Page 4

4

20 juli 2018

Verrassende kunst in galerie Gemeen-Goed

Kort nieuws

Kunstwerkplaats & Galerie GemeenGoed opende afgelopen zondag 15 juli met veel bekijks een nieuwe expositie in conceptstore Abcoude Proof in de oude supermarkt in het centrum van Abcoude. De uitgangspunten getrouw is de kunstwerkplaats er met het werk van Niki Fröhling en Patrick Duyker opnieuw in geslaagd twee bijzondere kunstenaars te presenteren. Naast het werk van deze kunstenaars zijn beelden van Gozen Doorn te zien. Voor Gemeen-Goed staat kunst voor iets wat ons allemaal aangaat, maar ook voor ‘gemeen goed’, meer dan

Mijdrecht

Gedenken of vergeten in De Wegwijzer Zondag 22 juli leidt ds. J. Groenleer uit Leiden de dienst om 10 uur. Het thema: Gedenken of vergeten, een kwestie van leven of dood. Wie gedenkt, kijkt terug op wat God in het verleden heeft gedaan. Vergeten betekent dat God uit het oog en uit het hart is. Dat is zonder perspectief. Om 18:30 uur leidt ds. G.P.M. van der Linden uit Hilversum de dienst. De preek gaat over Handelingen 12: een felle vervolging door de Romeinse overheid. De jonge kerk van 2000 jaar geleden werd sterk geconfronteerd met de christenvervolging. Wat was hun geheim om staande te blijven? Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Bekijk wekelijks nieuwe info op

cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel

Wilnis

Johannes Hospitium bestaat 20 jaar Het Johannes Hospitium in Wilnis bestaat dit jaar 20 jaar. De officiële aftrap van dit heugelijk feit is vrijdag 20 juli verricht door wethouder Kiki Hagen. In de tuin van het hospitium hees zij de lustrumvlag. Rond deze datum werd 20 jaar geleden de eerste bewoner opgenomen. Gedurende deze jaren heeft het hospice aan ruim 1500 bewoners liefdevolle zorg gegeven dank zij alle toegewijde professionals, een grote groep trouwe vrijwilligers en donateurs die het hospice al die jaren een warm hart hebben toegedragen.

Prehistorisch gaaf GVM-kamp Het gymseizoen van GVM werd vorig weekend wervelend afgesloten met een echt kamp, dat in het teken stond van de prehistorie. En dat was goed te zien aan alle verklede holbewoners. Met 45 kinderen en 15 begeleiders ging men naar het Katteveld in Werkhoven, een prachtige locatie bij de boer op het erf. Met een ruim veld en voldoende speelmogelijkheden voor de kleine neanderthalers. Er werden veel verschillende spellen gespeeld, die perfect waren voorbereid door trainsters Evelien en Wendy. Het hoogtepunt was de tienkamp, waarbij veel punten te verdienen waren en waarbij de nodige waternummers natuurlijk niet ontbraken. Na de barbecue was er een bonte avond met prachtige optredens, zoals het turnsters be-

taamd met veel turnen en acrobatiek. Daarna was het tijd om boven het kampvuur een broodje aan een stok te bakken. De jongste kinderen gingen vervolgens op dropping en werden bij een spookachtige locatie afgezet. Met zaklampen liepen ze rond om uiteindelijk allemaal weer terug te keren op het kampterrein. De wat oudere kinderen mochten meedoen aan het enge nachtspel waarbij ze, na het horen van een eng spookverhaal, op dezelfde spookachtige locatie moesten rondlopen. Dit keer hadden zich echter wat enge personen zich verstopt tussen de bomen... Na een korte nacht werden de tassen ingepakt, nog even een vossenjacht gedaan en heerlijke pannenkoeken gegeten, voordat iedereen weer naar huis vertrok. GVM start vanaf 27 augustus weer met de turn-, acro- en freerunningtrainingen.

Abcoude

Praatcafé ’t Trefpunt Vrijdag 3 augustus is Praatcafé ’t Trefpunt aan de Kerkstraat 23 in Abcoude open van 14 tot 16 uur. Het thema is ditmaal 'Wat heeft in je kindertijd je leven beïnvloed/ bepaald?'. Ervaringen en verhalen worden gedeeld, er wordt geluisterd naar elkaar en men komt daarna met elkaar in gesprek over het thema. Informeel, gezellig, maar ook serieus. Iedereen is welkom, jong, ouder, man, vrouw, ongeacht achtergrond of levensovertuiging. Kosten 2 euro, koffie, thee en een glaasje wijn of fris inbegrepen. Meer informatie: www.cosmasendamianus.nl of tel. 0294-281335.

DE GROENE VENEN

goed. De kunstwerkplaats wil een creatieve ruimte zijn, met aandacht voor engagement, creatieve ontwikkeling en experiment. Een ruimte waar zowel gevestigde als ook kunstenaars worden uitgenodigd die nog geen deel uitmaken van het gangbare kunstcircuit. Gemeen-Goed is er ook ditmaal in geslaagd een goede mix te realiseren. De expositie loopt van 15 juli t/m 25 augustus van woensdag t/m zaterdag van 10-18.00 uur. Zaterdag tot 17.00 uur. Gemeen-Goed is te vinden in Hoogstraat 12 bij Abcoude Proof. Vrij entree.

Dorpsloop in Wilnis op 16 augustus Op donderdag 16 augustus wordt voor de 5e maal de Dorpsloop gehouden tijdens het Wilnis Festival. Wat begon met een eenvoudig en laagdrempelig hardloopevenement, opgezet door hardlooptrainer Theo Noij, is de laatste jaren uitgegroeid tot een vaste plek op de hardloopkalender. Mede door de overname van de organisatie door atletiekvereniging De Veenlopers en haar vrijwilligers. Vele regionale sponsoren hebben dit evenement ook ontdekt voor hun naamsbekendheid en zodoende kan de organisatie ditmaal wat extra’s doen, zoals de nieuwe categorie G-run voor mensen met een beperking. Bewegen is goed en alhoewel het niet meevalt om scholen en sportverenigingen te motiveren om mee te doen, is er toch een lichte toename te zien aan de kinderloop,

terwijl ook steeds meer oudere kinderen de 5 km aandurven. Als extraatje krijgen alle deelnemers deze keer een ijsje aangeboden, terwijl ook tijdens dit lustrum voor iedere deelnemer een medaille klaarligt. Het programma op 16 augustus ziet er als volgt uit: 18 uur G-run 1200 meter, deelname gratis; 18.15 uur kinderloop 1200 meter 4-5-6 jaar, 7-8-9 jaar en 10-11-12 jaar, deelname gratis; 18.30 uur 5 km recreatieloop, deelname 2 euro; 19.30 uur 10 km recreatieloop, deelname 4 euro. Inschrijven vanaf 17 uur in de feesttent achter de Willisstee, waar ook de mogelijkheid is om zich om te kleden. Meer informatie is te vinden op www.dorpsloop-wilnis.nl of op de Facebook-pagina van de Dorpsloop Wilnis.

Wandelen door historisch Vinkeveen Gilde De Ronde Venen organiseert rondwandelingen op een zaterdagmiddag of een dinsdagavond door Vinkeveen. Met een gids maakt u een wandeling van ongeveer twee uur. Tijdens deze wandeling vertelt de gids over de geschiedenis van het ontstaan van het gebied van De Ronde Venen en over bijzondere en historische gebouwen en personen in Vinkeveen.

sluitend kan met een gids de toren van RK Kerk beklommen worden om te genieten van het uitzicht. Als u wilt meedoen aan deze wandeling kunt u zich opgeven bij Gilde De Ronde Venen via https://gildedrv. nl/wandelen. De kosten bedragen 5 euro per persoon. De kosten voor het beklimmen van de toren zijn 2 euro. U ontvangt een bevestiging van uw deelname.

De wandelingen zijn op zaterdagmiddag om 14 uur of op dinsdagavond om 19 uur. U wordt ontvangen in Pannenkoekenrestaurant Het Voordek bij de Zeilschool Vinkeveen. Daar wordt onder het genot van een kop koffie of thee verteld hoe het gebied van De Ronde Venen is ontstaan. Daarna start de wandeling van ongeveer 3 kilometer. Aan-

Als u zich als groep van minimaal 5 deelnemers wilt aanmelden, is een andere dag en tijdstip in overleg mogelijk. Het maximum aantal deelnemers per wandeling is 10 personen. Indien er bij een wandeling onvoldoende deelnemers zijn, kan deze doorgeschoven worden naar een volgende datum.

Arie Ligtvoet (rechts), eigenaar van de firma Arie’z, ontvangt het eerste startnummer van deze lustrumeditie als hoofdsponsor van de Dorpsloop in Wilnis.

Juf Annemieke glijdt Driehuisschool uit Op de Driehuisschool in Mijdrecht glijden de kinderen, traditiegetrouw, op de laatste de schooldag de school uit, om zo op ludieke wijze de vakantie in te luiden. Deze keer ging er echter ook een juf mee van de glijbaan. Juf Annemieke gaat, na 18 jaar op de Driehuisschool gewerkt te hebben, werken in Maarssen. Op de Driehuisschool heeft zij als juf van groep 3 heel veel kinderen leren lezen. Op ’t Bontenest in Maarssen zal ze als intern begeleider aan de slag gaan.

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 20-07-2018  

De Groene Venen 20-07-2018

De Groene Venen 20-07-2018  

De Groene Venen 20-07-2018

Advertisement