Page 18

18

Oud-Katholieke kerk viert kerstmis, vier het mee!

Feest van licht, feest van samen Donkere dagen voor kerst. We versieren ons huis, vooral met licht. Sommigen zetten een kerststal, die het oorspronkelijke feest van kerst symboliseert. Jezus die voor ons op de wereld kwam. Zijn verhalen zijn oud, maar actueel. Hoewel niet iedereen zich nog herkent in de kerk, zijn veel mensen op zoek naar zingeving. Zeker rond kerst. We komen bij elkaar en steken lichten aan om de duisternis te verdrijven. De duisternis die vaak angstig maakt, omdat we niet kunnen zien. De duisternis van de toestand in de wereld en misschien de duistere kanten in onszelf. Met kerst zoeken we naar rituelen, naar samenzijn, naar vertrouwen en hoop op beter. En daarom draait het vieren van kerstmis. God zendt zijn zoon Jezus naar ons toe. Zijn geboorte, een nieuw leven vol hoop en verwachting. Zijn licht overvalt ons in het donker en tilt ons op om te worden zoals we door Hem zijn bedoeld. Een lichtend voorbeeld in navolging van Hem. Tegelijkertijd zendt Hij troost en bemoediging bij alles wat ons overkomt. En zo met Hem het geloof in onze wereld, de mensen om ons heen en in onszelf niet te verliezen. Hij komt ons met grote liefde tegemoet... Hij gelooft in ons. Kom daarom samen het Kerstfeest vieren. Laat u inspireren en samen Zijn boodschap opnieuw leren verstaan! U bent van harte welkom in de Kerstviering op dinsdag 24 december aanstaande om 21 uur in de Oud-Katholieke Statie van de Heilige Elia, in de Veenhartkerk aan de Grutto 2 te Mijdrecht. Na afloop samen koffie of thee drinken en napraten. Behoefte aan contact? Pastor Erna Peijnenburg is bereikbaar op erna.peijnenburg@okkn.nl of tel. 0622131765.

Kerst vieren met OBS De Eendracht In het gebouw van OBS De Eendracht is het warm en gezellig. Overal hangen kerstlampjes en in de hal staan grote kerstbomen met eigengemaakte kerstballen van leerlingen uit alle groepen. De kerstman komt langs en leest een prachtig verhaal voor terwijl iedereen geniet van de lekkerste kerstkoekjes. Een paar dagen later maken de groepen 3 t/m 8 gezellige kerststukjes en worden zij onder andere geholpen door lieve opa’s en oma’s en ouders van de groepen. De geur van vers geknipt kerstgroen hangt in de klassen en de kerstukjes staan overal te pronken als waren ze onderdeel van een tentoonstelling van de kerstman zelf. Nog een paar dagen en de leerlingen en leraren gaan genieten van hun welverdiende kerstvakantie. Het team en alle leerlingen van OBS De Eendracht wensen u vrolijke kerstdagen en een gezond en voorspoedig 2020!

20 DECEMBER 2019

Samen op weg naar 2020 Na weken van voorbereiding is het zover. Kerstmis, het feest van de geboorte van Jezus, komt eraan! In alle kerken wordt het kerstverhaal gelezen, kerstliederen gezongen en dominees, priesters en andere voorgangers leggen de diepere betekenis van deze bijzondere gebeurtenis uit. Het kerstfeest begint aanstaande zondagmiddag met de Volkskerstzang. Om twee uur is iedereen welkom in de Janskerk in Mijdrecht en de Ontmoetingskerk in Wilnis. Na het zingen van enkele liederen lopen we vanuit deze kerken onder muzikale begeleiding naar de Johannes de Doper kerk in Driehuis, op de grens van Mijdrecht en Wilnis. Daar begint om drie uur de Volkskerstzang onder begeleiding van Concordia, met na afloop warme chocomel en glühwein. De avond van 24 december (kerstavond) begint om zeven uur in De Rank met het Kinderkerstfeest: “Wie is de ster?” Weet jij het? Ben jij het? Of iemand die je kent?? Dat wil je vast wel weten… We  gaan dat  uitzoeken in  het kinderkerkfeest, een  interactief  kerstspel voor iedereen! Het wordt een echt feest!

dag een Kerst Inn, wordt gehouden van drie tot ongeveer acht uur. Op zondagavond 29 december wordt in de Rank om zeven uur een Taizéviering gehouden: met elkaar Taizé liederen zingen, luisteren naar enkele lezingen uit de bijbel, bidden en een stil moment. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Anja Kooistra, piano en Margriet Lek, cello. Vanaf 17 uur worden de liederen meerstemmig ingestudeerd, gevolgd door een eenvoudige maaltijd. Stuur voor deelname aan de maaltijd even een mailtje naar taizederondevenen@yahoo.com. Maandag 30 december is er tussen half vijf en half acht gelegenheid voor een rustig, stil moment​. Dan is De Rank geopend om in de kerkzaal na te denken over het bijna verstreken jaar 2019. U kunt een kaarsje branden en er klinkt zachte muziek. Op oudejaarsavond wordt 2019 afgesloten met de oudejaarsavonddienst met voorganger ds. Erick Versloot en organist Wim Warnaar. Deze dienst begint om half acht en wordt gehouden in De Rank.

Voor de overige vieringen met Kerst wordt verwezen naar de kerstfolder van de kerken in De Ronde Venen, die u met deze editie van de Groene Venen hebt ontvangen. Mocht dit niet het geval zijn, raadpleeg www.pgmijdrecht.nl voor alle informatie. Als aanvulling hierop nog de melding dat in Irene, naast de Janskerk op tweede kerst-

Op Nieuwjaarsdag neemt de Protestantse kerk van Mijdrecht een dagje vrij, maar op zondag 5 januari om 10 uur is De Rank weer open. Dan wordt de nieuwjaarsviering gehouden en gaat de actie “Dim Dirk Jana” op spectaculaire wijze van start. Met deze actie wil men veel geld bijeenbrengen voor de inrichting van een zorgboerderij in de Oekraïne die de naam draagt van Dirk Jan Warnaar, voormalig kerkmusicus van de Protestantse gemeente van Mijdrecht en initiator van deze actie.

Abcoude

Wintermarkt in Wilnis

Kleinkoor in kerkdienst Dorpskerk Op 22 december, de zondag voor kerst, gaat Eric Citroen voor in een dienst over de profeet Micha, die leefde in een moeilijke tijd. Micha benoemde de misstanden, maar sprak ook over hoop en geloof. In de dienst met als thema Geef Licht, worden kaarsen aangestoken en kerstliederen gezongen. Collegium Vocale Consonant, het Abcouder kleinkoor onder leiding van dirigent Hester Westra, ondersteunt de kerkzang en brengt kerkmuziek ten gehore. De dienst in de Dorpskerk begint om 10 uur. www.dorpskerkabcoude.nl. Belangstellenden en mensen die graag meezingen zijn welkom. Bassen en tenoren zijn bovendien zeer welkom bij het kleinkoor en worden uitgenodigd een repetitie bij te wonen. www.collegiumvocaleconsonant.nl.

Oproep Kerstactie Lionsclubs:

doneer DE-punten voor Voedselbank DRV

Ook de Rondeveense Lionsclubs MijdrechtWilnis, Vinkeveen-Waverveen en AbcoudeBaambrugge nemen deel aan de jaarlijkse actie om de Voedselbanken te ondersteunen door ingezamelde DE-punten te verzilveren voor pakken koffie. Tot en met eind december kunt u DE-punten (bij voorkeur geteld) en uw oud en vreemd geld inleveren op de volgende adressen in Mijdrecht: Albert Heijn op Leicester 13, Boni, Hema, Volendammer Visdelicatessen Adelhof en Hoogvliet. In Vinkeveen: Jumbo, Albert Heijn, Maria-Oord (receptie), drogisterij De Bree, SMC De Bron en De Groentehal. In Wilnis: Jumbo, Van Soest Stoffen. De Lionsclub AbcoudeBaambrugge haalt de waardepunten zaterdag 18 januari 2020 huis-aan-huis op tijdens hun jaarlijkse erwtensoep-actie.

De leukste wintermarkt van Wilnis wordt dit jaar voor de 7de keer gehouden op de Beatrixstraat 8 in Wilnis. Je kan hier terecht voor leuke cadeautjes voor groot en klein. Of een kerstworkshop volgen. En niet te vergeten leuke kerststukjes en kerstkransen en nog veel meer scoren. De opbrengst van deze meerdaagse markt is bestemd voor jongeren in de sloppenwijk van Nairobi in Kenia. Op

DE GROENE VENEN

Kerstmaaltijd in 't Kruispunt Iedereen is van harte welkom in 't Kruispunt, Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht op zaterdag 21 december om te genieten van een maaltijd, deze keer in het teken van Kerst. Na het eten is er een korte inleiding over een gedeelte uit de Bijbel en is het mogelijk om mee te doen met een gesprek daarover. Vanaf 17 uur staat de deur open. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 19 uur. Nog nooit geweest? Kom gerust! Deze activiteit wordt georganiseerd door het missionair team van de Chr. Ger. kerk 'De Wegwijzer'. Meer informatie: lcvoskunst@gmail.com of 06-25111457

Kerstzangdienst 24 december Op dinsdag 24 december a.s. wordt er in de hervormde gemeente van Wilnis een kerstzangdienst gehouden. Het thema is dit jaar: “gebroken nacht, heilige nacht” en de meditatie wordt verzorgd door Cock Kroon. De muzikale omlijsting zal verzorgd worden door het kinderkoor Ismaël o.l.v. Liesbeth Nap en het Chr. Gem. koor Hiddai o.l.v. Wim van Dijkhuizen. Verder werken mee: Christien Meijers en Leonard Seeleman (orgel/piano), Celize den Breejen (djembé) en Marjolein Lindhout (dwarsfluit) De avond begint om 19 uur. Allen heel hartelijk welkom om te komen luisteren en mee te zingen! Na afloop bent u/jij van harte welkom in De Roeping voor drinken en wat lekkers.

deze manier bieden wij deze jongeren aan om een opleiding te volgen zodat zij in hun eigen onderhoud kunnen voorzien en hun familie kunnen helpen aan een beter bestaan. De markt is geopend op: woensdag 18 december van 13.30 – 17 uur, vrijdag 20 december van 13.30 – 21 uur en op zaterdag 21 december van 10 – 16 uur. Workshop volgen? Reserveer om zeker te zijn van een plek. Meer info fam. Bos tel 0297-283566

EHBO Lucas opleidingscursus in Vinkeveen Wat doet u als uw buurman ineens op straat in elkaar zakt? Wat doet u als uw kind haar kleine teen stoot, veel pijn heeft en haar teen niet kan bewegen? Wat doet u als uw collega zich verslikt en benauwd wordt? En zo er oneindig veel situaties die kunnen gebeuren bij u thuis, op uw werk of onderweg. Wat is er mooier dan kunnen helpen in al deze situaties? Dat u er niet hulpeloos bij staat of toch maar ongemerkt doorloopt en daar later toch niet zo’n prettig gevoel bij hebt. Een reanimatie diploma is al heel mooi, maar omdat het niet altijd om hartfalen gaat, maakt het hebben van een EHBO-diploma u veelzijdiger.De eerste minuten na een ongeval zijn vaak cruciaal om levens te redden en schade te beperken. En als u weet dat de meeste ongevallen thuis plaatsvinden, dan is het toch heel handig en mooi om gelijk hulp te kunnen verlenen. Tijdens de EHBO-cursus leert u hoe u in elke situatie hulp kunt verlenen, van geruststellen, wondverzorging, handelen bij kleine ongevallen, waarschuwen van de professionele hulpdiensten, tot stabiele zijligging en reanimeren. Hierbij krijgt u theoretische scholing, maar ook observeren, communiceren en vaardigheden. De opleiding wordt gegeven op woensdagavonden. Vanaf 8 januari 2020 start de opleiding tot het EHBO diploma inclusief (kinder-)

reanimatie en AED. Het aantal lessen inclusief het examen beslaat 11 avonden. De cursus wordt gegeven in het EHBO-gebouw op Pijlstaartlaan 1a te Vinkeveen op woensdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur. Bel voor meer informatie of aanmeldingen naar tel. 0297-564192, mail naar ehbolucas@casema.nl of kijk op www.ehbolucasvinkeveen.nl

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 20-12-2019  

De Groene Venen 20-12-2019

De Groene Venen 20-12-2019  

De Groene Venen 20-12-2019

Advertisement