Page 4

4

8 juni 2018

DE GROENE VENEN

Kort nieuws Mijdrecht

De Wegwijzer over dopen met water Zondag 10 juni leidt ds. G. Vos beide diensten om 10 en 18.30 uur in De Wegwijzer. 's Morgens wordt Handelingen 5 gelezen en 's avonds Handelingen 2 en 1 Korinthe 12. De discipelen krijgen de opdracht om te dopen met water. Christus doopt met de Heilige Geest. Bij de start van het geloof doordrenkt hij ons met zijn Geest. En wat gebeurt er dan? Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Bekijk wekelijks nieuwe informatie op

cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel.

Regio

Flitspaal N201 bij Vreeland 'meest actief' Alleen al in de eerste vier maanden van dit jaar zijn ruim 35.000 automobilisten op de bon geslingerd op de N201 bij Vreeland. Daarmee lijkt de flitspaal alle boeterecords in de provincie Utrecht te gaan verbreken. Weggebruikers zijn niet verbaasd, want "er wordt hier altijd stevig gereden". Dagblad De Telegraaf becijferde op basis van gegevens van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) dat, als de boeteregen zo doorgaat, er voor het eerst een flitspaal meer dan 100.000 bekeuringen per jaar 'oplevert'. Dat betekent met een gemiddeld bedrag van zestig euro per boete ca. zes miljoen euro inkomsten voor de overheid.

Ook dit jaar komt het eerste vaatje haring van Smit Volendammer Visdelicatessen onder de hamer van veilingmeester Forsthövel (rechts) voor het goede doel

Dorpentocht brengt 4.500 euro op voor 'Jarige Job' De ruim 1.700 deelnemers aan de Dorpentocht hebben zondag 3 juni 4.500 euro bij elkaar gefietst voor Stichting Jarige Job. De 41e versie van de Dorpentocht was ouderwets gezellig. Met veel bekenden, 25 graden op de thermometer en niet te veel wind was het een buitengewoon geschikte dag voor een leuke fietstocht door de mooie omgeving van Amstelveen. Dit jaar was de opbrengst voor de Stichting Jarige Job, die kinderen uit de allerarmste gezinnen in onze samenleving trakteert op een complete verjaardag met onder meer een verjaardagsbox met slingers, ballonnen, taartmix, traktaties, wat lekkers voor thuis en cadeautjes. De startposten van de Dorpentocht

waren dit jaar Amstelveen, Amsterdamse Bos, Sloten, Badhoevedorp, Schiphol-Noord, Aalsmeer en Uithoorn. Omdat het mooi fietsweer was, kozen veel deelnemers voor de traditionele afstand van 55 kilometer. Deze route ging via het Amsterdamse Bos en de Haarlemmermeerse Ringvaart naar Sloten en Badhoevedorp. Vandaar via de fietstunnel onder de snelweg A4 langs de vliegtuigspottersplaats. Daarna via Aalsmeer en de Bovenkerkerpolder weer terug naar het Keizer Karel College in Amstelveen. De route van 35 km was hier een ingekorte versie van. Enkele foto’s van de tocht zijn te zien op www.dorpentocht.net. De volgende Dorpentocht is op zondag 2 juni 2019.

Op 13 juni op het Raadhuisplein in Mijdrecht

Kom de Hollandse Nieuwe proeven Voor het 17e achtereenvolgende jaar wordt in Mijdrecht de Haringparty georganiseerd door de Lionsclub Mijdrecht-Wilnis. Dit evenement vindt plaats op woensdag 13 juni van 17 tot 20 uur bij restaurant Rendez Vous aan het Raadhuisplein in Mijdrecht. De haring wordt die dag vers aangevoerd door Volendammer Visdelicatessen Smit van winkelcentrum Adelhof te Mijdrecht. De haringproeverij is voor iedereen vrij toegankelijk en is een prima gelegenheid om vrienden, relaties en nieuwe contacten in een gemoedelijke sfeer te ontmoeten. De entree is gratis en de drankjes en haringen kunt u ter plaatse verkrijgen middels een bonnensysteem.

De Hollandse Nieuwe is niet alleen een genot om te eten, maar met uw aanwezigheid steunt u bovendien twee goede lokale doelen, namelijk de Stichting Jongeren Actief en Soos de Cirkel. Meer informatie is te vinden op www.stichtingjongerenactief.nl en www.soosdecirkel.nl. De Haringparty zal net als vorig jaar muzikaal worden omlijst door het dixielandorkest De Swingmasters. En geheel volgens de traditie wordt het eerste vaatje Rondeveense haring symbolisch geveild door veilingmeester Peter Forsthövel. De eerste Hollandse Nieuwe mag u natuurlijk niet missen. Kom op 13 juni naar restaurant Rendez Vous in Mijdrecht en hap een harinkje mee! U kunt informatie van 'Lions Mijdrecht Wilnis' ook vinden op Facebook.

Corrie Meijer jubilaris bij Zonnebloem Mijdrecht Open dag bij Scouting Jan van Speyk in Mijdrecht Tijdens de op 30 mei gehouden afdelingsvergadering van de Zonnebloem-afdeling Mijdrecht is Corrie Meijer in het zonnetje gezet omdat zij hier tien jaar vrijwilliger is. Zij ontving daarvoor een oorkonde en een zilveren speld, plus natuurlijk een mooie bos bloemen. De voorzitter van de regio, Lyda Westenbrink, sprak Corrie toe en bedankte haar voor haar inzet voor de Zonnebloem.

Regelmatig gaan groepen van de Mijdrechtse Driehuisschool ‘buurten’ bij de bewoners van Gerardus Majella. Een leuk en leerzaam uitje voor de kinderen en een welkome afwisseling voor de bewoners. Vorige week ging groep 1-2 even ‘naar de overkant’ om samen met de bewoners plaatjesbingo te spelen. In kleine groepjes schoven ze bij de ouderen aan tafel om hen te kunnen helpen. De kinderen waren zo behulpzaam voor de ouderen, dat ze soms de plaatjes voor hen al aanstreepten voor die persoon het zelf had gezien… Na een rondje bingo, limonade en iets lekkers, keerden de kinderen na een gezellig uurtje weer terug naar school.

Bingo bij Gerardus Majella

Scouting is veel leuker dan je misschien denkt...niets is te gek! Zaterdag 16 juni is iedereen welkom om het zelf mee te maken tijdens de open dag van Scouting Jan van Speyk in Mijdrecht. Iedereen is welkom tussen 10 en 16 uur. Kinderen kunnen de hele dag inlopen op de boerderij aan de Oosterlandweg 2b. Naast allerlei kleine spelletjes binnen en buiten is er natuurlijk een kampvuur (marshmellows!), plus een toren waar vanaf geabseild kan worden. Ook is er een echte vuurchallenge. Niet alleen kinderen die eens willen

komen kijken bij scouting zijn welkom, ook jongeren en volwassenen hebben heel veel lol op scouting. Misschien vind je het wel leuk om leiding te geven aan een groep? Dat is gezellig, leerzaam en zelfs ontspannen! Als je wilt weten wat Scouting precies inhoudt, kom dan gewoon eens kijken! Dat kan dus op de open dag op zaterdag 16 juni tussen 10 en 16 uur, maar ook tijdens één van de opkomsten doordeweeks. Kijk voor meer informatie op www.janvanspeykgroep.nl of zoek de scoutinggroep op via Facebook.

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 08-06-2018  

De Groene Venen 08-06-2018

De Groene Venen 08-06-2018  

De Groene Venen 08-06-2018

Advertisement