Page 8

8

Familieberichten

12 april 2019

Familieberichten, zoals jubilea, verjaardagen, huwelijksaankondigingen, geboorten en rouwberichten kunnen worden aangeboden tot woensdag 12.00 uur. Begeleidend digitaal fotomateriaal dient van goede kwaliteit te zijn (min. 200 dpi of 1200 x 800 pixels). Bel voor informatie 0297 - 38 52 57 of mail naar: info@degroenevenen.nl.

DE GROENE VENEN

Cursusproject Abcoude-Baambrugge Het Cursusproject is er voor iedereen. Leuke workshops, wandelingen, excursies en lezingen, door de vrijwilligers van het Cursusproject bij elkaar gezocht, zodat er voor ‘elk wat wils’ is. De meeste cursussen zijn niet duur en u ontmoet er leuke mensen. Er zijn nog een paar plaatsen vrij op de volgende data:

Maandag 6 mei : Een schilderworkshop in de Hermitage onder professionele begeleiding. Talent of kennis is niet persé nodig. (nr. 64)

Vrijdag 26 april : Rondleiding in het Singer te Laren waar wereldberoemde Duitse schilders uit het Expressionisme besproken worden. Onder andere Kirchner, Nolde, Beckmann en Kandinsky.(nr 60)

Donderdag 16 mei: Energetisch bewustzijn. Je leert enkele technieken om je te ontspannen. Er wordt met name ingegaan op de rug en rugklachten met de shiatsu techniek. Ervaring is niet nodig. (nr. 59)

Maandag 6 mei: Uitleg over hypotheken; bijvoorbeeld wat is ‘overwaarde van de woning’en wat is een ‘opeet-hypotheek’. Een notaris legt het u uit en kan uw vragen beantwoorden. (nr. 20)

Zondag 23 juni: Wandeling door oud Monnikendam, met z'n beschermde stadsgezicht. Een gids neemt u mee door deze mooie plaats. (nr. 62)

Woensdag 15 mei: Bezoek Alpaca boerderij in Wilnis. De Zuid-Amerikaanse alpaca heet ook wel berg-lama met z'n heerlijk zachte wol. (nr. 63)

Inschrijfmogelijkheden

en

tarieven

op

www.cursusproject-abcoude.nl

Cursusproject De Ronde Venen Het Cursusproject de Ronde Venen heeft nog plaats op een lezing en kennis making met vleermuizen in een echt fort;

Collectanten gezocht voor Koningsdag en Feestweek Abcoude De Stichting Feestelijkheden Abcoude is al weer druk met de voorbereidingen voor Koningsdag. Om de activiteiten jaarlijks allemaal mogelijk te maken komen de collectanten in de week van 15 t/m 19 april in Abcoude aan de deur met het programmaboekje. De SFA kan nog hulp van collectanten gebruiken, zowel voor Koningsdag als voor de Feestweek. Lijkt het u leuk om een handje te helpen? Meld u dan aan via: fschootemeijer@planet.nl Robert-Jan van Wieringen is onlangs toegetreden tot het bestuur van de SFA en zorgt voor de coördinatie op Koningsdag: “Uiteraard beginnen we de dag met de vrijmarkt aan ’t Markvelt. Om 11.15 uur vertrekt de Abcouder Harmonie vanaf het Piet Mondriaangebouw, door het dorp naar het podium in de speeltuin van de Raadhuislaan. Loop gezellig mee of kom luisteren bij het podium. Na het welkomstwoord van de voorzitter starten alle

Paraplucursussen

Bestuurslid SFA Robert-Jan van Wieringen. activiteiten, met de vertrouwde spelletjes voor de jongere kinderen, maar ook met een heuse stormbaan van 17 meter. Nieuw is een leuke online Quiz, waaraan je met je smartphone kan deelnemen. Er zijn mooie prijzen te winnen.Vanaf 15 uur wordt er voor de ouderen weer Bingo gespeeld in het Piet Mondriaangebouw.”

Collecte Koningsdag Baambrugge Koningsdag wordt uitbundig gevierd in Baambrugge, de vlag wordt veel gehesen en ‘Het Wilhelmus’ wordt ’s morgens uit volle borst meegezongen. Degenen die niet echt tekstvast zijn, kunnen bij het podium spieken voor de tekst. Voorzitter Rik Wever vertelt dat de Oranje Vereniging in 1933 is opgericht door Mevrouw Grevenstuk. Tegenwoordig bestaat de vereniging uit 8 leden die heel veel werk verrichten om deze dag voor jong en oud weer een succes te laten zijn. Dit jaar is het thema “Circus”. De kinderen kunnen van alles ervaren en leren in het thema en mogen natuurlijk ook verkleed meedoen aan de optocht achter de Abcouder harmonie aan door het dorp. Om deze dag te kunnen blijven organiseren wordt er een

Anna en Willem Singer, een verzamelaarsechtpaar Voor Anna en William Singer was kunst de rode draad in hun leven. Een groot vermogen stelde hun in staat om musea te stichten en steun te verlenen aan kunstenaars en maatschappelijke projecten. Hun reis- en kooplust kende geen grenzen. Toen zij zich eenmaal in Europa gevestigd hadden, bouwden ze huizen en ateliers, zowel in Nederland als in Noorwegen. Zo was er voldoende plek voor hun kunstverzameling - waaronder vele Rodin’s - en vond de gepassioneerde landschapsschilder William Singer in die landen zijn inspiratie. Wie waren deze bijzondere weldoeners, wat verzamelden ze en wat dreef hen? Deze lezing geeft daar antwoorden op. Op vrijdag 12 april van 20 – 21.45 uur geeft Helen Schretlen deze lezing in De Boei, Kerklaan 32,Vinkeveen. Deelnamekosten 7 euro.

Voorzitter Rik Wever collecte gehouden in de week van 15 tot en met 20 april. Er wordt u dan een mooi boekje aangeboden met het volledige programma. Het leukst is het natuurlijk om te komen en mee te doen, want zo leer je je buren het beste kennen zegt Rik Wever.

De komende weken gaat weer een aantal cursussen van start bij Stichting De Paraplu in Wilnis. Aanmelden kan rechtstreeks op www.stichtingparaplu.nl. U kunt het programmaboekje met inschrijfformulier ook afhalen bij de Paraplu. Het ingevulde inschrijfformulier levert u daar ook weer in. Het adres is Pieter Joostenlaan 28 te Wilnis. Vragen kunt u stellen per e-mail naar info@ stichtingparaplu.nl Klankreis Cursuscode: SP1666 Woensdag 17 april, 20 – 21.15 uur Laat je tijdens de laatste klankreis van dit seizoen meevoeren door de ontspannende werking van klankschalen in combinatie met zang, tampuralier, schootharp, zachte drums, klankstaven, rainstick, oceandrum, windgongs en tal van andere klanken. Aan het eind van de klankreis worden de namen

Vleermuizen bij fort Abcoude Wil je kennismaken met de vliegers in de nacht in en bij Fort Abcoude? De nacht is voor nachtbrakers en voor vleermuizen. Deze mysterieuze dieren vangen wel 3000 muggen en andere insecten per nacht. Om in het donker hun prooien op te kunnen sporen gebruiken vleermuizen echolocatie met voor ons onhoorbare geluiden. Deze geluiden kunnen we wel opvangen met een batdetector. Wil je hier meer over horen, zien en weten, ga dan met ons mee op een spannende excursie in het donker. We vertellen over vleermuizen, vooral over soorten die in onze omgeving voorkomen. Als het vleermuisweer is (droog en max. windkracht 4) gaan we met batdetectoren naar buiten om vleermuizen waar te nemen. Voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. Op vrijdag 3 mei van 20.15 - 22.15 uur, o.l.v: Hettie Luijten. Plaats: Molenweg 19, Abcoude. Cursuskosten: 12 euro. Geïnteresseerd? Zie voor inschrijvingen

www.cursusproject.nl/rondevenen.

van de deelnemers gezongen. De roepnaam heeft een speciale trillingsfrequentie wat gezongen een speciaal gevoel van herkenning oproept. De deelnameprijs van deze sessie is 11 euro en is onder leiding van Jessica Erdtsieck. De sessie duurt ruim een uur waarna er gelegenheid is voor een kopje kruidenthee. 100% Puur Kuur Cursuscode: WS1719   Woensdag 24 april, 20 – 21.00 uur Lente; een perfecte tijd om huis, tuin en (kleding)kasten onder handen te nemen. Als alles spic en span is ben je zelf aan de beurt en dan denk je aan een 'onderhoudsbeurt' voor je lichaam …. Tijd voor de 100% PUUR KUUR! Ons lichaam moet een leven lang 24/7 in topvorm blijven, dan heeft het toch 1x per jaar wel een ‘APK’ verdiend! Geschikt voor mensen die 9 dagen bewust bezig willen zijn met hun lichaam! Wat kun je verwachten deze avond: • duidelijke uitleg waarin je o.a. te horen krijgt wat je wel en niet eet deze dagen; • naslagwerk met 9 (smaakvolle) dagmenu’s, tussendoortjes en recepten; • wat is het niet: een sapjes-, vasten-, poeder- of pillenkuur. Kosten: 5 euro, plus 7,50 materiaalkosten (aan de docent te voldoen). Docent: Sandra Stolk-Erbrink

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 12-04-2019  

De Groene Venen 12-04-2019

De Groene Venen 12-04-2019  

De Groene Venen 12-04-2019

Advertisement