Page 18

18

10 JANUARI 2020

SPEED TRIPLE RS "SPECIAL" 2020

“Vakmanschap is meesterschap” De ‘oude garde’ onder ons kent vast nog wel die beroemde Grolsch reclameleus: ‘vakmanschap is meesterschap’. Deze leus werd ondersteund door beelden van mensen die door middel van handwerk prachtige producten creëerde. Iets wat je vandaag de dag helaas niet veel meer ziet. Maar bij binnenkomst in de showroom van Roké Motors in Mijdrecht valt mijn oog op een knap stuk handwerk, dus besluit ik ter plekke om het nieuwe jaar goed beginnen met een super vette Triumph Speed Triple RS, een echte ‘one-off special’; extra smakelijk gemaakt door de mannen van Roké. Het is een Speed Triple RS 2020, een hagelnieuwe fiets dus. Vandaar dat ik er ook niet de weg mee op kan. Helaas, maar voor mij geen probleem, want voor wat deze super stuurfiets van Triumph betreft ben ik een ervaringsdeskundige en heb ik een groot aantal jaartallen gereden in de laatste tien jaar. Deze fiets heeft een lange geschiedenis. Hij werd als een 750cc uitvoering geïntroduceerd in 1994. Ik ben een enorme fan van het merk Triumph en dan vooral deze dikke driecilinder die motorrijden een extra dimensie geeft. De basisuitvoering is al superstoer, zeker herkenbaar aan zijn dubbele koplamp en zijn rol in de film Mission: Impossible 2 met Tom Cruise uit 2000. Deze special is nog vetter en bezit zelfs en aantal handgemaakte onderdelen. Om te be-

Inschrijving PK Sport Bosdijkloop geopend Toer Trimclub De Merel organiseert de 42e editie van dit gezellige hardloopevenement op zondag 16 februari. Over vijf en een halve week is het al zover, dan klinkt in Vinkeveen het startschot. Iedereen is van harte welkom bij deze winterse loop en kan zich nu reeds inschrijven.

lopers als voor recreanten. Ook is er een Kids Run van 1-kilometer voor kinderen tot en met 12 jaar. Start en finish zijn vlakbij sporthal De Boei, Kerklaan 32, 3645 EV Vinkeveen. In de sporthal zijn kleedruimten, douches, foyer met horecafaciliteiten, tasseninname en EHBO aanwezig.

Afstanden De PK Sport Bosdijkloop heeft voor alle lopers een geschikte afstand. Voor de beginnende loper is er de 5-kilometerloop door de kern van Vinkeveen. De gevorderde lopers kunnen zich inschrijven voor de 10-kilometerloop of voor de halve marathon (deelname vanaf 16 jaar), beiden door het buitengebied van Vinkeveen. Deze afstanden zijn zowel geschikt voor wedstrijd-

Inschrijven Meedoen is eenvoudig, ga naar www.inschrijven.nl. Voorinschrijving is mogelijk tot en met 13 februari. Op de dag zelf kun jij ook inschrijven in De Boei, vanaf 10.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt voor de 5-kilometer 6 euro en voor de 10-kilometer en de halve marathon 8 euro. Deelname aan de 1-kilometer Kids Run is GRATIS! Meer informatie op: www.ttcdemerel.nl.

De start van de 5 kilometer

DE GROENE VENEN

MOTOR IMPRESSIE tekst en foto patrick hesse #testemethesse

ginnen de lak. Alle type aanduidingen en de naam zijn geen stickers maar echt spuitwerk. Dan het zadel, zelden zo een mooi stuk handwerk gezien: met rode stiksels. Ook de handvatten hebben deze stiksels. De uitlaat is ook handgemaakt en voorzien van een geweldige demper van SC Project. De speciale clip-ons zitten lager en geven een echt racy uiterlijk en meer sportievere zit en de kleine ronde spiegels maken het stuur af. Ook is het prachtige TFT scherm – nieuw voor de 2020-modellen – verplaatst om het geheel vloeiend en passend te maken, ook een knap stukje handwerk. En om de fiets helemaal in oog te laten springen is de normaal zo iconische dubbele koplamp vervangen voor geweldige dubbele lens die ook helemaal pas is gemaakt. Van welke kant je deze geweldige fiets ook bekijkt, hij is prachtig en er is nergens op bespaard. Deze special is echt een must have, natuurlijk hangt er aan deze ‘one-off’ een ander prijskaartje dan aan een standaard Speed Triple, maar wat een wonderschone fiets zeg! Je bent er zeker van dat er geen tweede exemplaar rondrijdt en dat is voor de doorgaans individuele motorliefhebber toch ook wel wat waard.

De Speed Triple RS Special staat te koop voor 19.990 euro. Voor meer informatie: www.roke.nl.

Ivar Immerzeel en Romy de Jong clubkampioenen Nooit Gedacht Het jaarlijkse clubkampioenschap van IJsclub Nooit Gedacht werd al vroeg in dit lopende schaatsseizoen georganiseerd, namelijk op zaterdag 28 december, om de landelijke marathonrijders van de vereniging ook de gelegenheid te geven een keer aan het clubkampioensschap mee te doen. Deze avond konden A-rijder Niels Immerzeel en B-rijder en kersvers Nederlands Kampioen Ivar Immerzeel ook aan de start verschijnen. Een spannende strijd tussen beide broers om de titel 'Algemeen Clubkampioen' lag in het verschiet. Op de 500 meter ging het direct na de start mis voor Ivar. Na een val na 10 meter leek hij direct uitgeschakeld te zijn voor de titel, maar de jury besliste dat Ivar mocht overrijden. Ivar wist ook nog eens een snellere tijd dan Niels neer te zetten. Ivar wist ook de andere twee afstanden te winnen, waarmee de titel voor de eerste keer naar hem ging. Vlak voor de kerst was Ivar ook al Nederlands kampioen geworden op de 5.000 meter bij de junioren A, in de prachtige tijd van 6.44,96. Bij de dames zou landelijk marathonrijder Estelle de Jong de strijd opnemen tegen haar zus Romy. Helaas moest Estelle afhaken vanwege ziekte waardoor Romy de titel 'Algemeen Clubkampioen' makkelijk naar zich toe wist te trekken. Het was alweer haar derde titel op rij. Ook werd in diverse leeftijdscategorieën gestreden. Door de goede omstandigheden werden in totaal maar liefst 36 persoonlijke records verbroken. Aan het kampioenschap werd ook deelgenomen door de jeugdschaatsers en de G-schaatsers, waardoor er in totaal 83 Nooit

Gedachters aan de start stonden. Voor hen stond een 100 en 300 meter op het programma en voor velen van hen was het ook nog eens hun eerste schaatswedstrijd. Onder luide aanmoediging van de vele ouders langs de kant wisten ook zij er een hele leuke strijd van te maken. Hopelijk smaakt dit naar meer en zullen zij de komende maanden ook nog aan de start staan bij de wedstrijden, die speciaal voor hen georganiseerd worden.

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 10-01-2020  

De Groene Venen 10-01-2020

De Groene Venen 10-01-2020  

De Groene Venen 10-01-2020

Advertisement