Page 4

4

6 SEPTEMBER 2019

Buurtbus-chauffeurs met 'bus-pensioen'

Kort nieuws Mijdrecht

Jeugdzondag in De Wegwijzer Zondag 8 september leidt ds. Vos beide diensten om 10 en 17 uur in De Wegwijzer. In september starten de verenigingen weer een nieuw seizoen en staat deze zondag in het teken van jeugdzondag. 's Morgens is de preek gericht op de kinderen en gaat over 2 Koningen 5. 's Middags is de preek gericht op de tieners, Psalm 27 wordt gelezen. God is licht. Waarin merken we dat? Jezus is het licht der wereld. De tieners waren ermee bezig en zochten er liederen en Schriftgedeelten bij. Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten.

Mijdrecht

Songs of Praise in de Janskerk De eerstvolgende 'Songs of Praise'- bijeenkomst is aanstaande zondag, 8 september, om 19 uur. Iedereen is hartelijk welkom. Onder orgel- of pianobegeleiding van kerkmusicus Wim de Penning worden liederen uit allerlei zangbundels gezongen, waarbij hij korte toelichtingen geeft op het ontstaan en de inhoud ervan. Verzoekjes kunnen aangevraagd worden via songsofpraise@pgmijdrecht.nl. Op een enkele uitzondering na wordt 'Songs of Praise' voortaan op elke tweede zondag van de maand gehouden.

DE GROENE VENEN

Actiewandeling 'Oude Spoordijk blijft natuurlijk' De vereniging van wandelaars TeVoet, actiegroep 'Geen Asfalt op het Oude Spoor' en vele Rondeveners kwamen zondag 1 september samen op voor behoud van de Oude Spoorbaan als natuurwandelpad. Ze streden met een actiewandeling tegen de plannen van de gemeente om een half verhard fietspad aan te leggen op het Oude Spoor. De actiewandeling startte vanaf het Raadhuisplein in Mijdrecht. Diverse wandelaars haakten op de Oude Spoordijk zelf aan. Eerder ondertekenden al bijna duizend belanghebbenden de petitie tegen het fietspad op het Oude Spoor en stelde de VVD vragen aan het college over het nut van een fietspad over dit traject. Twee dagen na het aankondigen van de actiewandeling maakte de gemeente bekend dat de besluitvorming over het fietspad is uitgesteld tot half november. De gemeente wacht het bodemonderzoek nu af en gaat intussen op zoek naar financiële mogelijkheden.

Vrijdag 30 augustus hebben Enno Steenhuis Geertsema en Pieter Sipkema hun laatste dienstrit voor de Buurtbus lijn 526 gereden. Beiden hebben ruim 11 jaar lang éénmaal per week de Buurtbus gereden, maar hebben nu de ‘bus-pensioenleeftijd’ van 75 jaar bereikt. Een grote delegatie collega’s wachtte hen aan het einde van de rit op met bloemen en een doos chocolade. Met weemoed hebben zij afscheid genomen. Enno Steenhuis Geertsema heeft naast het zelf rijden van de Buurtbus ook vele jaren als dienstleider de chauffeurs bij vragen en/of calamiteiten bijgestaan. Tevens maakte hij deel

uit van het bestuur. Pieter Sipkema heeft zich samen met enkele andere chauffeurs ook bezig gehouden met de ontwikkeling van de buurtbuswebsite, buurtbus526.nl; hij was erg verheugd dat bij het afscheid ook secretaris Maj Vriesendorp met ‘het rode tasje’ aanwezig was. De heren worden hartelijk bedankt voor hun inzet als vrijwilliger-chauffeur. Heeft u belangstelling om chauffeur te worden op de inmiddels 40 jaar bestaande Buurtbus, vraag dan om informatie door een e-mail te sturen aan info@buurtbus526.nl. Zowel dames als heren zijn welkom!

Op het Oude Spoor lag zondag voor de gelegenheid een symbolisch blauw fietspad van drie meter breed. Er moet ook nog een wandelpad naast komen, met een haag ertussen. Voor de natuur blijft dan weinig ruimte over. Er zijn volgens de bezwaarmakers fietspaden genoeg tussen Vinkeveen, Wilnis en Mijdrecht. "Er is echter wel veel achterstallig onderhoud aan deze paden en de fietsveiligheid moet verbeterd worden op een aantal punten. Ook is het wenselijk dat er een goede oversteek is voor bewoners van De Maricken naar de rest van Wilnis. Een fietspad over de hele Spoordijk is echter niet nodig." Met bijna vijftig deelnemers was de actiewandeling volgens de organisatoren, die ook pleiten voor investeringen in fietssnelwegen om woon-werkverkeer op de fiets te stimuleren, een groot succes. "Er is een duidelijk statement afgegeven met deze protestmars! Natuurpaden zijn belangrijk!"

Vinkeveen

Rijksmonument geopend tijdens Open Monumentendag Ook dit jaar is het rijksmonument 'Heilig Hart van Jezus', de kerk in Vinkeveen, op 14 september opengesteld voor diverse activiteiten tussen 10 en 16 uur. Gedurende de dag zal regelmatig het monumentale orgel bespeeld worden en kunt u een kijkje nemen (eventueel onder begeleiding) in dit zo fraai gerestaureerde monument. Voor de liefhebbers is beklimming van de toren onder deskundige leiding mogelijk. Ook is er een presentatie van foto’s en dia’s die gedurende de vijf restauratiejaren gemaakt zijn. Koor Eigenwijs zal in deze kerk ‘s middags van 14 tot 15 uur de dag opluisteren met muziek en zang, o.l.v. dirigent Vincent Robert en orgel-/pianobegeleiding van Felicity Goodwin.

Zonovergoten dag met prachtige opbrengst!

Sandra gaat al 40 jaar 'met de muziek mee' Sandra Wezenberg-De Breij, orkestlid van de Abcouder Harmonie, begon dinsdagavond 27 augustus zoals elk jaar de feestweek in Abcoude met de rondgang door het dorp voor de lampionnenoptocht. Maar wat Sandra niet wist is, dat ze door haar collega-muzikanten, in het bijzijn van haar familie, bij terugkomst in het zonnetje gezet zou worden. Sandra speelt namelijk al 40 jaar bij de Abcouder Harmonie en dat is een hele prestatie. Speciaal voor haar werd de felicitatiemars gespeeld en ze kreeg een mooi bloemetje van voorzitter Paul Huigen. foto fem van duuren

Een nieuw seizoen, een nieuw bestuur! Een aantal enthousiaste en actieve ondernemers van Shopping Mijdrecht, die al enige tijd de evenementen van Shopping Mijdrecht verzorgen, gaan nu ook de bestuurlijke taken overnemen. V.l.n.r. Judith Bult (Dat Leuke Winkeltje), Viviënne Prins (Prinselijk Proeven), Rolf Koot (Koot Brillen), Daniëlle van Scheppingen (Dat Leuke Winkeltje) en Jacqueline Smit (Smit Schoenen) hebben er zin in en zitten

vol ideeën om Shopping Mijdrecht zowel binnen als buiten de gemeentelijke grenzen nog beter op de kaart te zetten. Met hun aantreden komt een einde aan het interim-voorzitterschap van Paul Reurings en het voormalige bestuur. Die worden door het nieuwe team hartelijk bedankt voor hun trouwe inzet van de afgelopen jaren. Met veel plezier bouwt men verder aan een bruisend en mooi koopcentrum.

Zaterdag 31 augustus vond voor de 7e keer de jaarlijkse Ladies Golf Dag op Golfpark Wilnis plaats, georganiseerd door de Soroptimisten Uithoorn/De Ronde Venen. Maar liefst 120 enthousiaste ladies namen deel. Er was een uitgebreid programma voor de hele dag. De golfsters liepen een Texas Scramble over 9 holes en werden op de holes door een sponsor getrakteerd op een hapje en een drankje. Ook was er een clinic, waarbij drie Pro’s lesgaven in de beginselen van het golfen. Na afloop van het sportieve gedeelte stond er voor iedereen een glas champagne klaar en werd men verrast door een mooie modeshow van Lutz Mode en Bonne Nuit.

In het restaurant werd vervolgens de ‘Dinch’ geserveerd, met een loterij met fantastische prijzen, gesponsord door vele bedrijven uit de regio. Voor de holehouders en sponsoren was er als dank een aangeklede borrel met een veiling. Alle deelneemsters en ook zeker de sponsoren hebben ervoor gezorgd dat deze dag een geweldige opbrengst van 13.500 euro heeft opgebracht. Aan het einde van de dag kon de golfcommissie dan ook met veel trots de cheque aan de Stichting Hoogvliegers en aan Het Vergeten Kind overhandigen. Lijkt het je leuk om mee te doen? De 8de editie van de Ladies Golf Dag vindt plaats op zaterdag 29 augustus 2020. foto rob isaacs

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 06-09-2019  

De Groene Venen 06-09-2019

De Groene Venen 06-09-2019  

De Groene Venen 06-09-2019

Advertisement