Page 7

DE GROENE VENEN

8 NOVEMBER 2019

7

Kom padèl spelen bij VLTV Vinkeveen Makkelijk te leren, toegankelijk voor iedereen, sociaal en spectaculair. Met die vier omschrijvingen kunnen Jill Ongering en Bart Volmer het spel padèl – een kruising tussen tennis en squash - het best typeren. Op het sportcomplex van VLTV in Vinkeveen zijn twee padèlbanen geopend. Ook niet-leden van de club zijn van harte welkom om het spelletje te komen proberen. tekst rosanne kok

GROTE VERHALEN tekst rosanne kok

In deze column geeft Rosanne Kok een schets van gebeurtenissen die uit het leven zijn gegrepen. Alledaagse ontmoetingen en kleine avonturen kunnen aanleiding geven voor een Groot Verhaal.

- foto patrick hesse

Tot voor kort was er een dalende lijn in het ledenaantal van de Vinkeveense tennisvereniging. Die daling is er overigens niet alleen in Vinkeveen; ook andere tennis- en sportverenigingen kampen daarmee. “Daarbij is de sport padèl enorm in opkomst’’, vertelt Bart Volmer. “Deze sport waait over vanuit Spanje en wint in NoordEuropa gigantisch aan populariteit. We zien dat veel tennisverenigingen in Nederland padèlbanen laten aanleggen om daarmee het aanbod naar hun leden te kunnen verrijken. Vorig jaar hebben wij dit aan onze leden voorgelegd; unaniem werd besloten om één tennisbaan in te leveren zodat twee padèlbanen konden worden gerealiseerd.’’ Obligatielening en Schipholfonds De banen werden deels gefinancierd met een obligatielening vanuit de leden; het andere deel werd bekostigd uit een gulle gift vanuit het Schipholfonds. “Daarom hebben we de banen ook de Polderbaan en de Oostbaan genoemd’’, lacht Bart. “Gewoon, als grapje, maar dan weet je wel meteen waar je moet zijn. Origineler dan baan 1 en baan 2.’’ Padèl is een kruising tussen tennis en squash en wordt gespeeld in een glazen kooi. “Je speelt

Een eigen voorstelling

“Omdat je zo dicht op je tegenstanders staat, heb je leuk contact met elkaar. Je complimenteert de ander voor het slaan van een mooie bal. Waar zie je dat nog in de sport?” het spel twee tegen twee’’, vult Jill Ongering aan. “Je serveert onderhands en dan moet de bal bij de tegenstanders in het veld stuiteren. Zij spelen hem dan terug. Dat mag ook via de glazen wanden. Zo heb je enorm veel variaties in het spel.’’ Vanwege de onderhandse service en de korte afstand tot het veld van de tegenstander, is padèl veel minder blessuregevoelig dan tennis. “Dat betekent dat padèl ook veel beter geschikt is voor ouderen of mensen met pijnklachten’’, stelt Bart. “Daarnaast is het spel veel gemakkelijker te leren; binnen een uurtje heb je de basistechnieken onder de knie en kun je al een leuke rally spelen.’’ Bovendien is padèl een heel sociale sport. “Omdat je zo dicht op je tegenstanders staat, heb je leuk contact met elkaar.

Atletiekvereniging De Veenlopers viert 35-jarig jubileum Op 3 december aanstaande bestaat Atletiekvereniging de Veenlopers 35 jaar. De Veenlopers is een enthousiaste en gezellige vereniging waar je op verschillende niveaus kunt hardlopen onder begeleiding van ervaren trainers en ook kunt wandelen met een daarvoor opgeleide wandeltrainer. Deze laatste groep breidt zich steeds meer uit. Tijdens de wandeltraining wordt een warming-up gedaan gevolgd door de kern en wordt er afgesloten met een cooling-down, gelijk aan een hardlooptraining. Het jubileum wordt gevierd met de leden en do-

Een eigen voorstelling. Wie had dat ooit gedacht. Zondag kwam een van mijn grote dromen uit; de voorstelling Bankje in het Gras. Het is inmiddels al 2,5 jaar geleden dat ik de gedichtjes schreef. Dat ik ermee naar buiten wilde treden, stond vanaf het begin vast. Maar hoe? Een gedichtenbundel? Gedichtjes op fysieke bankjes in de openbare ruimte? Die ideeën zijn er nog steeds, maar werden ingehaald door het idee van de voorstelling. Ik droomde ervan. Samen met een pianiste op een podium.

nateurs. Op 3 december gebeurt dit aansluitend aan de training met een warme drank en taart en op 15 december worden twee wandelroutes georganiseerd en wordt in estafette-vorm 35 kilometer hard gelopen. De dag wordt afgesloten bij restaurant de Strooppot in De Hoef met een pannenkoek en een drankje. Wil je ook gaan hardlopen, denk dan aan een van de Veenlopers-clinics, of loop je al hard en wil je dat graag in groepsverband bij een gezellige vereniging doen, kijk dan op veenlopers.nl en meld je aan!

Je complimenteert de ander voor het slaan van een mooie bal. Waar zie je dat nog in de sport?” Sinds de aanleg van de twee padèlbanen, is het aantal leden van VLTV rap gestegen. “We hebben nu veertig nieuwe leden die specifiek padèl willen spelen’’, stelt Jill. “Daarnaast hebben honderdvijftig tennisleden hun abonnement uitgebreid; dan kunnen zij ook gebruik maken van de padèlbanen.’’ Ook niet-leden zijn van harte welkom om een balletje op de padèlbaan te slaan. “De baan is gewoon te huur’’, stelt Jill. “Een uur kost twintig euro. Dat is dus omgerekend slechts vijf euro per persoon. De rackets en een balletje zijn ook bij ons te huur. Uitproberen? Dat kan. Reserveer een baan via www.vltv.nl/padel

Toen ik hoorde van Klink-Klaar heb ik niet geaarzeld; dit was het moment om de gedichtjes aan de wereld te laten horen. En wat was het mooi. Verspreid over de dag zijn maar liefst zeventig bezoekers geweest. Het was misschien nog wel mooier dan ik wensen kon. Omringd door lieve familie, vrienden en vriendinnen, bekenden en andere belangstellenden. Mooier en meer bijzonder kon het niet. Mijn hart is vol van dankbaarheid. Dankbaar voor iedereen die erbij was. Dankbaar voor iedereen die er niet bij kon zijn, maar wel op een andere manier heeft meegeleefd. Dankbaar voor alle berichten die ik na afloop mocht lezen in ons gastenboek. Dankbaar voor zoveel lieve mensen om me heen. Dankbaar voor mijn droom die uitkwam.

Atlantis Dames A2 korfbalkampioen Door met 16-7 te winnen van tegenstander Kios zijn de meiden van Atlantis Dames A2 kampioen geworden. Een knappe prestatie, want ze hebben er keihard voor gewerkt en mogen nu als beloning de kampioenstitel dragen.

Dankbaar voor mijn eigen voorstelling…

VLTV meiden overtuigend herfstkampioen tennis De vijf Vinkeveense meiden van het zondagtennis-competitieteam van VLTV zijn afgelopen zondag op overtuigende wijze herfstkampioen geworden. Met een afsluitende 6-0 overwinning hebben ze het Amstelveense team van de Startbaan het nakijken gegeven. Hierdoor is het vijftal maar liefst drie punten voorgebleven op de nummer twee: de tenniskids uit Baambrugge.

Naast goed spel, hebben de Vinkeveense tennissters ook laten zien wat inzet, doorzettingsvermogen, teamwork en pleziermaken betekenen. Fabienne Janus, Noor van Rooyen, Emma Tromp, Loïs Schoonderbeek en Gina Corcione zijn op deze laatste speeldag dan ook terecht gehuldigd met een medaille, bloemen, champagne & taart, partypoppers en zelfs vuurwerk ! Boven v.l.n.r.: Coach Timo, Maud, Sanne, Silke, Lisanne en coach Davey. Onder v.l.n.r.: Emma, Femke, Rony, Eva en Nathanja.

St. Nicolaastocht op 16 november

Wandelen met IJsvereniging Vinkeveen Op 16 november kunnen wandelaars vanaf 8 uur 's ochtends starten met een wandeling van 5, 12, 20 en 24 km vanaf Dorpshuis De Boei Kerklaan 32 in Vinkeveen door ons prachtige Vinkeveen en omstreken. Alle routes lopen (deels) over de oude spoorbaan, het Bellopad.

De wandelaars aan de 20 en 24 km komen door de Botshol. Er kan gestart worden tot 10 uur voor de 20 en de 24 km, wandelaars aan de andere afstanden kunnen de hele ochtend starten. Alle routes zijn gepijld. Zie ook www.ijsverenigingvinkeveen.nl

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 08-11-2019  

De Groene Venen 08-11-2019

De Groene Venen 08-11-2019  

De Groene Venen 08-11-2019

Advertisement