__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 4

4

20 DECEMBER 2019

Nieuwjaarsduik Abcoude op 1 januari

Kort nieuws Mijdrecht

Vierde Advent in De Wegwijzer De Vierde Adventszondag is op 22 december. Dan leidt ds. J. van Dijken uit Nieuw Vennep beide diensten om 10 en 17 uur. ’s Morgens gaat het over Gods liefde in een wereld die schreeuwt om liefde, denk maar aan “All you need is love”. De bron van de liefde ligt bij God, Liefde geeft, maar liefde wil ook ontvangen. ’s Middags gaat het over op reis zijn. Welke betekenis heeft geloof dan? Wat verwachten we in ons leven, naar welke toekomst zien we uit. Belangstellenden zijn welkom in de diensten van de Christelijke Gereformeerde Kerk op Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten. Wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel.

Mijdrecht

Voor wie steekt u een kaarsje aan? Net als in voorgaande jaren nodigen we u van harte uit om even stil te staan bij het jaar dat ten einde loopt, bij wat u zelf hebt meegemaakt, of bij alle gebeurtenissen van de afgelopen tijd. Op maandag 30 december is kerkelijk centrum De Rank van 16.30 tot 19.30 uur weer ingericht als stiltecentrum. U kunt een lichtje aansteken om iemand te gedenken, u kunt luisteren naar de muziek en in alle rust denken aan wat u bezighoudt. U vindt De Rank aan de Pr.Bernhardlaan 2 in Mijdrecht, van harte welkom!

De Hoef

Kerstconcert 2019 Op zondag 22 december organiseert de Antoniuskerk in De Hoef een kerstconcert. Het programma: Da Capo's Popkoor uit Uithoorn (13.30-14.10 uur), Koor Revival uit Zevenhoven (14.20-14.50 uur), Kinderkoor ’t Kwetternest uit de Hoef (15-15.20 uur) en Koor Debuut uit Uithoorn (15.30-16 uur). Tijdens het concert kunt u genieten van de kerstliedjes en is er gelegenheid om koffie/thee en wat lekkers te kopen.

DE GROENE VENEN

Zuiderwaard Medisch Centrum verwent bewoners Zuiderhof Deze maand zijn twintig bewoners van Zuiderhof in de watten gelegd in Zuiderwaard Medisch Centrum. Samen met een begeleider werden ze in groepjes van vier ontvangen door het personeel van de Huidpraktijk in het Medisch Centrum. Om de beurt werden ze in de twee behandelkamers verrast met een gezichtsbehandeling, een rustgevend masker en bijpassende muziek. Daarna een voetenbad gevolgd door een voetmassage. De dames wilden allen ook wel afsluiten met airbrush make-up. Vol interesse keken ze toe hoe het werkte en waren verbaasd over het mooie resultaat. Zo liepen ze vrolijk met een “filmsterlook” door de gang van het Medisch Centrum naar de speciaal voor hen ingerichte kantine.

Er is veel gelachen en in de spiegel gekeken. Onderling werd druk gesproken dat je na een voetmassage echt verschil voelde met lopen. Bij het eten van een gebakje klonk het “wat een verwennerij” en “dit heb ik nog nooit meegemaakt”. Het zorgde voor een ontspannen en vrolijke sfeer. Na afloop werd ieder nog getrakteerd op een goodiebag. , Apotheker Yvonne Jordan van het Medisch Centrum vond het een geslaagd cadeau aan de 18 dames en 2 heren van Zuiderhof. Vooral de korte loopafstand voor de bewoners naar het centrum was goed te doen, met of zonder rollator. Bijzonder ontroerend was de oprechte dankbaarheid van de bewoners en begeleiders.

Voor het vijfde jaar op rij organiseert Marie-Louise Hoyer uit Abcoude een spetterende start van het nieuwe jaar in het Abcoudermeer voor het goede doel. Dit jaar wordt geld ingezameld voor de bouw van het Sporthuis Abcoude. Lootjes zijn nu al te koop. Wie wil meedoen aan de nieuwjaarsduik in Abcoude kan zich op 1 januari vanaf 11.15 uur inschrijven bij de tent aan de rand van het Abcoudermeer, ter hoogte van de Amsterdamsestraatweg. Deelnemers betalen tien euro. Dit bedrag komt ten goede aan het Sporthuis Abcoude. Om 11.45 uur start de warming-up en om 12 uur gaan alle deelnemers te water. Het dragen van waterschoenen of oude sportschoenen is verplicht. De laatste informatie – waaronder de weersverwachting en andere belangrijke mededelingen – wordt gedeeld op de

Facebookpagina van het evenement. Zoek op: Nieuwjaarsduik Abcoude. Deelnemers en supporters die met de auto komen, mogen deze parkeren op het terrein van supermarkt Plus Koot. Wie nu al kans wil maken op een prijs uit de loterij van de Nieuwjaarsduik in Abcoude kan loten kopen bij MarieLouise. Om deelname aan de duik zo aantrekkelijk mogelijk te maken, krijgen deelnemers korting op de lootjes. Deelnemers betalen 3 euro per lot en 10 euro voor vier loten. Wie niet deelneemt aan de duik betaalt 5 euro per lot 15 euro voor vier loten. Loten kunnen worden besteld door een berichtje te sturen naar de Facebookpagina van de Nieuwjaarsduik van Abcoude, of naar Marie-Louise, tel. 06-52597274. foto fem van duuren

De Mastreechter Staar trakteert publiek in bomvol Monument Johannes de Doper

Rondeveners protesteren mee op Schiphol Afgelopen zaterdag heeft een groep inwoners van De Ronde Venen het door Greenpeace georganiseerde Protestival op Schiphol bezocht. De actievoerders zeggen dat de luchthaven in de discussie rond klimaatverandering buiten schot blijft. “We zitten midden in een klimaatcrisis, maar grote vervuiler Schiphol krijgt ruim baan om door te groeien en nóg meer te vervuilen.” De Rondeveners vinden dat er vooral op de korte afstand minder gevlogen moet worden, zeker als de trein een

goed alternatief biedt. Ook eisen ze dat de plannen voor vliegveld Lelystad in de ijskast gaan. Als derde eisen ze een meer realistische prijs voor een vliegticket. Op dit moment wordt er geen btw geheven op kerosine, de brandstof van vliegtuigen. Ook de toenemende geluidsoverlast was een reden om te protesteren.

De Vrienden van het Monument strikten voor derde maal dit befaamde Limburgse mannenkoor. Na een indrukwekkende zingende opkomst van de ruim 80 koorleden werd het een feest van herkenning met bekende wereldse en kerstliederen. Met de solisten sopraan Eline Meijs, tenor Fabio Verga en bas-bariton Bèr Schellings in een hoofdrol, virtuoos begeleid op

de vleugel door Michiel Ballhaus. Dirigent Frederik Verhooghe verleidde het publiek tot een indrukwekkende samenzang. Na een staande ovatie werd het concert afgesloten met een tweetal prachtige toegiften: ‘We wish you a merry Christmas’ en ‘Stille Nacht’. Na afloop ging een voldaan publiek weer huiswaarts. foto henk butink

Op energieke-rondeveners.nl vind je meer informatie over wat bewoners uit onze gemeente doen tegen de groei van Schiphol.

Kerst-uitje voor Zonnebloemgasten Woensdag 11 december waren de Zonnebloemgasten van Wilnis/De Hoef naar Intratuin in Ter Aar. Een jaarlijks gezellig kerst-uitje. Rolstoelen voor slechte lopers waren geregeld. Eerst lekker ‘n paar uurtjes rondstruinen en inkopen doen en daarna heerlijk uitgebreid aan de koffie met taart. Een geslaagde ochtend om lekker in kerststemming te komen.

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 20-12-2019  

De Groene Venen 20-12-2019

De Groene Venen 20-12-2019  

De Groene Venen 20-12-2019

Advertisement