De Groene Venen 18 november 2016

Page 5

DE GROENE VENEN

18 november 2016

5

VOKU en Multifill bekeren verder

GVM'79 sluit Grote Clubactie af met disco

De prijsuitreiking aan de Businessloop-deelnemers verliep niet vlekkeloos na de Zilveren Turfloop op 6 november. Een technische storing in de tijdregistratie liet de deelnemers wachten op de uitslag. Een aantal teams was ervan overtuigd dat zij snelle tijden hadden gelopen. Op de 5 km eindigden de teams van Multifill 1 en 2 dicht bij elkaar volgens de waarneming van hun coach. Welk team was het snelste en zou de wisselbeker in ontvangst mogen nemen? Bij de teams op de 10 km was het nog spannender. Drie teams waren elkaar heel dicht genaderd. De atleten van de teams VOKU, PK Sport 1 en Ons Tweede Thuis 1 waren zeer benieuwd wie er uiteindelijk met de eer ging strijken. Helaas was het niet mogelijk om de juiste uitslag op zondagmiddag te presenteren en werd dit onderdeel uitgesteld naar een later moment. Vrijdagmiddag 12 november was het grote moment alsnog aangebroken. Bij Multifill werd de ZTLcommissie ontvangen door Nick van

Zo’n 40 kinderen dansten en sprongen met hun trainers en assistenten van GVM'79 op keiharde en vrolijke muziek tijdens de disco die de Mijdrechtse gymnastiekvereniging hield ter afsluiting van de Grote Clubactie. Tussen al dat dansen door werden de prijswinnaars bekendgemaakt. De beste verkoopster was Jessica Helmer. De tweede prijs ging naar Luna van Sijll en de derde en vierde prijs waren voor Merel Koek en Nynke Bouwman. Ook was er een prijs voor Meagan Pool, de beste verkoopster van de kinderen tot en met 5 jaar. Dit jaar was er voor het eerst een teamprijs. Het team met de meeste verkochte loten per persoon ging springend van blijdschap met z'n allen op de foto. In totaal hebben de kinderen ongeveer 1200 loten verkocht. Met de opbrengst kan GVM’79 investeren in nieuw materiaal.

Verzamelaarsmarkt Donateursconcert Abcouder Harmonie

De ouderinitiatiefgroep van de basisschool voor vrijeschoolonderwijs Het Groene Hart gaat naast informatieavonden ook activiteiten voor kinderen en hun ouders organiseren. Doel van de te organiseren bijeenkomsten is kennismaken met de Vrije School in workshops, doe-middagen, speel-ochtenden, jaarfeesten of andere vrijeschoolse activiteiten. Iedereen is welkom, soms tegen een kleine vergoeding. Geïnteresseerden kunnen sfeer proeven, ouders die hun kinderen al (vrijblijvend) hebben aangemeld op de interesselijst voor de toekomstige school kunnen elkaar leren kennen en kinderen kunnen samen spelen. De aftrap van deze activiteiten was op woensdag 9 november. Als opwarmertje voor het echte Sint Maarten werd bij een lekker warm vuurtje het verhaal van Sint-Maarten verteld en werden Sint-Maartenliedjes gezongen. Kinderen bakten broodjes boven het vuur en ouders konden gezellig praten. Op zondag 20 november is er een kabouterwandeling. Een boswandeling vanaf 10 uur met kabouterverhalen, je eigen kabouter maken en een natuurschilderij of mozaïek creëren met alle gevonden herfstspullen. Alle ouders en

De koninklijk onderscheiden Abcouder Harmonie heeft zaterdagavond 12 november haar jaarlijkse donateursconcert gegeven. Het concert was een dankbetuiging aan al die mensen die, vaak tientallen jaren lang, donateur van de vereniging zijn. De zaal was goed gevuld met een enthousiast publiek. Het opleidingsorkest onder leiding van Lindy Karreman opende het optreden met melodieën uit de Disneyfilm Jungle Book. Het harmonieorkest ging daarna onder leiding van Ria Kornet verder met een sprookje van Grimm, Rapunzel, verteld door een van de leden en in sfeer getekend door de muziek. Daarna speelde het orkest musicalmuziek van Beauty and the Beast,

foto fem van duuren

Zaterdag 19 november is er van 9.30 tot 13 uur weer een verzamelaarsmarkt in gebouw Immitsj, Windmolen 75 te Mijdrecht. U kunt er terecht voor postzegels in stuiverboeken, munten, ansichtkaarten, winkelwagenmunten en sigarenbandjes. De toegang is gratis. Voor meer informatie: tel. 0297-743035 en www.verzamelaarsrondevenen.nl.

Mijdrecht

Kerststukjes maken bij Karwei Volgens inmiddels jarenlange traditie wordt ook dit jaar de workshop 'Kerststukjes maken' gegeven bij Karwei Mijdrecht. De workshop is op zaterdag 10 december, om 10 uur, 13 uur en 15 uur. Inschrijven kan bij de servicebalie van Karwei. De kosten bedragen 19,95 euro per kerststukje. Vol = vol, dus wacht niet te lang met aanmelden!

Mijdrecht

Meer over Instagram Handbiker Tim de Vries door burgemeester ontvangen

De Veenlopers gaan na de succesvolle Zilveren Turfloop door met het organiseren van een clinic. Nu gaat men op weg naar de PK Bosdijkloop in Vinkeveen, die gehouden wordt op 19 februari 2017. De 10-weekse clinic start op donderdagavond 15 december om 19.30 uur, verzamellocatie

Les Misérables en Annie, opgeluisterd met beelden uit die verhalen. In de pauze konden de gasten loten kopen en menigeen ging naar huis met een mooie prijs. Na de pauze verraste de slagwerkgroep onder leiding van Maarten Rongen het publiek met stukken in verschillende sferen, waaronder ritmes gebaseerd op een show van Slagerij van Kampen, een Latin Suite, een mars en 'Funk It Out', een funky slot van het concert. Tijdens deze avond werd ook de nieuwe concerttrom gebruikt, die de vereniging heeft kunnen aanschaffen dankzij sponsoring door de familie Koot van Plusmarkt Abcoude.

kinderen van harte welkom. Kosten: 2 euro voor de materialen plus drinken en iets lekkers. Meer informatie: vrijeschoolgroenehart.wordpress.com. De oudergroep is bezig met de oprichting van een basisschool voor vrijeschoolonderwijs in de omgeving Wilnis/ Mijdrecht/ Uithoorn. Op 30 november is er een nieuwe informatieavond in de Bibliotheek in Mijdrecht.

Ontspanningweg 1 Mijdrecht (zij-ingang van OptiSport) en is geschikt voor iedereen, van starters tot en met gevorderden. Er worden twee groepen gevormd: voor de 5 km en voor de 10 km/21,1 km. Deze groepen zullen door gediplomeerde trainers worden begeleid. De kosten voor deze clinic bedragen 42,50 euro. Dit is inclusief het inschrijfgeld voor deelname aan de PK Bosdijkloop. Aanmelden kan op www.veenlopers.nl onder 'Inschrijven clinic PK Bosdijkloop'.

Buurtinloop bij De Roeping

Mijdrecht

Actief kennismaken met vrijeschoolonderwijs

De Veenlopers houdt clinic op weg naar de PK Bosdijkloop

Wilnis

Elke dinsdagmorgen van 10 tot 12 uur staan de deuren van gebouw De Roeping open en kan iedereen uit de buurt binnenlopen voor een (gratis) kom koffie of thee. Een gezellige en ontspannen manier om elkaar te ontmoeten en een praatje te maken. Neem gerust een breiwerk of spelletje mee. Meer informatie? Loop langs, stuur een bericht naar komkoffiewilnis@gmail.com of bel tel. 06-25296095.

Bemmel, hardloper en directeur van Multifill. De wisselbeker werd overhandigd en krijgt een mooi plekje in het bedrijf. Een prestatie waar zij bij Multifill trots op zijn. Bij VOKU stonden het managementteam en de deelnemende atleten klaar voor de verlate prijsuitreiking. Paulien Voortjes nam de beker in ontvangst. Ook daar zal de wisselbeker een prominente plek krijgen en een bijdrage geven aan de sportieve uitstraling van het bedrijf.

Een Sint Maarten-feestje was de aftrap voor allerlei activiteiten van de initiatiefnemers voor een Vrije School.

Kort nieuws

Burgemeester Maarten Divendal heeft afgelopen week bezoek gehad van handbiker Tim de Vries uit Vinkeveen. Tim was Sportman van het Jaar 2015 en vertegenwoordigde

ons land afgelopen zomer tijdens de Paralympics in Rio de Janeiro. Tijdens een kop koffie werd gesproken over Tim's belevenissen in Rio en over hoe in De Ronde Venen en tijdens de Paralympics met hem is meegeleefd. Tim richt zich naast zijn reguliere werk op nieuwe sportieve prestaties en maatschappelijk betrokkenheid om jongeren te stimuleren gezond en sportief te leven.

Instagram is één van de populairste apps ter wereld. Miljoenen mensen gebruiken Instagram dagelijks. Het is een app die veel meer te bieden heeft dan alleen foto’s delen en nieuwe sociale contacten vinden. Wilt u er meer over weten? De Bibliotheek in Mijdrecht geeft u hier graag informatie over op zaterdag 19 november van 11 tot 13 uur.