Page 15

DE GROENE VENEN

IN VOL BEDRIJF

8 NOVEMBER 2019

15

Le Perron, boulangerie traditionelle

Bijzonder brood op de markt in Abcoude

tekst piet van buul

Sinds enige weken is de weekmarkt in Abcoude verrijkt met een bakkerskraam. Rob van den Bor verkoopt er authentieke, ambachtelijke en biologische broden. En dat niet alleen. Het assortiment bevat het complete aanbod van bakkerijproducten, van muffins tot worstenbroodjes, van Limburgs roggebrood tot hartig gekruide baguettes. Een bakker die alleen maar gecertificeerd biologische producten verkoopt. “Speculaas is een van onze specialiteiten,” vertelt Rob. Een product dat hij in de naderende sinterklaastijd van harte wil aanbevelen. Rob is zijn hele leven al bakker. Een bakker die de dagelijkse routine van het bakken van wit of bruin brood, van harde of zachte bolletjes of gewoon krentenbrood achter zich heeft gelaten. “Wij hebben ons gespecialiseerd in het bakken van bijzondere producten. Wij bakken dus wel brood, maar dan op een authentieke en ambachtelijke manier. We zijn steeds op zoek naar bijzondere ingrediënten. Het vakmanschap van de bakker steunt voor een belangrijk deel op dat van de boer en de molenaar. De boer verbouwt kwalitatief hoogwaardig graan en de molenaar maalt er het meel van. In ons geval komt dat van de Commandeursmolen in het Belgische Mechelen. Met goede basisproducten en kwalitatief goede ingrediënten kom je tot bijzondere producten. En het is voor ons steeds weer een genoegen om mensen kennis te laten maken van iets dat ze wellicht niet kennen.” Van vele markten thuis Rob is een marktkoopman in hart en nieren. Hij houdt van de sfeer op de markt. Mensen die langs zijn kraam slenteren en die hij aanspreekt. Aan wie hij uitlegt welke bijzondere producten hij te koop heeft en aan wie hij uitlegt wat er allemaal aan ingrediënten in zit, die zijn broden en aanverwante producten zo lekker en gezond maken. Rob: “Wij komen uit Amsterdam en we stonden al een aantal jaren onder onze eigen naam op een aantal markten in Amsterdam en omgeving. Ik ben eigenlijk in de ambulante handel terechtgekomen dankzij mijn schoonvader. Die was ook marktkoopman. Aanvankelijk deed ik dat samen met mijn vrouw. Vier jaar geleden zijn we een winkel begonnen in de Watergraafsmeer in Amsterdam. We zijn een echt familiebedrijf, want ook mijn zoon en mijn jongste dochter werken mee. Een tijdje geleden kwam er een klant uit Abcoude bij ons in de winkel. Die vertelde dat Abcoude zo’n leuk dorp is en dat er ook een weekmarkt is, waar nog geen bakker stond. Zo is het balletje gaan rollen. Mijn vrouw en ik zijn een keertje in Abcoude gaan rondkijken en hebben een kopje koffie gedronken bij De Eendracht.

We waren meteen enthousiast. En zo komt het dat we nu ook wekelijks in Abcoude staan. En inmiddels is al wel gebleken dat ze in Abcoude wel houden van iets lekkers en iets bijzonders,” aldus een enthousiaste bakker Rob. Gevarieerd aanbod De kraam van Rob is rijkelijk gevuld met allerlei soorten biologisch brood. Broden, gebakken van verschillende soorten granen en soms voorzien van zonnepitten of pijnboompitten. “We hebben ook heel bijzonder noten- en rozijnenbrood. En onze hartige broden zijn onze exclusieve specialiteit. Die zijn gebakken met vijgen, gedroogde tomaatjes of kappertjes. En we zijn niet alleen biologisch, maar tegenwoordig verkopen we ook veganistische producten.” Als voorbeeld laat Rob zien dat hij Brabantse worstenbroodjes heeft, met daarin de authentieke speciale worst. Maar hij heeft ook veganistische worstenbroodjes met daarin een worstje zonder vlees. De kraam van Rob is voorzien van een oven en men kan er dus een warm broodje bestellen, dat ter plekke verorberd kan worden. Intussen houdt Rob je wel bezig met het aanprijzen van zijn bijzondere producten. Het ziet er naar uit dat Le Perron een aanwinst is voor de markt in Abcoude. Zeven dagen per week Elke donderdag is het weekmarkt in Abcoude. Dat is dus maar één dag in de week. Voor mensen die verslingerd raken aan het biologische brood van Le Perron is dat misschien wel te weinig. “Maar dat hoeft geen probleem te zijn,” zegt Rob. “We staan elke dag wel ergens in Amsterdam of in de buurt op een markt. En verder is er als vast punt onze winkel, waar men zeven dagen per week terecht kan. Dus ook op zondag. De winkel is gevestigd aan de Middenweg 59 in de Watergraafsmeer in Amsterdam. Dat is vanuit Abcoude ook goed te bereiken,” stelt Rob vast. De openingstijden zijn op maandag van 8-14.30 uur, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 7-16.30 uur, op zaterdag van 7-16 uur en op zondag van 9-13 uur.

Rob van den Bor: “We hebben ook heel bijzonder noten- en rozijnenbrood. En onze hartige broden zijn onze exclusieve specialiteit. En we zijn niet alleen biologisch, maar tegenwoordig verkopen we ook veganistische producten.” foto patrick hesse

Hans van Breukelen gastspreker bij VIB Op de laatste management sociëteit van bedrijvenbelangenvereniging VIB De Ronde Venen was Hans van Breukelen de gastspreker. Tijdens zijn bevlogen presentatie hield Van Breukelen regelmatig de spiegel voor aan de aanwezige ondernemers. Na zijn lange en succesvolle voetbalcarrière werd Van Breukelen zelf ondernemer en in 2016 technisch directeur van de KNVB. Tegenwoordig gaat hij door het leven als 'Comeback Manager' en inspirator. Het verhaal van Van Breukelen gaf op veel momenten de overeenkomsten van voetbal, sport in het algemeen, en het bedrijfsleven. Als ondernemer of leidinggevende in je bedrijf heb je ook te maken met een team, en de motivatie daarvan. Echter,

het begrip motivatie moeten we volgens hem niet meer gebruiken. “Je moet voor inspireren en ieder individu op zijn eigenwijze tot zijn recht laten komen.” Van Breukelen gebruikte een groot aantal voorbeelden van coaches en spelers aangevuld met vermakelijke anekdotes. De presentatie gaf veel ruimte voor reacties vanuit het publiek. Het werd een boeiende anderhalf uur, waarover tijdens de aansluitende netwerkborrel en een voortreffelijk diner – geserveerd door het team van De Willestee in samenwerking met Rendez Vous – kon worden nagesproken. Foto's, meer info en agenda van komende bijeenkomsten op www.vibderondevenen.nl foto patrick hesse

Winkelier van de MAAND!

Duoplant 1. Dion! Duoplant is een echt familiebedrijf, is dit ook voor jou zo geweest? Mijn vader werkte bij een kweker en ’s middags had hij zijn eigen landje met 3 kassen erop. Wij mochten vaak meehelpen voordat we naar school gingen of als we terugkwamen. Het familiegevoel hebben we van thuis mee gekregen, met elkaar en voor elkaar maakt je sterk! Ook mijn broer heeft net als ons een kwekerij met zijn 3 kinderen in het bedrijf, het zit dus in onze genen.

4. Wat is je lievelingsplant, en welke bloem of plant vind je echt niks? Stephanotis en Medinella omdat ik hier als scholier vele jaren mee gewerkt heb. De chrysant vind ik helemaal niks maar we verkopen ze echt veel. 5. Welke tuinier tip kan je de lezer meegeven? Lekker de natuur zijn gang laten gaan! Er zijn veel natuurlijke bloemen, soms ook onkruid. Woeker tuinen kunnen ook erg mooi zijn.

2. Wat is je favoriete jaargetijde? Het voorjaar, als je ’s ochtends buiten loopt, de vogels hoort zingen en zonnetje dat doorkomt, prachtig! 3. Welke bloemen gaf je de eerste keer aan je vrouw? Anjers, omdat ik vertegenwoordiger was in anjerstekken. Deze verkocht ik in het buitenland.

Werelds winkelen zo dichtbij

Duoplant Mijdrecht Dorpsstraat 64a 3641 EB Mijdrecht

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 08-11-2019  

De Groene Venen 08-11-2019

De Groene Venen 08-11-2019  

De Groene Venen 08-11-2019

Advertisement