De Groene Venen 07-09-2018

Page 8

Familieberichten

8

7 september 2018

Familieberichten, zoals jubilea, verjaardagen, huwelijksaankondigingen, geboorten en rouwberichten kunnen worden aangeboden tot woensdag 12.00 uur. Begeleidend digitaal fotomateriaal dient van goede kwaliteit te zijn (min. 200 dpi of 1200 x 800 pixels). Bel voor informatie 0297 - 38 52 57 of mail naar: info@degroenevenen.nl.

Jolanda Dirksen

U itvaartverzorg ing

Met respect voor uw persoonlijke wensen

Volledig begeleid door een ` ` persoon

DE GROENE VENEN

Computerles bij SeniorWeb DRV Ook dit najaar biedt SeniorWeb DRV weer vier cursussen aan in de Bibliotheek in Mijdrecht. De cursus Windows 10 omvat acht lessen van twee uur, op maandagochtend vanaf 24 september of op woensdagochtend vanaf 17 oktober, waarin u onder meer leert omgaan met de muis, toetsenbord en touchpad, werken met bestanden en mappen, surfen over het internet en email verzenden en ontvangen. De cursus bestandsbeheer omvat vier lessen van twee uur op vrijdagochtend, vanaf 28 september, over de verkenner. Met dit programma kunt u alles wat in de computer is opgeslagen bereiken en bewerken. U leert ook wat extensies zijn. De cursus Google Foto’s omvat vier lessen van twee uur op dinsdagochtend, vanaf

25 september, en gaat over het opslaan en rangschikken van foto’s in de gratis online te bereiken opslagruimte van Google, om ze op die manier overal via internet te kunnen gebruiken. De cursus 'Veilig gebruik van internet' omvat twee lessen van twee uur op donderdagochtend, vanaf 19 november, waarin aan de orde komen: internetbankieren, facebooken en e-mailen. U kunt voor die cursus uw eigen laptop met Windows 7 of 10 meenemen. Voor meer informatie en aanmelden: tel. 0297-282938, tel. 06-53454196 of seniorwebdrv@gmail.com. Zie ook www.seniorwebderondevenen.nl. U bent ook van harte welkom tijdens de inloopmiddagen, elke maandag en woensdag van twee tot drie in de bieb te Mijdrecht.

U kunt mij 24 uur per dag bereiken 0297-594345 / 06-26242126 www.jolandadirksenuitvaartverzorging.nl

Leer meer over het christelijk geloof tijdens de Alpha-cursus

Omgaan met Pesten verspreidt gratis lespakket ‘Proud to be me’ Stichting Omgaan met Pesten lanceert in september de nieuwe campagne ‘Proud to be me’ en verspreidt samen met de videoclip een gratis lespakket voor scholen. Dat kan ingezet worden in de Week tegen Pesten van 17 tot en met 21 september. Een aantal activiteiten is bijzonder geschikt voor de opening van de week. Het lespakket kan in het onderwijs worden ingezet, maar ook in de kinderopvang of andere omgevingen waar jeugd & jongeren samenkomen. Er zijn werkvormen in vijf categorieën: in gesprek, creatief, verrassing, post en vloggen. Met het lespakket wil de stichting scholen inspireren om samen met de kinderen te werken aan een veilige omgeving waarin respect, acceptatie en waardering de boventoon voeren. Op www.omgaanmetpesten.nl is meer informatie, ook over verdiepingsworkshops die de trainers in de klas geven en over de workshops voor ouders of professionals. Dit project is ontstaan vanuit het initiatief van Joyce Rising. Zij is singer, songwriter, producer

en vocal coach en zij heeft een prachtig liedje geschreven #proudtobeme, vanuit haar eigen ervaringen met pesten. Joyce wilde trots op zichzelf zijn, ondanks het pesten en wat er allemaal is gebeurd in het verleden. De boodschap van haar liedje wil zij graag zo breed mogelijk verspreiden. In de winter gaat in De Ronde Venen weer een 'sta sterk training van start' van start voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar via ssvk.nl. In oktober is er een cursus voor de functie van anti-pestcoördinator/coördinator sociale veiligheid binnen het onderwijs en in november begint de opleiding tot trainer 'omgaan met pesten'.

FoTo nIek PennInGa

De Alpha-cursus is een introductie in het christelijk geloof, die nu ook in Mijdrecht wordt aangeboden. Wereldwijd hebben ruim 24 miljoen mensen in 169 landen deze Alpha al gevolgd. In Mijdrecht gaat de cursus op 26 september van start. In acht interactieve en gezellige bijeenkomsten kun je ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Elke avond begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier beter te leren kennen. Na de maaltijd is er een inspirerend verhaal waarin wordt ingegaan op vragen als: Is er meer? Wie is Jezus? Bidden: waarom en hoe? Na het verhaal is er volop gelegenheid om door te praten in kleine gespreksgroepen.

De cursus is gratis en vrijblijvend. De introductieavonden zijn op 26 september en 3 oktober van 19.30 tot 22 uur in de Veenhartkerk, Grutto 2a in Mijdrecht. Deze avonden zijn nog zonder maaltijd, maar wel met koffie, thee en iets lekkers. Of je jong of oud, gelovig of niet-gelovig ben: je bent van harte welkom! Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken in een laagdrempelige, leerzame en leuke setting. Er is ruimte voor al je vragen. Kijk voor meer informatie en verhalen van Alpha-deelnemers op alphacursus.nl, Veenhartkerk.nl of neem contact op met Marlous Scherpenzeel via info@veenhartkerk.nl.

Speciale cabaretavond in Alzheimer Café Vinkeveen Het Alzheimer Café Vinkeveen opent zijn deuren weer op woensdag 12 september in Zorgcentrum Zuiderhof. De zaal is open vanaf 19 uur. Het wordt een speciaal avondje uit in het kader van Wereld Alzheimer Dag met het cabaret van Marien van den Berg en zijn muzikale vrienden. De vier muzikanten maken cabaret speciaal voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, om samen te genieten van de speciale muziek. Het programma 'Het draait om mensen, nietwaar?' is een programma met een lach en een traan. Ontspanning op een warme invoelende manier. Muziek en gedichten wisselen elkaar af. Het belooft een mooie avond te worden voor

iedereen die te maken heeft met dementie, maar ook voor mensen die werkzaam zijn in de zorg. Wilt u ook van gedachten wisselen en ervaringen uitwisselen met gelijkgestemden, dan bent u van harte welkom in Zorgcentrum Zuiderhof aan de Futenlaan 50 in Vinkeveen. De avond begint om 19.30 uur en eindigt om 20 uur. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk voor iedereen die te maken heeft met dementie. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg van Tympaan-De Baat, tel. 0297-230280 of mantelzorg@stdb.nl.