeven is. De grote wereldproblemen lossen we hier niet op. Maar met de bereidheid om naar elkaar te luisteren, komen we met tolerantie en solidariteit in het komende jaar een heel eind.

Anja Verbiest 1. Voor mij persoonlijk was 2018 een lastig jaar, vol wisselende emoties. Met verdriet en teleurstelling, maar gelukkig ook met hartverwarmende momenten en bijzondere ontmoetingen. Ik weet na dit jaar weer wat ik écht belangrijk vind. 2. Dat het degenen die ik liefheb goed blijft gaan. Dat ik opnieuw mooie verhalen van bijzondere Rondeveners mag optekenen. Dat ik nieuwe uitdagingen mag aangaan, hier en daar een helpende hand mag toesteken en dat 2019 een vrolijk(er) jaar wordt. 3. Laten we meer oog hebbenvoor anderen en niet alleen met onze eigen dingen bezig zijn. Geef elkaar een kans en (ver)oordeel niet!

Peter Bakker 1. Een jaar van veel nieuws en veel mooie verhalen, met als hoogtepunt het verhuizen naar een nieuwe locatie. We verhuizen naar de Genieweg 14 in Mijdrecht, samen met 0297.nl, PRWORKS en Administratiekantoor K. Bakker. 2. Dat we wederom veel kranten mogen uitgeven met leuke en mooie verhalen en bijzondere mensen mogen ontmoeten. Daarnaast gaan we de samenwerking met 0297.nl nog verder uitbreiden. 3. Ik wens iedereen een gezond en liefdevol 2019. En laten we elkaar niet te vaak tegenkomen bij het ‘hotnews’ in de regio. Rosanne Kok 1. Het jaar 2018 bracht mij heel veel zon, warmte, lieve mensen, nieuwe contacten, bijzondere verhalen en mooie ontwikkelingen. Zo kwam mijn droom uit om zelf een kaartenset te ontwerpen en daarmee heel veel mensen te kunnen bemoedigen met mooie woorden en post. Ook mocht ik de overstap maken naar deze krant. 2. Voor 2018 was het mijn voornemen om vaker ‘ja’ te zeggen, waar ik anders misschien al snel ‘nee’ dacht. Dat voornemen heeft mij mooie dingen gebracht en neem ik daarom mee naar volgend jaar. Daarnaast ben ik al een tijdje bezig met een project rondom gedichtjes. Voor 2019 zou het te gek zijn als ik dat aan de wereld mag presenteren. 3. Juist in deze tijd, waarin het soms zo donker lijkt op aarde door geweld, ellende en narigheid, wens ik dat iedereen een lichtje mag zijn voor elkaar. Een lichtje om je aan te warmen, op te laden, inspiratie op te doen en bij te schijnen waar dat nodig is.

Rob Isaacs 1. Zowel zakelijk als privé was 2018 een jaar vol hoogtepunten en uitdagingen, waar ik met plezier op terugkijk. 2. Het jaar 2019 biedt nieuwe uitdagingen en een nieuw hoofdstuk, omdat we met onze bedrijven vanuit een nieuwe locatie gaan werken. Veel zin in! 3. Te vaak slaat onze Nederlandse tolerantie om in onverschilligheid en wegkijken. De samenleving zou opknappen van meer begrip voor elkaar en verdraagzaamheid.

Paul Bosman 1. Voor mij was het weer lente, zomer en een fraaie herfst. Als een mens gezond is, denk je dat dit normaal is. Dat is het niet. Zeker als je nagaat dat er, in mijn geval, steeds weer een reddingsboei wordt gegooid. Dan rest dankbaarheid. 2. Dat ik begin 2019 aan een nieuwe oncologische behandeling kan en mag beginnen. Dan wordt het zeker weer lente. Ik ga ervoor! Dat zoon Jelle heelhuids uit Cambodja mag terugkeren. 3. Gebruik het woord kanker, zeker in combinaties met andere scheldwoorden, wat minder. Liefst helemaal niet. Velen weten niet wat ze zeggen. Kwestie van verminderd snapvermogen.

Rachel Gerards 1. In 2018 heb ik knopen doorgehakt t.a.v. dingen die ik graag wilde doen. Zo ben ik mijn eigen webshop gestart en ben ik Spaans gaan leren. Daar ben ik stiekem best trots op! 2. Ik hoop in 2019 nog beter te worden in het knopen doorhakken, en meer dingen te doen die ik echt leuk vind. Ik wil meer naar buiten, meer tijd met familie doorbrengen en een leuke, gekke moeder zijn voor mijn dochtertjes. 3. Als iedereen wat meer begrip voor elkaar zou hebben, meer met elkaar zou communiceren en iets voor een ander zou willen doen of over heeft, dat zou zo mooi zijn. Niet gelijk een oordeel klaar hebben. Gewoon er voor elkaar zijn. Het is echt niet moeilijk. Als er meer rust zou zijn, en iedereen naar elkaar luistert, zou dat wel eens heel mooi uit kunnen pakken. Ik wens jullie een liefdevol en vooral gezond 2019!

Arthur van der Kooij 1. 2018 was een jaar waarin we veel mooie opdrachten hebben mogen doen voor de krant en voor 0297.nl. Ook heb ik veel plezier beleefd aan het vrijwilligerswerk - filmen en fotograferen - voor Stichting Hoogvliegers. 2. Mijn wens voor 2019 is om weer een mooie foto- en video-opdracht in het buitenland te mogen doen." 3. Een wens voor de samenleving is dat iedereen weer eens normaal met elkaar leert om te gaan. En ik wens iedereen veel geluk en gezondheid toe. Michael Reuling 1. Ik kijk terug op een heel zonnig 2018, met veel mooie en blije momenten. Voor de krant heb ik met Patrick weer heel gave auto’s mogen testen. 2. Voor 2019 staat gezondheid voor familie en vrienden op de eerste plek. Nog meer genieten van de kleine momenten. Dat het iedereen goed mag gaan en 2019 weer een mooi jaar wordt. 3. Minder gehaast, minder bot en meer oog voor anderen zou de samenleving goed doen, denk ik. Verder wens ik iedereen veel gezondheid en geluk, maak er een mooi jaar van.

Patrick Hesse 1. Het jaar 2018 was er een met veel ups en enkele downs. Trots ben ik toch vooral op de mooie fotoreportages die ik in het afgelopen jaar mocht maken en dan in het bijzonder de trouwreportages. Het blijft bijzonder om van zo'n belangrijke dag in iemands leven verslag te mogen doen. Een hoogtepunt privé is een heel verse: net teruggekeerd van een geweldige reis naar Florida, de USA blijft mijn favoriete vakantiebestemming. 2. Mijn wens voor 2019 is dat het wederom een prachtig jaar wordt, met weer veel leuke ontmoetingen en foto-opdrachten. Op persoonlijk vlak start ik op 2 januari met een '100 dagen challenge' om mezelf uit te dagen nog gezonder te gaan leven. 3. Mijn wens voor de samenleving is dat we niet zo snel op de teentjes getrapt zijn en ons beledigd of gediscrimineerd voelen. Daarentegen zou ik hoffelijkheid weer willen herintroduceren: houd eens een deur open voor iemand, zeg eens goedemorgen tegen een onbekende op straat of glimlach gewoon eens naar iemand. Ik weet zeker dat we het dan allemaal veel leuker hebben met elkaar...

De Groene Venen 21-12-2018  

De Groene Venen 21-12-2018

De Groene Venen 21-12-2018  

De Groene Venen 21-12-2018

Advertisement