Page 10

10

DE GROENE VENEN

10 JANUARI 2020

Op 10 januari bij Fotoworkshop DRV

Op 26 januari in RK Kerk Johannes de Doper

De Kracht van Beeld, een avond met Lars Derde lustrumconcert Regiokoor de Ronde Venen Op zondagmiddag 26 januari a.s. tige orgelspel van Dirk Out. Hij zal enBoering, directeur World Press Photo geeft het Regiokoor de Ronde Venen een concert in de RK kerk Johannes de Doper. Zij vieren met dit concert hun 15-jarig bestaan en daarom staat er feestelijke muziek op hun programma. Dit keer worden er twee koorwerken uitgevoerd die niet zo bekend zijn: het Te Deum van Michaël Haydn en het Laudate Pueri van JB Pergolesi. Het laatstgenoemde werk wordt samen met de soliste Klaartje van Veldhoven uitgevoerd. Zij zal ook het zeer bekende Ave Maria van Caccini uitvoeren en enkele delen uit ‘Canta in Prato’ van A.Vivaldi. Ook kunt u genieten van het prach-

KUNST EN CULTUUR 11 januari in Theater Piet Mondriaan

Ronald Snijders, de illusionist met woorden

‘De koning van het absurdisme’ noemde Elsevier hem. ‘Een illusionist met woorden’ schreef Het Parool over Ronald Snijders. En Theaterkrant oordeelde over zijn programma Groot Succes 2 onder meer: ‘Het weggeven van enkele grapjes in een recensie maakt in het geval van Snijders niet veel uit, want in vrijwel elke zin die uit zijn mond komt, zit er wel een’. Ronald Snijders maakte eerder One Man Show en Welke Show  (nominatie Poelifinario). Hij schreef onder andere de bestsellers De Schrikkelkalender,  De Alfabetweter; 1000 Nieuwe woorden die het niet gaan redden  en  Kopdichtbundel, een bundeling van zijn columns uit Het Parool. Ook schrijft hij schrijft mee aan het kinderprogramma De Boterhamshow. De pers over Groot Succes 2: ‘Grote Ronald is Briljant. Hij treitert het publiek op buitengewoon geestige wijze' (Theaterkrant). ‘Is dat wat ik gezien heb wel echt of ben ik getuige geweest van een briljante fantasie van een krankzinnige? Ik denk juist dat die bewuste of onbewuste laag deze voorstelling zo bijzonder maakt. En aan de spierpijn in mijn buik en kaken weet ik één ding zeker, ik heb mij kapot gelachen.’ (Theaterparadijs). Theater Piet Mondriaan, zaterdag 11 januari. Aanvang: 20:15 uur. Entree: 18 euro / CJP12,50 euro. Kaarten via www.theaterpietmondriaan.nl foto jaap reediijk

kele delen uit Händels orgelconcert in Bes opus 4 spelen. Het Naska-orkest begeleidt het Regiokoor en het geheel staat onder de bezielende leiding van Gert J.Hans. Entree 17,50 euro, incl. consumptie (onder de 16 jaar gratis). Kaartverkoop via de koorleden en bij Boekhandel Mondria in Mijdrecht, Drogisterij de Bree en de Read shop in Vinkeveen en Boekhandel v. Kralingen in Breukelen, of via www. vriendenmonument-johdedoper.nl en op 26 januari in de kerk vanaf 14.30 uur.

foto henk butink

world press photo winnaar 2015 - foto massimo sestini De traditionele Open Avond van de Fotoworkshop De Ronde Venen staat op 10 januari in het teken van World Press Photo, de meest prestigieuze (nieuws)fotowedstrijd ter wereld. De Fotoworkshop is bijzonder trots dat Lars Boering, directeur van World Press Photo, bereid is gevonden deze avond over de kracht van beeld te presenteren. Lars Boering laat het publiek de kracht van beeld ervaren aan de hand van iconische foto’s en visuele verhalen uit de rijke geschiedenis van de World Press Photo wedstrijden en exposities. Het publiek krijgt een actieve rol en wordt uitgedaagd om mee te praten over de kracht van beeld. Sinds 1955 werkt de World Press Photo organisatie vanuit de overtuiging dat het tonen en bekijken van visuele verhalen van hoge kwaliteit zeer belangrijk is. Inmiddels zijn meer dan 3.000 exposities en 130 evenementen georganiseerd in 522 steden in 122 landen. Nieuwe media en technologieën hebben het vertellen van visuele verhalen veranderd en de missie van World Press Photo verbreed met opleidingen, educatie en speciale projecten. Tot deze programma’s behoren o.a. het 6x6 Global Talent Program en de Joop Swart Masterclass.

sterdam. In 2008 ging Boering aan de slag als onafhankelijk adviseur en ondernemer in fotografie en richtte hij Lux Photo Gallery op. Hij adviseerde fotografen over financiering, bedrijfsvoering, auteursrecht en carrièreplanning en werkte met verschillende mediabedrijven en uitgeverijen. Tijdens zijn carrière werkte Boering eveneens als gastdocent op academies en in masterclasses, en als curator en producent van diverse festivals, musea, uitgeverijen en andere culturele instellingen. Hij startte in 2010 de 'advanced storytelling' masterclass in Noorderlicht.com, waar hij nog steeds les geeft. Voor meer informatie over World Press Photo: www.worldpressphoto.org. Enthousiaste fotografen zijn van harte welkom bij de Fotoworkshop De Ronde Venen. Info over de vereniging en de activiteiten is te vinden op www.fotoworkshopdrv.nl. De open avond van de Fotoworkshop De Ronde Venen vindt op vrijdag 10 januari 2020 plaats in De Willisstee, Pieter Joostenlaan 24 in Wilnis. Aanvang 20 uur en de toegang is gratis.

Zaterdag 11 januari: Verenigingsgebouw VU Wilnis

Nieuwjaarsconcert Viribus Unitis en Dorst Zaterdagavond 11 januari wordt het nieuwe jaar muzikaal ingeluid met een sprankelend concert door muziekvereniging Viribus Unitis en Dweilorkest Dorst. Het belooft een gezellige avond te worden, met gezellige muziek, een hapje en een drankje. Als eerste speelt Viribus Unitis, met op het programma o.a. een fijne mars en het prachtige Children of Sanchez. Ook proosten we met elkaar op een fantastisch 2020. Na VU is het de beurt aan Dorst. Ter-

wijl Dorst speelt, kunt u lekker meezingen en genieten van een drankje. Kom dus heerlijk genieten op 11 januari a.s. van twee orkesten, waar lekker muziek maken voorop staat! Het concert is in het clubgebouw van Viribus Unitis aan de Pieter Joostenlaan 1 te Wilnis. De toegang is 5 euro – voor dat bedrag krijgt u koffie met wat lekkers en heerlijk glaasje bubbels. Zaal open 19.30 uur, aanvang concert 20 uur.

De jaarlijkse World Press Photo expositie opent in april in Amsterdam en toont in tien categorieën het beste op het gebied van visuele journalistiek uit 2019. Na Amsterdam gaat de tentoonstelling op wereldtournee naar meer dan 100 steden in 45 landen. Lars Boering is sinds 2015 directeur van de Stichting World Press Photo. Voordien werkte hij o.a. als curator fotografie en algemeen directeur bij de Stichting Beeldende Kunst Am-

Expositie van de Fotoclub Abcoude Ook dit jaar organiseert de Fotoclub Abcoude weer een foto expositie in de hal van het Piet Mondriaan gebouw. Tot 3 februari 2020 zijn daar foto’s te zien van vogels, landschappen, stadsgezichten en andere onderwerpen. De foto’s geven een overzicht van de verschillende activiteiten van de club. Fotoclub Abcoude houdt elke derde maandag van de maand een clubavond. De leden van de fotoclub nemen dan 2 foto’s mee van een vooraf afgesproken thema. Alle foto’s worden bekeken en besproken. Ook helpen de leden elkaar met fotografie in de praktijk en worden er workshops georganiseerd of clubleden gaan met elkaar op pad om foto’s te maken. Er is plaats voor enkele nieuwe leden. Interesse? Neem een kijkje op www.fotoclubabcoude.nl.

lars boering

- foto rahi rezvani

Nieuwe kwartaalexpositie van de Abcouder amateurs Afgelopen maand kwamen zo veel positieve reacties op de eerste tentoonstelling van de Abcouder Amateur Schilders dat nu een tweede werd ingericht, ook weer in het – voor Nederland unieke - Kunst Korridor van café-restaurant De Eendracht. De nieuwe expositie bestaat uit werken van elf vrijetijdskunstenaars die allemaal wonen in Abcoude. De variatie van hun werken is groot, van een prachtig vrouwfiguur tot warm brandend vuur, en van een knoestige boerenhand tot een kleurrijke ijsvogel.

‘Leuk was ook’, vertelt initiatiefnemer Hubrecht Duijker, ‘dat meteen al na het ophangen enkele gasten heel belangstellend en zelfs glimlachend bleven kijken.’ De nieuwe expositie zal een kwartaal lang te zien zijn.

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 10-01-2020  

De Groene Venen 10-01-2020

De Groene Venen 10-01-2020  

De Groene Venen 10-01-2020

Advertisement