Page 19

DE GROENE VENEN

8 maart 2019

AUTO & MOTOR

19

Tekst Michael Reuling

Autosalon van Genève 2019 Helaas, helaas, steeds meer merken kiezen ervoor om een beurs aan zich voorbij te laten gaan.Waar je als merk Genève niet mocht missen, lijkt dit niet meer op te gaan voor merken als Volvo, Ford, Opel, Jaguar en Land Rover.

Alfa Romeo komt met een compace crossover op basis van het Jeep Renegade en Fiat 500X platform. De naam van de nieuweling luidt Tonale. Ook toont het merk extra sportieve versies van de Giulia en Stelvio.

Lexus heeft na de SC430 en IS250 geen cabriolets in het gamma gehad. Maar met de LC willen ze het nog een keer proberen. Ook vond het merk het hoog tijd om de RC op te frissen. Mitsubishi heeft alweer tien jaar de ASX en dat is reden voor een opfrisser. De auto is inmiddels al 1,3 miljoen keer verkocht en dus past het merk diverse zaken aan qua styling en veiligheidssystemen.

Mercedes-Benz komt met de nieuwe GLE53 AMG voorzien van een 4.0 V8 biturbo naar Genève met 435 pk. Later volgt nog een GLE63 AMG. Dan is er nog een CLA Shootingbrake en de opgefriste GLC. Audi laat voor het eerst in Europa de e-tron GT concept zien. Een elektrisch aangedreven vierdeurs sportcoupé. De productieversie zullen we pas volgend jaar zien. Ook toont het merk de nieuwe Q4 als e-tron concept.

BMW heeft niet alleen de nieuwe 3-Serie meegenomen naar Zwitserland, maar ook de gefacelifte 7-Serie. Die aan de voorzijde nu nog grotere nieren heeft gekregen. Toyota heeft de Supra nog niet eens gelanceerd, of er komt al een speciale GT4 concept. Ook van de nieuwe Corolla wordt een GR Sport gepresenteerd. Het is bij dit model vooral uiterlijk vertoon, zo ook bij de TREK variant met offroad looks.

Polestar zorgt ervoor dat Volvo toch een beetje aanwezig is. Het submerk van de Zweden (of moeten we zeggen Chinezen) presenteert de Polestar 2. Een elektrische hatchback met een vermogen van 408 pk en een actieradius van ongeveer 500 kilometer. De auto zal in 2020 in productie gaan.

Bugatti heeft het vermoeden dat de Chiron nog niet exclusief genoeg is en komt daarom met de 110 Ans editie.

Peugeot heeft groot nieuws in de vorm van de nieuwe 208. Deze verschijnt met zowel een verbrandingsmotor én een elektromotor als e-208 met een actieradius van 340 kilometer.

VIOS en Van Ekris gaan door Honda komt met de e Prototype. Dit elektrische stadswonder gaat eind dit jaar in productie en zal een actieradius hebben van ongeveer 200 kilometer. Ook toont het merk de Tomo, een kek wagentje wat qua design een mogelijke nieuwe richting kan zijn van de Japanners.

Kia is overdonderd door het succes van de e-Niro. En dus krijgt de e-Soul snel een opfrisser en een betere actieradius tot 452 kilometer. Ook staat er een opgefriste Niro (Plug-in) Hybrid.

Mazda viert het 30-jarig bestaan van de MX-5 en komt met een jubileummodel. Met zijn Racing Orange lakkleur is dit dé auto voor Koningsdag. Er worden 3.000 exemplaren geproduceerd, waarvan 10 voor Nederland. Ook presenteert het merk de nieuwe CX-4.

Vrijdag 1 maart jl. hebben Toyota dealer Van Ekris Mijdrecht en Muziekvereniging VIOS Mijdrecht hun samenwerking voor een extra jaar verlengd. Van Ekris is al een aantal jaar trouwe sponsor van VIOS en ook dit jaar hebben zij besloten om deze samenwerking voort te zetten. Op de foto de heren Ferry van Ekris (links) en VIOSvoorzitter John Mayenburg (rechts) bij het nieuwste RAV4-model. Van Ekris zal er ook dit jaar voor zorgen dat zij voor de veiligheid voorop rijden bij de Oranjeparade op Koningsdag. Met een van de allernieuwste hybride modellen van Toyota zal de optocht door Mijdrecht geleid worden. Uiteraard kunnen de nieuwe modellen van Toyota ook bewonderd worden in de showroom aan de Indus-

trieweg. Naast de verlenging van deze sponsordeal houdt VIOS op 6 april a.s. haar Seizoenpresentatie, waar zij een voorproefje geeft van wat alle afdelingen binnen de vereniging laten zien

Volkswagen ontbreekt niet in Genève en heeft naast twee nieuwe dikke motoren voor de Touareg ook een gefacelifte Passat staan op de stand. Nieuwe koplampen, een herzien interieur en nieuwe assistentiesystemen. dit seizoen. Kaarten zijn aan de deur te koop, voor kinderen t/m 12 jaar à 2,50 euro en voor iedereen vanaf 13 jaar 4 euro. De aanvang in Sporthal De Phoenix is 19.30 uur.

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 08-03-2019  

De Groene Venen 08-03-2019

De Groene Venen 08-03-2019  

De Groene Venen 08-03-2019

Advertisement