{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 13

DE GROENE VENEN

IN VOL BEDRIJF tekst piet van buul

7 FEBRUARI 2020

13

Terence visdelicatessen in Mijdrecht

Waar de Volendammer stopt gaat Terence verder

In Bunschoten/Spakenburg weten ze van wanten wanneer het om vis gaat. Van generatie op generatie gingen ze de Zuiderzee op om vis te vangen. Na de inpoldering ging het roer om en de vissers gingen vis verkopen. Terence van de Mheen komt uit zo’n vissersfamilie. Jarenlang reisde hij het hele land door om op plaatselijke markten zijn vis en visproducten aan de man te brengen. Hij kreeg landelijke bekendheid toen er bij een verkeersongeval op de snelweg een lange file ontstond. Terence maakte van de nood een deugd en ging langs de snelweg vis staan bakken voor de wachtende automobilisten. Sindsdien noemt men hem de ‘file-visboer’. Nu laat hij de file voor wat hij is en vanaf donderdag 6 februari heeft hij een vaste stek in Mijdrecht. In winkelcentrum Adelhof neemt hij de winkel van de Volendammer Smit over. Terence heeft jarenlang met veel plezier op de markt gestaan. “Na al die jaren was ik toe aan een volgende stap,” zegt Terence. “De verkoop op de markt heeft ook zijn beperkingen. Los van het feit dat je vaak vele uren onderweg bent, zijn er ook beperkingen in je mogelijkheden. In een winkel werk je toch wat comfortabeler dan op de markt. Maar je hebt ook alles onder één dak en je kunt er een veel groter assortiment vis en visproducten aanbieden. Ik ben dus op zoek gegaan naar een geschikte locatie. Die vond ik in Mijdrecht, waar mijn

Volendamse collega ging stoppen en zijn zaak te koop had gezet. Ik ben op onderzoek uit gegaan en kwam tot de conclusie dat er in Mijdrecht voldoende ruimte is voor een zaak in visdelicatessen. Het is een leuke en gezellige winkel in een drukbezocht winkelcentrum. Het voordeel is ook dat ik een bestaande vishandel kan overnemen. De visliefhebbers kennen de weg dus al.” Een gevarieerd aanbod Terence is van plan om de Rondeveense visliefhebbers een ruim assortiment vis en visdelicatessen aan te bieden. “In een tijd dat mensen steeds bewuster nadenken over wat ze eten, wil ik laten zien dat vis een heel mooi en verantwoord product is. Bij de bereiding van een gezonde maaltijd kun je op tal van manieren vis verwerken. Ons assortiment bestaat uit een flink aantal soorten verse vis. Daarnaast is er de ge-

Terence van de Mheen: “Ik ben van plan om de komende tijd contact te zoeken met bedrijven om er afspraken te maken over levering van visdelicatessen voor de lunch.” foto patrick hesse rookte vis, zoals makreel en dergelijke. En natuurlijk kan men bij ons terecht voor het lekkere hapje, zoals een verse haring of een portie kibbeling. Maar we gaan ook heerlijke ovenschotels klaarmaken. Daarbij zijn heel veel combinaties mogelijk van bijvoorbeeld vispasta’s met zalm e.d. aangevuld met diverse groenten. Het gemak dient de mens. Waarom zou je na een drukke werkdag thuis nog in de keuken aan de slag gaan, terwijl je bij ons een heerlijke kant-en-klare vismaaltijd kunt komen halen? We gaan ook divers salades verkopen. Daarbij zullen we onze klanten laten zien dat vissalades niet beperkt hoeven te blijven tot de bekende garnalensalade. Wij presenteren een keur van salades waarin diverse vissoorten zijn verwerkt. En voor mensen die gasten ontvangen of iets te vieren hebben, maken we feestelijk opgemaakte visschotels. Hierop zijn verschillende

vissoorten verwerkt zodat er voor ieder wat lekkers op zo’n schotel zit. En wanneer in de komende zomer de mensen de barbecue weer aan gaan steken, dan zullen wij zorgen dat we een ruim aanbod aan heerlijk visproducten voor hen klaar hebben staan die zich uitstekend lenen voor op de barbecue.” Het bedrijfsleven Toen Terence op zijn gemak in De Ronde Venen ging rondkijken, kwam hij erachter dat zich hier tal van bedrijven bevinden. “Daar werken heel veel mensen die ongetwijfeld wel een lekker portie kibbeling of een broodje zalm, haring of paling lusten tijdens de lunch. Ik ben dan ook van plan in de komende tijd contact te zoeken met bedrijven om er afspraken te maken over levering van visdelicatessen.” Bedrijven hoeven trouwens niet te wachten tot Terence langs komt.

Men kan ook zelf contact met hem opnemen. Openingsaanbiedingen Terence gaat donderdag 6 februari officieel van start. Onder de titel ‘proeven en proberen’ heeft hij een aantal aanbiedingen geselecteerd om de klanten kennis te laten maken met zijn winkel. Zo biedt hij drie verse haringen aan voor vijf euro. Vijfhonderd gram kibbeling met saus naar keuze is er voor acht euro. Terence Visdelicatessen is gevestigd in winkelcentrum Adelhof aan de Prinses Margrietlaan 48 in Mijdrecht. Telefoon 0297-274280. Openingstijden van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 16 uur. Om op de hoogte te blijven van de aanbiedingen kan men terecht op instagram of op facebook: terencevisdelicatessen.

Winkelier van de MAAND! De Loods Fashion 1. Ron en Petra, een echt ondernemend echtpaar! Wat is jullie drive? De uitdaging om altijd weer iets nieuws of leuks te bedenken om het publiek in De Ronde Venen te verrassen. Dat is voor ons het leuke van ondernemen. Als we niets doen dan vinden we het al snel saai worden.

4. Wat zijn jullie passies naast kleding? We zijn dol op onze honden, een King Charles en een Labrador. Voor de rest proberen we zoveel mogelijk te genieten van alles wat we doen. Dat is ook ons motto: geniet van alles wat je doet. Van een kop koffie in het zonnetje worden wij al gelukkig.

2. De kledingbranche staat onder druk, hoe gaan jullie daarmee om? Door onze klanten te geven wat zij willen, denk aan een goede service en aan ruimere openingstijden maar ook de prijsvoering is daarin belangrijk. Winkelen moet leuk en verrassend zijn, daar geloven wij in.

5. Is er nog iets wat jullie willen bereiken? Jazeker. Binnen De Ronde Venen zouden we graag met ons team de stap maken naar een groter pand. Daarnaast zit er ook in de planning om te starten met filialen van De Loods Fashion buiten De Ronde Venen. Dit kan met eigen winkels maar ook met franchise partners.

3. Wat worden de nieuwe fashion trends in het voorjaar? Eigenlijk is de belangrijkste trend dit jaar dat de fabrikanten steeds meer gebruik maken van milieu vriendelijke productie processen. Je zal dus dit voorjaar veel ‘groene collecties’ in de winkels aantreffen.

De Loods Fashion Dorpsstraat 35, Mijdrecht T.: 0297 288 032 www.deloodsfashion.nl

Werelds winkelen zo dichtbij

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 07-02-2020  

De Groene Venen 07-02-2020

De Groene Venen 07-02-2020  

De Groene Venen 07-02-2020

Advertisement