De Groene Venen 07-09-2018

Page 15

DE GROENE VENEN

7 september 2018

15

Kort nieuws

AUTO & MOTOR

Tekst Michael Reuling FoTo'S PaTRICk HeSSe

RAV Cleaning Service

Je auto in showroomconditie Voor menig autobedrijf uit de regio is het een bekende naam. En ook particulieren weten hem steeds vaker te vinden. Met RAV Cleaning Service biedt Robin Veerhuis zowel bedrijven als particulieren de mogelijkheid om hun auto of boot eens goed onder handen te nemen. Er zijn in de regio diverse wasstraten te vinden, maar om een auto terug te brengen naar showroomstaat is er veel meer nodig. Sinds een kleine vijf jaar is Robin dagelijks in de weer om auto's en boten te reinigen. Op Facebook deelt hij, onder RAV Cardetailing & Boatcare, regelmatig enkele van zijn klussen. En ongetwijfeld haalt hij genoegen uit zijn werk, als je ziet wat hij soms moet reinigen. Van goed gebruikte bedrijfsauto's, met diepe krassen en voorzien van een volledige laag stof in het interieur, tot aan de ooit witte bekleding van hippe stadsauto's; Robin krijgt het schoon en blinkend. Dagelijks staat zijn werkplaats dan ook vol met auto's die een goede poetsbeurt krijgen. Robin was met zijn bedrijf lange tijd gevestigd in de polder bij Waverveen, maar sinds hij deze zomer zijn deuren opende aan de Industrieweg, merkt hij dat er steeds meer particulieren binnenkomen. Op de nieuwe locatie heeft Robin alles klaarstaan. Voor het polijsten van autolakken, tot het polijsten van oude doffe koplampen, voor het reinigen van de bekleding, tot goede velgenreiniger, van de beste shampoo's, tot de beste lakbeschermers: door ervaring weet Robin wat het beste is voor elke auto. Binnenkort komt er ook een brug, zodat ook de onderzijde en wielkasten goed gereinigd kunnen worden. En boten kunnen als het moet zonder probleem worden opgetakeld.

RAV Cleaning Services biedt voor auto's diverse 'wasprogramma's' aan. De prijslijst start met een Basic Detail, waarbij de auto er weer picobello bij staat. Het is ook mogelijk om zaken als de motorruimte te reinigen en het interieur flink onder handen te nemen. Sommige auto's vergen meer tijd en aandacht en daarvoor heeft Robin andere programma's samengesteld. Met polijsten wordt doffe lak weer opgepoetst en eventueel worden kleine puntjes weer aangetipt. Na deze poetsbeurten zul je geen swirls zien op de lak, dat is een ding wat zeker is. Optioneel sluit Robin het werk af met een goede Daimondbrite lakverzegeling.

Mijdrecht

Collecte Prinses Beatrix Spierfonds Van 9 tot en met 15 september wordt in Mijdrecht de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds gehouden, de grootste jaarlijkse actie voor mensen met een spierziekte in Nederland. Ruim 30.000 vrijwilligers gaan in het hele land op pad om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor alle mensen met een spierziekte in Nederland. Heeft u de collectant gemist? Doneren kan ook via de online collectebus van het fonds. Ga daarvoor naar

www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/ collectebus en doneer een bedrag naar keuze.

Mijdrecht

Crea- en handwerkmiddag

Zodra het vaarseizoen weer begint, heeft RAV Cleaning Service het ook druk met boten. Vaak worden boten op locatie gereinigd. Ook hiervoor geldt dat zowel het interieur, inclusief kussens, maar ook het dek, het hout, de buiskap en de zeilen onder handen genomen kunnen worden. Hoewel een behandeling van je auto niet goedkoop is, ga je wel weer naar huis met een auto die zo goed als nieuw oogt. Wie meer informatie wil, kan altijd terecht aan de Industrieweg 63B of op de website.

In wijkgebouw Present aan de Johan van Renessestraat in Mijdrecht worden crea- en handwerkmiddagen gehouden. De creamiddag is elke eerste dinsdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur. Op 2 oktober wordt er een herfstdecoratie gemaakt. Graag van tevoren opgeven bij Cora de Vries, tel. 06-34958849, of Erica Nouwt tel. 0297-284780. De kosten zijn 5 euro, er is gratis koffie en thee. De handwerkmiddag is elke derde dinsdag van de maand van 14 tot 16 uur. U kunt uw eigen handwerk meenemen. De inloop is vrij en er is gratis koffie en thee. Contactpersoon voor deze middag is Nel van Gunst. Actuele informatie is te vinden op Facebook.

RAV Cleaning Service Industrieweg 63B, Mijdrecht tel. 06-37459881 www.ravcleaning.nl

Vinkeveen

Hier word zelfs ik een beetje stil van Aan het woord is Mirelle Valentijn van Stichting Samen Sterk voor Kinderen. Eén van de matches die zij maakte tijdens de Beursvloer vond plaats nog net voordat de handel werd gesloten. Het is voor hen de meest betekenisvolle match gebleken. Dit jaar bestaat de stichting 5 jaar en het plan was om dit te vieren met een heus feestje voor alle kinderen die hun programma volgen, samen met hun vriendjes en ouders. En wat zou het dan leuk zijn als een impressie van dit feestje vastgelegd zou worden op film. Dus werd er tijdens de Beursvloer een match gesloten met René Hoogterp van Roadworks, die tijdens het feestje alles vastlegde. Aan het feestje zelf leverden verschillende organisaties een bijdrage en zo had de stichting meteen een mooie tegenprestatie voor al deze organisaties. Maar het mooiste moest nog komen. René had nog een verrassing: een organisatie-video voor Stichting Samen Sterk voor kinderen waarin alle facetten van hun werk belicht worden. Met deze video kunnen ze aan iedereen laten zien wat ze allemaal doen en wat het betekent voor de kinderen en hun ouders. ”Hier word zelfs ik een beetje stil van. Dit is zo’n mooi cadeau! Het betekent heel veel voor ons” aldus Mirelle. Heeft u ook gerealiseerde beursvloermatches? Laat het ons weten via info@derondeveenseuitdaging.nl

Cursusproject zoekt bestuursleden Het Cursusproject De Ronde Venen is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Als bestuurslid begeleid je een aantal cursussen, onderhoud je de contacten met de docent en treed je op als vertegenwoordiger van het Cursusproject. Je doet dit binnen een team van enthousiaste collegaVrijwilligers, dat circa acht maal per jaar bijeenkomt. Iets voor jou? Neem dan contact op met voorzitter Ellen Stange, tel. 06-13100901 of ellenstangehaan@ziggo.nl.