__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 4

4

18 oktober 2019

Bezem vervangen voor Regenboogvlag

Kort nieuws

In Abcoude hebben vrijdag 11 oktober de wethouders Alberta Schuurs en Rein Kroon samen met Henri van Poll de Regenboogvlag geplaatst. Dit gebeurde in het kader van de Coming Out Day. Henri van Poll woont recent in Abcoude en is een enthousiaste nieuwe inwoner die zich graag wil gaan inzetten voor allerlei activiteiten.

Mijdrecht

De Wegwijzer over bidden Zondag 20 oktober leidt ds. A.G.M. Weststrate uit Biezelinge beide diensten in De Wegwijzer. In de morgendienst om 10 uur wordt opnieuw een baby in de gemeente gedoopt. De verkondiging gaat over de geschiedenis van de ark en de zondvloed. De middagdienst om 17 uur gaat over bidden. Dat is fijn om te doen, maar soms ook moeilijk: luistert God eigenlijk als ik bid? En geeft Hij ook waar ik om vraag? Belangstellenden zijn welkom in de diensten op Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten Wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel

DE GROENE VENEN

Tijdens de koffie met een toepasselijke roze lekkernij en bijpassende servetten in de regenboogkleuren, werd er over de mogelijkheden gesproken om snel in te burgeren in de gemeente. Daarna werd de bezem die tijdelijk even uit de vlaggenstokhouder stak vervangen voor de Regenboogvlag. foto fem van duuren

HVM MC1 Herfstkampioen Afgelopen zaterdag speelden de meiden van MC1 van HVM (Willemijn, Florianne, Jade, Nora, Roos, Kim, Melanie, Lieke, Florine, Nori, Noor, Puck, Anne, Aimée en Rosalie) de laatste wedstrijd van de voorcompetitie. Het was een spannende wedstrijd, want met winst of gelijkspel zouden ze kampioen van de poule worden. Er werd top gespeeld door de meiden van HVM en na een 6-0 overwinning op Qui Vive MC2, was voor de meiden van HVM MC1, na uitstekende begeleiding door hun trainster Jamie Lee, het Herfstkampioenschap een feit!

Mijdrecht

Even niets te doen op zondagmiddag?

Finale voorleeswedstrijd op OBS de Pijlstaart Al jarenlang is de voorleeswedstrijd een traditie tijdens de Kinderboekenweek. Na de voorrondes in de groepen 7 en 8 waren de vier finalisten bekend: Nefeli uit groep 7a, Mees uit groep 7b, Elin uit groep 8a en Donna uit groep 8b. Wat was het spannend! Marlon van Rijn, leesconsulent van de bibliotheek AVV, was uitgenodigd om de schooljury te versterken. De deskundige jury riep uiteindelijk Donna

Zondag 20 oktober, ‘s middags tussen half drie en half vijf, is de Rank open voor iedereen die het fijn vindt om mensen te ontmoeten. Dan bent u hartelijk welkom voor een praatje onder het genot van een kopje koffie of thee. Er staan spelletjes klaar voor de liefhebbers. We maken er met elkaar een mooie gezellige middag van! Even niets te doen? Kom naar De Rank, Prins Bernhardlaan 2 in Mijdrecht.

Mijdrecht

Maaltijd in 't Kruispunt Op zaterdag 19 oktober is iedereen weer van harte welkom in 't Kruispunt, Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht om te genieten van een maaltijd. Daarna is er een korte inleiding over een gedeelte uit de Bijbel en is het mogelijk om mee te doen met een gesprek daarover. Vanaf 17 uur staat de deur open. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 19 uur. Deze activiteit wordt georganiseerd door het missionair team van de Chr. Ger. kerk 'De Wegwijzer. Voor meer informatie: lcvoskunst@gmail. com, tel. 06-25111457.

Mijdrecht

Gebedsmomenten in Janskerk Elke dinsdagavond om zeven uur is de Janskerk open voor een gebedsmoment. Er wordt een stukje uit de bijbel gelezen, het is even stil en daarna kan iedereen aangeven wat hij/zij in het bijzonder aanspreekt in het gelezen bijbelgedeelte. Soms wordt ook een lied gezongen. Tenslotte wordt er met elkaar gebeden. Iedereen is welkom om deze bijeenkomsten bij te wonen.

tot winnares uit. Het publiek hing aan haar lippen; het was helemaal stil in de grote aula. De jury vond vooral haar natuurlijke, rustige manier van vertellen erg goed, net als haar inlevingsvermogen. Donna nam alle kinderen mee in haar fantasie! Zij mag nu door naar de regiofinales namens de Pijlstaart. Haar klasgenoten zijn nu al trots. Veel succes Donna!

Bijzondere mijlpaal voor Wilnisse Alpacafokster Anita Huls Afgelopen zaterdag is alpacafokster Anita Huls uit Wilnis voor het eerste met een Huacaya kleurkampioen geworden op de AAB Alpacashow in Vorstenbosch. Anita is met haar Suri’s (een alpaca met dreadlocks) al jaren zeer succesvol en omdat ook met Huacaya te bereiken, is Anita in 2017 naar Nieuw Zeeland geweest om daar bij NZ Summerhill – een van de grootste, meest succesvolle Appalooza fokkers – drie dieren uit te zoeken, een hengst en twee merry’s. De alpaca`s zijn in april 2018 naar Wilnis gekomen, waar een van de twee merry’s in januari 2019 van een gezonde dochter is bevallen. Omdat de regels van de Alpaca Association Benelux aangeven, dat geïmporteerde alpaca’s uit Nieuw Zeeland de eerste 18

maanden niet aan shows mogen deelnemen, was het even geduld hebben. Zaterdag was het dan zover, met vier dieren heeft Anita deelgenomen aan de Najaarsshow in Vorstenbosch, De twee suri-dames werden keurig eerste in hun klasse, maar moesten voor de kampioen hun meerdere erkennen in een collegafokker. Daarna was het beurt aan NZ Summerhill Sir Golberg, die glasrijk kleurkampioen Fancy werd (fancy is nu nog de term voor Appalooza`s), in het 8-jarig bestaan van de alpacafokster is dit nog bereikt! Omdat de Appalooza nog een relatief nieuw fenomeen op shows is, worden ze zelden algemeen kampioen, maar Anita hoopt dat ze daar in 2020 met haar mooie veulen HMF Imperia Toros verandering in kan brengen.

Jeugdbrandweer Vinkeveen behoort opnieuw bij top van Nederland De jeugdbrandweer van Vinkeveen heeft tijdens de landelijke finale wedstrijd afgelopen zaterdag 5 oktober in Hardenberg laten zien dat het opnieuw tot de beste ploegen van Nederland behoort. Na het succesvol doorlopen van de kwalificatiewedstrijden en de halve finale behaalde het team net als afgelopen jaar een podiumplaats door als derde te eindigden tijdens de landelijke finale! Een unieke prestatie voor de jonge ploeg welke dit jaar voor het eerst onder leiding stond van bevelvoerder Corné Huijbreghs. Het hele korps van Vinkeveen is uiteraard super trots!

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 18-10-2019  

De Groene Venen 18-10-2019

De Groene Venen 18-10-2019  

De Groene Venen 18-10-2019

Advertisement