{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 16

16

14 FEBRUARI 2020

DE GROENE VENEN

Eén op de vijf Nederlanders luistert momenteel minimaal één keer per week naar een podcast

All Audio Solutions, eerste audio post-production studio in De Ronde Venen De Ronde Venen is met All Audio Solutions een aanwinst rijker. Een full service audio post-production studio, in het hoekpand aan de Constructieweg 96D in Mijdrecht, waar alle vormen van audio kunnen worden opgenomen en geproduceerd. Het is precies een jaar geleden dat Ronald van Gelderen besloot deze nieuwe stap te zetten binnen zijn muzikale carrière. Van Gelderen: “Omdat ik hier al af en toe in het pand kwam voor een reparatie van mijn iPhone, kwam ik in contact met Robert van iPhone Repair. Hij tipte mij over de ruimte die naast hem leeg stond. Vanaf dat moment ging het eigenlijk heel snel.” In juli jl. ging de verbouwing van All Audio Solutions van start. Inmiddels staan er twee imposante studio’s. Studio 1 is een professionele opnamestudio voor alle vormen van audio-oplossingen. Door het perfecte ontwerp en de akoestische treatment hangt er bij binnenkomst een serene rust. De combinatie van kleur, akoestisch materiaal en verlichting, met daarbij de indrukwekkende apparatuur, met een hoop knipperende lichtjes, lijkt het net een cockpit. Studio 2 is een Podcaststudio, met een ronde tafel met microfoons in een huiselijke setting. Hier ontvangt Van Gelderen ook zijn gasten. Van Gelderen vertelt: ”Tot voor kort was ik Music Director bij een Muziek/ Mediabedrijf, dat verschillende vormen van audio aanbood aan retailers en merken. Hier ervaarde ik dat de auditieve behoefte momenteel enorm groot is, zowel in de zakelijke als de particuliere markt. Met de exploderende groei van Podcasting, YouTube, voice en eigenlijk audio in het algemeen, zag ik daar een mooie kans in voor onze gemeente. Het idee voor de eerste post-production studio, All Audio Solutions in De Ronde Venen

was daarmee geboren. Achteraf een goede keuze, want er blijkt een grote behoefte aan te zijn. Dat is erg leuk om te horen.” Ronald van Gelderen heeft in de afgelopen 24 jaar een indrukwekkende muzikale carrière opgebouwd . Als internationale DJ/producer heeft hij vijftien jaar de wereld over gereisd, en draaide op de grootste festivals en clubs in landen als America, Australië, Japan, China, Tunesië, Polen, Engeland en Ibiza. Hij werkte als producer/componist met en voor grootheden als Tiësto, Armin van Buuren en Paul van Dyk. Ook remixen voor o.a. Skunk Anansie, Depeche Mode, Ferry Corsten komen voorbij op het eindeloze lijstje. In Nederland was van Gelderen vaak op festivals of in clubs te vinden. Mysteryland, Dance Valley, Extrema, Trance Energy en Emporium is een kleine greep uit zijn indrukwekkende CV als artiest. Daarnaast heeft hij als music consultant en producer voor diverse merken en labels gewerkt. Podcasts Van Gelderen vertelt zeer enthousiast over het fenomeen Podcasting, wat

de laatste tijd explosief is gegroeid: ”Eén op de vijf Nederlanders luistert momenteel zelfs minimaal één keer per week naar een podcast. Dit komt omdat gebruikers on demand een thema of onderwerp kunnen kiezen waar zij op dat moment naar willen luisteren. Daarbij geloof ik ook dat er visuele moeheid is ontstaan, doordat we de hele dag op schermen (mobiel/ laptops) kijken. Men raakt visueel overprikkeld. Dus grijpt men nu naar auditieve oplossingen om informatie te nuttigen. Gewoon lekker luisteren in de auto, of met een koptelefoon op tijdens het wandelen of fietsen. Dat maakt het een beleving. En precies dat is wat ik de klant wil leveren. Een beleving.” Er zijn verschillende type podcasts, zoals een podcast in interviewvorm of een scripted podcast (bijv. de populaire podcast Brand in het Landhuis red.). Van Gelderen: “Een aantal grote bedrijven/merken bieden al eigen podcasts aan. KLM is echt een voorloper op dit gebied. Met de podcast The Journey voorzien zij hun klanten van mooie auditieve scripted content, waardoor je een echte merkbeleving krijgt. Maar bijvoorbeeld ook Broadcast Magazine Young doet het heel leuk met zijn podcast. Zij interviewen mensen uit de broadcastindustrie over hun werk en doen dit op een hele informatieve manier, waardoor je graag blijft luisteren.” All Audio Solutions biedt het hele opnameproces rondom Podcasting aan. Dit is een mooie en informatieve marketingtool voor bedrijven, die hen nog beter op de kaart zet in de digitale wereld waarin we tegenwoordig leven. Van Gelderen: “Een aantal ondernemers uit De Ronde Venen en daarbuiten hebben zich al gemeld graag een eigen podcast te willen ontwikkelen. Hier ga ik de komende tijd mee aan de slag. Het leuke is ook dat de opnames van de Podcasts niet alleen auditief zijn, maar ook met beeld. In de podcaststudio hangen namelijk ook camera’s. Hierdoor kan het bedrijf de podcast ook doorplaatsen op de website en social mediakanalen.”

Met de opening van All Audio Solutions in Mijdrecht gaat een langgekoesterde wens van Ronald van Gelderen in vervulling. foto's patrick hesse Stockmuziek Een ander deel van de werkzaamheden binnen All Audio Solutions is het schrijven van muziek. Hieronder valt het componeren van (stock)muziek voor diverse grote platforms, waar dagelijks wereldwijd klanten gericht op zoek zijn naar bepaalde muzikale composities die gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld promotiefilms, bedrijfsfilms en websites. Van Gelderen: ”Naast het schrijven, componeren en produceren van muziek, sound design en het bewerken van audio of voice-overs, produceer ik ook (stock)muziek. Dit vind ik erg leuk om te doen. Ik heb mezelf altijd breed georiënteerd in alle soorten stijlen van muziek. Het is ook bijzonder om te zien hoeveel behoefte er wereldwijd is naar rechtenvrije muziek die kan worden gebruiken voor een bedrijf of product. Of het nu gaat om muziek voor een influencer op YouTube, componeren voor een bedrijfsfilm, trouwfilm of op een website, of een complete productie/ compositie voor een beginnende of gevorderde artiest.”

DJ-cursus Met na vijftien jaar behoorlijk wat draaiuren en kilometers als internationale DJ, heeft Van Gelderen de afgelopen jaren ook vaak de vraag gekregen van ouders en vriendjes van zijn kinderen of hij DJ-les geeft. Van Gelderen: “Daar heb ik nu ook aan gedacht in de nieuwe studio. Ik vind het leuk om mijn kennis te delen en heb daarom ook een DJ-booth ingericht om professionele DJ-cursussen te geven aan DJ-talent.”

All Audio Solutions is gevestigd aan de Constructieweg 96D in Mijdrecht. www.allaudio.nl info@allaudio.nl

In mei 2019 luisterde ruim een kwart van de Nederlanders (28%) wel eens naar een podcast. Vandaag de dag geldt dat voor vier op de tien Nederlanders (39%), wat neerkomt op ongeveer 5,3 miljoen Nederlanders. Eén op de vijf Nederlanders luistert momenteel zelfs minimaal één keer per week naar een podcast. Met name mannen (45%), hoogopgeleiden (56%) en jongeren tot 34 jaar (71%) luisteren veel naar podcasts. (bron: marketingtribune)

Wij zijn op zoek!

VACATURES

naar een enthousiaste

VERKOOP-MEDEWERKER M/V Parttime (ca. 27 uur)

Aannemersbedrijf Krimp groeit!

Voor onze gezellige bakkerswinkel vol lekkernijen in Abcoude. We zitten daar samen met de Keurslager in een pand en naast de groenteman en traiteur. Een super gezellige vershoek.

Functie-eisen:

vacature:

allround timmerman m/v Bel voor een afspraak: 0297 - 289 230 ONDERNEMINGSWEG 2

MIJDRECHT

M.KRIMP@KRIMP.NL

KRIMP.NL

- Je weet van aanpakken en hebt een passie voor lekker eten en bakken - Je vindt het leuk om met mensen om te gaan en bent servicegericht - Je vindt het leuk om je kennis te delen over brood & taartjes - Je kunt zelfstandig werken maar ook in teamverband - Bij voorkeur heb je ervaring in een winkel -

Interesse? Stuur dan meteen een e-mail met cv naar info@broodentaartjes.nl

www.broodentaartjes.nl

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 14-02-2020  

De Groene Venen 14-02-2020

De Groene Venen 14-02-2020  

De Groene Venen 14-02-2020

Advertisement