Page 15

DE GROENE VENEN

8 juni 2018

15

MOTOR & AUTO

Tekst en foto's Patrick Hesse

Met de motor op vakantie?

Alles valt of staat met een goede voorbereiding Mijn motor is weer toe aan vers rubber. Voor sommigen een noodzakelijke uitgave, maar voor mij een feest. Weken van te voren ben ik aan het wikken of wegen welke band het zal worden. Ik ben druk met beoordelingen lezen op internet en prijzen vergelijken. Tegenwoordig is de keuze zo gigantisch en is er voor iedere soort rijder wel een band. Mijn keuze is gevallen op een dubbel compound band. In het midden een harde compound, zodat hij lang meegaat, maar aan de zijkanten een zachtere voor het kleven op de weg. Een techniek die rechtstreeks uit de MotoGP komt. Volgens de berichten is dit een zeer fijne band van het Franse merk met het opgeblazen mannetje. Toevallig ook het merk waarmee in de MotoGP wordt gereden. Ik laat ze monteren en uitlijnen door Denny Buring, eigenaar van AMR Motorfietsen. Deze jonge en zeer enthousiaste ondernemer zit naast Motor Service Uithoorn en doet ook

voor dit bedrijf al het onderhoud. Uiteraard kunt u ook met uw trots daarvoor bij hem terecht. Tijdens mijn bandenwissel attendeert Denny mij op mijn ketting. Deze is aardig geoxideerd en niet echt fris meer. Ondanks dat ik voelde dat hij wel gespannen moest worden, was me dat volledig ontgaan. Niet leuk, maar die moet dan ook maar vervangen worden. Rijplezier en veiligheid voor alles. Wat ben ik blij dat Denny zo’n oplettende jongen is. Er zit namelijk een kleine vakantie met wat motormaatjes in het verschiet en ik moet er niet aan denken dat die in het water valt door een slechte voorbereiding van mijn kant. We raken aan de praat over hoe je het beste je motor kunt prepareren voor een vakantie. Eerlijk gezegd had ik daar vroeger geen kaas van gegeten. Ik controleerde de olie, bepakte mijn motorfiets optimaal (tot en met een krantentas aan toe) en sprong met mijn toenmalige geliefde

Denny Buring, eigenaar van AMR Motorfietsen. op de motor om naar Zuid-Frankrijk te rijden. Maar de tijden zijn veranderd en ik bereid me goed voor. Ik zorg voor mooie, op maat gemaakte tassen, klik mijn navigatiesysteem op het stuur, toets kronkelweggetjes in en ga genieten. Maar niet voordat ik even alles heb laten checken. Tijdens ons gesprek kijkt Denny mij vol ongeloof aan over mijn motoravonturen uit de oude doos… AMR Motorfietsen doet niet alleen regulier onderhoud aan de motor, maar ook schadeherstel, het vervangen van onderdelen en alle verder voorkomende reparaties.

Lezersaanbieding

En dan komt Denny op een goed idee. ”Ik kan wel een lezersaanbieding voor je maken”, zegt hij. “Mensen mogen langskomen voor een gratis vakantiecheck. Dan controleer ik de bandenslijtage en -spanning, koelvloeistof, olie, remvloeistof, ketting en tandwielen. Zo kunnen ze met een gerust hart op vakantie.” Ik vind het een briljant idee. Dus ga je op de motor op vakantie, rijd van tevoren even langs bij AMR Motorfietsen aan de Amsterdamseweg 13b in Uithoorn voor die vakantiecheck en ga daarna, net als ik, genieten van een heerlijke motorvakantie. Zie ook www.amrmotorfietsen.nl.

Zoals ik vroeger op vakantie ging.

Functie: Medewerker Artikel- en Voorraadbeheer Organisatie: Van Walraven Plaats: Mijdrecht

VACATURES Voor een totaaloverzicht van alle vacatures kijk je dagelijks op 0297.nl. Hieronder een selectie van de vacatures. Ga voor info over deze jobs naar 0297.nl/vacatures Functie: Verkoop Medewerker Binnendienst Organisatie: Constructor Dexion Holland BV Plaats: Mijdrecht

Functie: Chauffeurs leerlingenvervoer Organisatie: Van Driel Groep

Functie: Orderpicker Organisatie: Van Walraven Plaats: Mijdrecht Functie: Fulltime Beheerder Webshop (M/V) Organisatie: Spangenberg International B.V.

Plaats: Mijdrecht Functie: Fulltime Administratief Medewerker (M/V) Organisatie: Spangenberg International B.V. Plaats: Mijdrecht Functie: Logistiek Medewerker Organisatie: CE Services Group Plaats: Mijdrecht

Collega gezocht! Vind jij werken met kinderen het leukste wat er is? En daar ook nog eens ca. € 12,- bruto per uur mee verdienen?

Vakantiewerk in de kinderopvang? Ben je in opleiding of heb je net je opleiding afgerond waarmee je in de kinderopvang mag werken? Dan ben je bij kinderopvang Kidswereld van harte welkom. Neem telefonisch contact op met Laura Reijm via 0294-419260 om de mogelijkheden te bespreken. Zowel voor vakantiewerk als voor vaste vacatures. Een motivatiebrief met je CV sturen kan natuurlijk ook: PZ@kinderopvangkidswereld.nl. Doe dit dan voor 15 juni a.s. Wij hebben locaties in Baambrugge, Nigtevecht, Nederhorst den Berg en Weesp.

Op zoek naar een leuke uitdagende baan in het basisonderwijs? Dan moet je bij ons zijn! Wij zijn stichting KPO Sint Antonius, het schoolbestuur van vijf basisscholen in gemeente De Ronde Venen. Voor vier van onze scholen zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s. Daarnaast hebben wij regelmatig invallers nodig. Altijd al willen werken op een school in het groene hart? Kijk dan op onze website www.kpoantonius.nl voor de het overzicht van de vacatures. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 08-06-2018  

De Groene Venen 08-06-2018

De Groene Venen 08-06-2018  

De Groene Venen 08-06-2018

Advertisement