De Groene Venen 07-09-2018

Page 14

14

7 september 2018

Tekst en foto's Patrick Hesse

DE GROENE VENEN

MOTOR & AUTO

Yamaha MT-07 ABS 2016: net als Kenny... Nadat ik nog niet zo lang geleden de sublieme Yamaha MT-09 SP heb getest, is het deze keer tijd voor zijn kleinere broer: de heerlijke tweecilinder, de MT-07. Een echte gooi- en smijtfiets, waar geen gram te veel op zit en in de voor mij meest begeerlijke Yamaha-kleur 'Kenny Roberts geel', met zwart en wit. Deze kleurstelling was die van de Amerikaanse Yamaha-importeur. Kenny-fietsen waren hierin uitgevoerd toen hij eind jaren zeventig als donderslag bij heldere hemel als eerste Amerikaan koningsklasse domineerde en in drie jaar maar liefst drie wereldtitels op een rij pakte. Mede door dit gegeven ben ik gek op deze kleurstelling. En het staat ook nog eens spetterend. De fiets die ik ga testen, is uit 2016 met slechts 10.350 kilometer op de teller. In mijn boekje heet dit net ingereden. De fiets wordt vakkundig naar buiten gereden door de eigenaar van

Motoport Uithoorn, Mario Eikelenboom. Het is uitstekend motorweer en ik heb er zin in om deze speelfiets eens goed de sporen te geven. De 689 cc metende en vloeistof-gekoelde tweecilinder perst er maar liefst 74,8 pk uit en dat is best lekker. Het is wel veel schakelen, maar dat doet de 6-versnellingsbak dan ook graag en zonder problemen Het uitzicht is prima. Wel met een wat licht saaie en summiere teller, zeker ten opzichte van de tft-schermen van de nieuwste generatie motorfietsen. Maar dat is eigenlijk een beetje geneuzel, want het ziet er strak uit en voldoet prima.

De hele fiets is best een goed formaat, ondanks de lage zithoogte van 810 millimeter. Ik heb helemaal niet het idee op een kleine fiets op weg te zijn, maar hij voelt wel superlicht. En dat is lekker, zeker zo langs de Amstel met al die korte bochtjes. De fiets voelt vriendelijk aan. Niet meteen vol op het gas ,maar goed te doseren. Ook de dubbele schijfrem met de 'must have' ABS doet zijn werk uitstekend zonder echt fel in te grijpen. Wel is dit een solo-fiets, want iemand achterop meenemen is een echte noodgreep. Van comfort voor de duo is geen sprake. Maar

who cares... de fiets ziet er fantastisch uit en is heerlijk voor een zondagochtendtoertje of een vlot stuurfeestje. Na een goed half uurtje met veel plezier rondgereden te hebben, breng ik de twin terug naar Motoport. Met een positief gevoel, want deze net ingereden MT-07 staat te koop bij Motoport voor 6.699 euro, inclusief een half jaar Bovag-garantie. Voor dat geld koop je een lekker fietsje om (solo) mee te kunnen knallen. En ook nog eens in die kleur: just like Kenny... Zie ook www.motoportuithoorn.nl.

D! EDERLAN AAR N N R E KOMT WE

JE AUTO IS NU € 2.000 MEER WAARD. + € 500 GRATIS BRANDSTOF + € 250 GRATIS ACCESSOIRES

Het is weer Big Event bij Van Kouwen De inruilsensatie van Europa komt weer naar Van Kouwen.

Alleen van 10 t/m 15 september profiteer je van vele unieke voordelen bij Van Kouwen. Ontvang tijdens The Big Event € 2.000 extra inruilwaarde op je huidige auto, plus € 500 aan gratis brandstof én € 250 aan gratis accessoires! Je begrijpt dat dit een unieke kans is om heel voordelig in een nieuwe Opel te stappen.

SIDESTEPS IN PRIJS VERLAAGD Verfraai jouw nieuwe Opel met originele sidesteps, tijdelijk voor maar € 599. En met de gratis accessoirecheque betaal je maar € 349, inclusief montage!

Amsterdam, Snijdersbergweg 99-101, (020) 650 06 70 Amsterdam West, Transformatorweg 39, (020) 581 62 00 Aalsmeer, Oosteinderweg 110, (0297) 329 911

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot voorraadmodellen: liter/100 km 6,9 – 3,3; kms/liter 14,5 – 30,3; CO2 gr/km 158 – 88, nieuwe modellen: liter/100 km 7,0 – 4,0; kms/liter 14,3 – 25,0; CO2 gr/km 188 – 104. Kijk voor de actie- en verkoopvoorwaarden op opel.nl.

Opel dealer Van Kouwen maakt het kopen van een nieuwe auto nu wel heel aantrekkelijk.Tijdens de spectaculaire show The Big Event, van 10 tot en met 15 september, krijgt men 2.000 euro extra inruilwaarde bovenop de Autotelex inruilwaarde van de huidige auto.

en met 15 september verzilveren wanneer ze hun eigen auto bij Van Kouwen inruilen. Alle modellen van Opel doen mee, ook de bedrijfswagens. Opel bedrijfswagens genieten als extra ook nog van 5 jaar financiering tegen 0% rente.

Naast de extra inruilwaarde krijgt één ieder die een nieuwe Opel koopt voor 500 euro gratis brandstof en mag men voor 250 euro aan Opelaccessoires uitkiezen. “The Big Event is weer in Nederland”, vertelt Pieter van Beek van Van Kouwen Aalsmeer. “Ook wij doen mee aan deze grootscheepse voordeelshow. Alweer voor de elfde keer op rij. Onze klanten weten inmiddels dat er extra veel voordeel te halen is.”

Gratis brandstof Kopers van een nieuwe Opel ontvangen van Van Kouwen een tankpas voor 500 euro brandstof. Deze pas is tot een jaar na de aankoopdatum geldig. Daarnaast mogen Opel-kopers voor 250 euro aan extra accessoires uitkiezen.

Via www.vankouwen.nl is een inruil-waardecheque aan te vragen. Die kunnen kopers van een nieuwe Opel tijdens de actieperiode van 10 tot

Het Opel Big Event is nog t/m zaterdag 15 september bij Van Kouwen in Aalsmeer en Amsterdam West. In Amsterdam Zuidoost kunt u ook nog op zondag 16 september van het Big Event profiteren. De openingstijden zijn op de website te vinden.