De Groene Venen 10 juni 2016

Page 7

DE GROENE VENEN

10 juni 2016

7

DE WEEK IN BEELD

Groep 6 van de Fontein uit Mijdrecht bezocht het Rijksmuseum in Amsterdam. Eerst met de auto en toen nog met de tram. Op het Museumplein wilden ze natuurlijk wel op de foto bij I amsterdam! Onder leiding van twee museumdocenten kregen de kinderen daarna in het museum de rondleiding 'Proef de Gouden Eeuw'. Ze ontdekten dat je veel te weten kunt komen door goed te kijken naar de details op beroemde schilderijen. Een leuke en leerzame excursie!

Zondagmiddag rond 12.15 uur is een wielrenner gewond geraakt bij een ongeluk op de Oosterlandweg in Mijdrecht. De wielrenner reed op het fietspad en had vermoedelijk een auto niet gezien die vanaf de Viergang kwam rijden. De wielrenner reed in de zijkant van de auto en kwam daarbij ten val. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De zevende Spinning4Life marathon op het Raadhuisplein in Mijdrecht is zaterdag jl. een groot succes geworden. Maar liefst 150 deelnemers deden mee aan de vijf uur durende marathon. Met elkaar haalden zij een sponsorbedrag op van 13.560 euro. Daarmee kan de organiserende Stichting4Life uit Mijdrecht 180 kinderen in Nairobi een jaar lang onderwijs bieden.

foto peter bakker

foto natHalie deGrYse

De eerste live dinnershow van Restaurant Burgerlijk in Mijdrecht is een feit. Maandag 6 juni zorgden Ben Sproet & DaniĂŤlle Mulder voor een topstemming onder de gasten van het populaire hamburgerrestaurant.

Langs de N201 ter hoogte van de Tienboerenweg in Mijdrecht liggen opvallende roze hooibalen in de wei. Het gaat om een opvallende actie van loonbedrijf Blommestein, die het Pink Ribbon-fonds steunt door bij de veehouders hun ronde balen te persen in roze plastic. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan Pink Ribbon. Een mooi initiatief! foto artHur van der kooiJ

MEGA

PALLETDAGEN!

16, 17 EN 18 JUNI

RENDEMENTSWEG 26 3641 SL MIJDRECHT OPENINGSTIJDEN Donderdag 16 juni 7:00 uur - 17:30 uur Vrijdag 17 juni 7:00 uur - 17:30 uur Zaterdag 18 juni 8:00 uur - 16:00 uur

MEGA OPRUIMING! DIT MAG JE NIET MISSEN!

P O = P O