__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 18

18

13 MAART 2020

Met een zeker gevoel op je racefiets

Kort nieuws

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een racefiets maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je fiets werkeloos in de schuur komt te staan, kun je nu deelnemen in De Ronde Venen aan Start2Bike. Een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in 4 trainingen meer controle over je fiets krijgt.

Abcoude-Baambrugge

Afdelingsavond Vrouwen van Nu op 18 maart

Op de Afdelingsavond Vrouwen van Nu op 18 maart vertelt Henk Griffioen over zijn vrijwilligerswerk als ambassadeur van daklozen. Veel mensen denken vaak dat in het welvarende Nederland met al zijn sociale voorzieningen je niet dakloos hoeft te zijn. Als je dat wel bent, dan kies je daar kennelijk voor. Maar is dat echt wel zo? Achter iedere dakloze schuilt een aangrijpend verhaal. Wanneer je deze mensen beter leert kennen, geeft het een andere kijk op daklozen. Je krijgt meer begrip voor hun situatie. Als vrijwilliger werkt Henk Griffioen vanuit zijn hart om het leven van daklozen een beetje te verbeteren, door hen aandacht te geven, maar ook door deze presentatie. Van de vergoeding die hij van de Vrouwen van Nu ontvangt, krijgen daklozen een gratis een warme maaltijd. Locatie: Dorpshuis De Vijf Bogen, Pr. Margrietstraat 10, Baambrugge. Zaal open: 19.30 uur. Aanvang: 20 uur. Belangstellenden zijn welkom. Entree nietleden 8 euro p.p.

Amstelhoek

KlaverjasMarathon Op zaterdag 21 maart organiseert de Buurtvereniging Amstelhoek weer een Klaverjas-Marathon van 10 tot 22 uur. Zaal open om 9.15 uur. Deelnamekosten 8 euro. In verband met de organisatie is vóóraf aanmelden noodzakelijk.Dit is mogelijk tot 14 maart bij Leny Jansen (06-50282282 of jansenleny@hotmail. com) Locatie: Buurthuis, Engellaan 3a, Amstelhoek.

Gezond Sportief Eten op 9 april Op donderdag 9 april organiseren ‘Senior Sportief Actief DRV en ‘Petra Vink Gewichtsconsulent’ een ochtend in De Willisstee met als doel: Gezond, Sportief en Actief ouder worden. Jezelf vitaal voelen gaat niet vanzelf. Daar moet bewust aan gewerkt worden. Bijvoorbeeld door voldoende te bewegen en gezond te eten. Deze twee items zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer je voldoende beweegt, maar niet de benodigde voedingsmiddelen binnen krijgt dan is alle moeite voor niets geweest. Jos (links op de foto): “Mijn ervaring als sportdocent is dat samen bewegen stimuleert. Maar ook een beetje uitdaging is belangrijk om op niveau te blijven en plezier te houden in bewegen. Dat is precies waar Senior Sportief Actief voor staat.” De ochtend start om 9.30 uur met een wandeling van ongeveer een uur. Bewegen in de buitenlucht is niet alleen gezond voor het lichaam, maar ook de hersenen worden door zuurstof en beweging goed geprikkeld. Onder-

weg doet Jos nog een oefening die betrekking heeft op de cognitie. Petra: ”In mijn praktijk in Wilnis merk ik dat veel mensen eigenlijk helemaal niet op de hoogte zijn wat voeding met hun lichaam doet. Bij het ouder worden, is het niet alleen de leeftijd die verandert maar ook het hele lichaam verandert mee. Zo wordt de huid slapper, haren verliezen soms pigment, spieren nemen af en ook de organen verouderen. De ene persoon krijgt meer klachten bij het ouder worden dan de andere maar door voeding en beweging aan te passen, kan men al heel veel klachten voorkomen. “ Petra geeft na de wandeling een presentatie over welke punten in voeding extra aandacht verdienen en geef simpele tips om direct in de praktijk te kunnen toepassen. De kosten voor deze ochtend bedragen 7,50 euro, incl. materiaal en natuurlijk ontbreekt een kopje koffie of thee niet met … een gezond hapje! Aanmelden bij: Petra Vink : 06 1537 0604 of www.petra-vink.nl

De Hoef

Prijsklaverjassen in De Springbok Aanstaande zaterdag 14 maart is er weer prijsklaverjassen van Biljartclub in Dorpshuis De Springbok in De Hoef. Iedereen is van harte welkom op deze gezellige avonden met leuke. Aanvang 20 uur. Zaal open 19.30 uur. Locatie: Dorpshuis De Springbok, Oostzijde 61 a in De Hoef. De volgende (en laatste) kaartavond van dit seizoen is op 11 april.

Vinkeveen

Klaverjassen in de Merel Op vrijdag 20 maart is er weer prijsklaverjassen voor iedereen in Café de Merel in Vinkeveen. Aanvang 20 uur, inschrijving 19.45 uur. Arkenpark Mur 43 in Vinkeveen, tel. 0297-263562, e-mail thcw@xs4all.nl. Volgende klaverjasavonden op 3 en 17 april, 1, 15 en 29 mei, 12 en 26 juni en 10 juli.

DE GROENE VENEN

Trainen als een profvoetballer in de meivakantie Speciaal voor jeugdspelers uit de regio die als een profvoetballer willen trainen is dit de kans. Op donderdag 30 april en vrijdag 1 mei, tijdens de meivakantie, vinden er op het complex van OSM’75, uit Maarssen, de Jeugdvoetbaldagen plaats. De organisatie is in handen van de staf van Jeugdvoetbalopleiding. Alle kinderen van 5 tot en met 15 jaar kunnen hier aan deelnemen. Van keeper tot spits, iedereen is welkom! Je hoeft geen lid te zijn van een bepaalde vereniging, iedereen kan zich aanmelden! De specifieke trainingen zullen worden verzorgd door profes-

sionele trainers. Men krijgt alle basistechnieken aangeleerd volgens de Wiel Coerver methode. Dankzij een intensieve en wedstrijdgerichte scholing zal de balvaardigheid en het zelfvertrouwen verder toenemen. Inschrijven Men kan zich inschrijven voor deze jeugdvoetbaldagen op www.jeugdvoetbalopleiding.nl/jeugdvoetbaldagen. Iedereen mag zich aanmelden, men hoeft dus geen lid van een bepaalde vereniging te zijn. Verzoeken om samen met vrienden of vriendinnen in dezelfde groep zijn mogelijk.

Op 4 april 2020 start Tour Trim Club De Merel in samenwerking met de wielersportbond NTFU met Start2Bike, een trainingsprogramma waarbij startende fietsers onder begeleiding van een ervaren instructeur werken aan hun basistechniek op de racefiets. Veilig fietsen Jaarlijks starten circa 60.000 Neder-

landers met mountainbiken of racefietsen. Om veilig op pad te gaan, is echter wel een aantal basistechnieken nodig. Technieken als remmen, schakelen en bochtentechniek. Start2Bike is een trainingsconcept ontwikkeld door wielersportbond NTFU en heeft in de afgelopen jaren ruim 11.000 sportieve fietsers op weg geholpen. Ook geschikt voor meer ervaren fietsers Start2Bike is ook geschikt voor mensen die al enkele jaren op de fiets zitten maar nog niet eerder een training volgden. De trainers hebben naast aandacht voor remmen en schakelen ook aandacht voor klimmen, dalen, bochtentechniek en het nemen van obstakels. Inschrijven De inschrijving voor Start2Bike is geopend. Op de website www.start2bike.nl vind je meer informatie.

HV Mijdrecht opent vernieuwd veld Vrijdag 6 maart was een drukke dag bij Hockey Vereniging Mijdrecht (HVM). Niet alleen trainden veel teams getraind voor het vervolg van het veldseizoen, maar ook werd gevierd dat 7 teams zaalkampioen werden, 14 jeugdleden de TR2 trainingscursus volgden en succesvol afsloten. Veld 2 kreeg een nieuwe kunstgrasmat en zou officieel geopend kunnen worden, maar helaas was het door de vele regen niet mogelijk om het zand in de nieuwe mat in te strooien en goed in te borstelen. Daardoor kon een aantal jeugdwedstrijden op zaterdag niet gespeeld worden. Gelukkig voor HVM schoot ‘buurman’ Qui Vive (Uithoorn) te hulp, door hun veld ter beschikking te stellen. Daar was HVM natuurlijk heel blij mee. Genoeg reden dus voor een bomvol clubhuis afgelopen vrijdag. De geweldige sfeer bevestigde weer dat HVM een superleuke club is. DJ Nick speelde de gehele middag en avond. De club heeft er ook een sponsor bij.

Deze keer waren er echte broodjes HEMA-rookworst. Een beetje ruim ingekocht, maar alles is verkocht. Ook bij de nog komende activiteiten zal HEMA de club blijven ondersteunen. Echt fantastisch. De sponsorcommissie heeft weer een aantal sponsorbord-contracten afgesloten. Sommige borden hangen al en sommige volgen nog. Begin volgend seizoen komt er een nieuw clubshirt. Bij HVM geldt al jaren het principe, dat het clubshirt ter beschikking wordt gesteld aan alle leden. Maar dan moet dat wel bekostigd worden door 4 à 5 bedrijven die hun naam op de shirts willen hebben. Uitgangspunt voor komend jaar is, dat de shirtsponsors niet alleen op het thuisshirt komen te staan, maar ook op de uitshirts. Een uniforme HVM-uitstraling dus, waarvoor 1 à 2 sponsoren zeker nog welkom zijn. En wat is er leuker om jouw logo/naam op 400+ shirts te zien? Aanmeldingen naar sponsoring@hvmijdrecht.nl

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 13-03-2020  

De Groene Venen 13-03-2020

De Groene Venen 13-03-2020  

De Groene Venen 13-03-2020

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded