Page 6

6

CASA DI CARIN

6 SEPTEMBER 2019

DE GROENE VENEN

Koraal 68 Mijdrecht

tekst carin van kouwen

Na een paar maanden van mijn zwangerschapsverlof te hebben genoten mag ik vandaag een prachtige villa bezoeken aan de Koraal in Mijdrecht. De villa ligt in de rustige wijk Hofland Noord-Noord, op korte loop- of fietsafstand van het gezellige dorpscentrum. Er zijn verschillende scholen in de omgeving en voor kinderen is er speelgelegenheid genoeg op een groot speelveld vlakbij de villa. Ik parkeer mijn auto op een van de vele parkeerplaatsen in de straat, maar op de oprit bij de villa is genoeg ruimte voor meerdere auto’s, dus je kunt altijd voor de deur parkeren. Daarnaast is er ook nog een garage waar de auto binnen kan staan en die extra bergruimte biedt. De garage is verwarmd en ook vanuit de tuin via een loopdeur te bereiken. Bij binnenkomst lopen we door de ruime hal naar de woonkamer. In de hal vind je een toilet, de trap naar de eerste verdieping, extra bergruimte en uiteraard een garderobe en de meterkast. Wat meteen opvalt als je binnen loopt is dat alles goed onderhouden is en er super netjes uitziet. Mocht je geen zin hebben in een klushuis dan ben je hier in ieder geval aan het juiste adres, want hier zou je zo in kunnen. De woonkamer is heel ruim en licht en heeft uitzicht op de prachtige tuin. De tuin is echt een blikvanger want hij is heel ruim en heeft vrij uitzicht, er zijn meerdere terrasjes om lekker te zitten, en de tuin ligt ook nog eens aan het water. Er staat een hek zodat het voor kleine kinderen

Zwerfafval opruimen rondom Fort Abcoude helpt u mee? Op 28 september houdt de gemeente De Ronde Venen, tegelijk met Stichtse Vecht, een schoonmaakactie in het waterliniegebied. Samen met inwoners wordt dan, vanaf startpunt Fort Abcoude, zwerfafval en andere rommel verzameld op wandelpaden en in riviertjes in het landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en Stelling van Amsterdam. De gemeente regelt onder meer kano’s om afval uit het water te ‘vissen’.

en huisdieren veilig is om in de tuin te spelen. Een fantastische plek om heerlijk tot rust te komen. Vanuit de woonkamer lopen we de open keuken in, die veel kast- en werkruimte heeft en van alle gemakken voorzien is. Aangrenzend aan de keuken ligt een aparte eetkamer waar je gezellig kunt tafelen en een bijkeuken waar je de wasmachine en droger in kwijt kunt en eventueel een extra koelkast of vriezer. Altijd handig zo’n bijkeuken. We gaan boven een kijkje nemen en komen via de trap op de overloop waar je een vlizotrap naar de zolder vindt. De zolder ligt over de hele lengte van de woning dus daar kun je behoorlijk wat spullen kwijt. Verder vind je hier vier ruime slaapkamers en een hele mooie badkamer die onlangs gemoderniseerd is. Je kunt hier naar het toilet, lekker douchen, gebruik maken van de dubbele wastafels of bubbelen in het ligbad.

Facts & Figures Koraal 68, Mijdrecht Vraagprijs € 698.500,- k.k Woonoppervlak 150m2 Perceelsoppervlakte 510 m2 Inhoud 554 m³ 6 kamers (4 slaapkamers)

Wat een prachtige villa is dit, vrijstaand met een heerlijke tuin en centraal gelegen ten opzichte van allerlei voorzieningen en het dorpscentrum van Mijdrecht. Zeker een bezichtiging waard!

Afstand tot: Aantal km: Supermarkt 1,1 Snelweg A2 9,8 Bushalte 0,7 Basisschool 0,8 Sporthal 1,0

Wethouder Marja Becker: “In de zomer ontstaat helaas zwerfafval in de natuur. Op de oevers en in het water blijft de rommel gemakkelijk liggen, en dus ook op en rondom het water bij de forten. Het najaar leent zich uitstekend om het afval op te ruimen. De gemeente doet dit natuurlijk al, maar kan niet overal komen. Inwoners worden van harte uitgenodigd om ook op minder toegankelijke plekken afval op te ruimen. Vele handen maken licht werk!” Zo werkt het. Op Fort Abcoude worden diverse routes uitgedeeld, zodat deelnemers niet allemaal hetzelfde stukje schoonmaken. De gemeente deelt hier tevens afvalgrijpers en vuilniszakken uit. Geniet vervolgens van de wandeling

Korver Makelaars Stationsweg 12 3641 RG Mijdrecht Telefoonnr. 0297-254021 E-mail: welkom@korvermakelaars.nl

of kanotocht en verzamel onderweg rondslingerend afval. Na afloop zijn alle deelnemers welkom voor een gezellig samenzijn met een hapje en drankje op Fort Abcoude. De opruimactie vindt plaats op zaterdag 28 september van 14 tot 16.30 uur vanaf Fort Abcoude aan de Molenweg 19. Let op: er is geen parkeergelegenheid op het fort, dus kom zo mogelijk met OV of de fiets. Startpunt in gemeente Stichtse Vecht is Fort Maarsseveen. Voor de inkoop van materiaal en eventueel gebruik van een kano graag aanmelden via nmederondevenen@odru.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan het kanogebruik, maar er is slechts een beperkt aantal beschikbaar. Het is ook mogelijk om met een eigen boot te komen.

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 06-09-2019  

De Groene Venen 06-09-2019

De Groene Venen 06-09-2019  

De Groene Venen 06-09-2019

Advertisement