Page 10

10

Laatste inschrijfmogelijkheid

'Plekken van Plezier' op Wilnisse Najaarsmarkt

Op dinsdag 10 september om 20 uur is er een laatste inschrijfmogelijkheid voor het project ’Nooit Uitgeblazen’ in het verenigingsgebouw van muziekvereniging Viribus Unitis aan de Pieter Joostenlaan 1 in Wilnis.

Zaterdag 14 september wordt voor de elfde keer de Najaarsmarkt gehouden in Wilnis-Dorp. Ondernemers, verenigingen en goede doelen presenteren zich en er is van alles te doen: spellen voor jong en oud, de Kop van Jut, een rondrit met de tractor met huifkar, het gewicht van een lam raden en nog veel meer. Omdat het ook Monumentendag is, zijn tevens de gebouwen van de Ontmoetingskerk aan de Dorpsstraat geopend. In gebouw De Schakel is de maquette van Jan Bluemink van Wilnis-Dorp te bewonderen, evenals een tentoonstelling van Piet Kroon over 'Operatie Deadstick', een bijzondere gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog.

'Nooit Uitgeblazen'

KUNST EN CULTUUR

Ed Struijlaart in Abcoude met 'Van Clapton tot Sheeran' Zaterdag 14 september komt gitarist Ed Struijlaart naar Abcoude met zijn theaterconcert Van Clapton tot Sheeran. Toen hij namelijk op zijn negende Eric Clapton op de televisie zag, wist hij twee dingen zeker: ik wil zo'n baard en ik wil zo'n gitaar. Vanaf dat moment is de gitaar zijn leven gaan bepalen. Tijdens zijn theatervoorstelling 'Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran', die na een zeer succesvol eerste seizoen in reprise gaat, brengt Struijlaart een ode aan de gitaar en aan zijn helden. Van de ‘Crossroads’ van Robert Johnson naar het ‘Seattle’ van Jimi Hendrix. Ed Struijlaart verbrandde in 2010 al zijn schepen achter zich om volledig voor de muziek te gaan. Hij kreeg van 3FM het stempel 'Serious Talent', werd genomineerd voor een 3FM Award, toerde in het voorprogramma van BLØF en was meerdere malen te gast bij De Wereld Draait Door. Daarnaast is hij actief als songwriter voor anderen. Zo schreef hij samen met Peter Slager (bassist bij BLØF) de titeltrack voor de film 'Weg Van Jou' en alle muziek voor de musical SOOF. Onlangs kwam zijn nieuwe single 'What I Like About You' uit. De band bestaat uit Ed Struijlaart (zang en gitaar), Leon Schmitz (drums en percussie) en Michel van der Zanden (bas en gitaar). Theater Piet Mondriaan Abcoude, zaterdag 14 september. Aanvang: 20.15 uur. Entree: 19 euro/13,50 euro . Kaarten bij The Readshop Abcoude, Hoogstraat 32 of via www.theaterpietmondriaan.nl.

Jeugdschaken Op dinsdagavond 10 september van 18.30 tot 19.30 uur is de eerste jeugdschaakavond bij schaakclub Denk en Zet in De Boei. Iedereen vanaf 7 jaar die kan of wil leren schaken is van harte welkom. De activiteiten van het nieuwe seizoen worden besproken en er kunnen vragen worden gesteld. Daarna is er vrij schaken voor alle aanwezigen. Bij schaakclub Denk en Zet leer je schaken op niveau met de bijbehorende schaak- en clubregels, tips en trucjes. Met partijbespreking leer je wat je beter wel of niet kunt doen. Er worden alternatieve schaakspelletjes waar je ook van leert en daarna speel je voor de interne competitie. Daarmee zijn mooie prijzen te verdienen, net zoals met de schaakpuzzel-competitie. Voor meer informatie: Henk Kroon, denzjeugd@gmail.com.

DE GROENE VENEN

6 SEPTEMBER 2019

'Nooit Uitgeblazen' is bedoeld voor 40+ers, 50+ers en 60+ers die altijd al een muziekinstrument (blaasinstrument of slagwerk) wilden leren bespelen en daar nu tijd en ruimte voor hebben. Dit is je kans! In een serie van 20 individuele lessen en 10 samenspel-sessies krijg je de basis mee om mee verder te kunnen. De samenspel-sessies monden uit in een eindpresentatie. De lessen worden gegeven door professionele docenten en kosten nu tijdelijk in totaal 250 euro. Bij een eerder inschrijfmoment heeft zich reeds een tiental mensen aangemeld, dit is de laatste mogelijkheid. 'Nooit Uitgeblazen' is een project en initiatief van docenten van stichting Kunst Rond de Venen. Zij presenteren dit project in samenwerking met Concordia uit Vinkeveen, VIOS uit Mijdrecht en Viribus Unitis en Bigband FortNight Swing uit Wilnis. foto arthur van der kooij

Schilderijen met papier In de kerkzaal is een andere tentoonstelling te zien, die aansluit bij het thema van Monumentendag: ‘Plekken van Plezier’ van Hedy Jagtman uit Mijdrecht. Zij maakt collages, onder meer van plekken waar zij erg van geniet. Na een moeilijke periode in haar leven is zij creatief aan de slag gegaan en heeft zij zichzelf technieken aangeleerd om schilderijen met papier te maken. Het materiaal waarmee Hedy werkt zijn, naast plaatjes uit tijdschriften, eigen foto’s van de natuur, zoals strand, dieren, bloemen en water. Ook familie- en vakantieherinneringen kunnen inspiratie geven. Hedy: "De uitdaging is om compositie en kleurgebruik zodanig in elkaar over

Hedy Jagtman (links) en Annelies van Ankeren. te laten lopen, dat je niet kunt zien dat het knip- en plakwerk is." De reacties die zij kreeg waren heel positief en een eerste tentoonstelling en opdrachten volgden al snel. Workshops geven was een logische volgende stap. Mensen die haar workshops volgen, kunnen als ze dat willen aan het eind van de dag uitleg over hun schilderij krijgen en waarom zij het zo hebben gemaakt. "Onbewust ben je tijdens het creatieve proces ook vaak met een innerlijk proces bezig", zegt Hedy. Het is ook mogelijk om een collage van eigen familiefoto’s te maken.

Verrassend In de kerkzaal zijn onder meer collages te zien van Abcoude/Baambrugge, de Kromme Mijdrecht, Mijdrecht en Wilnis, met daarnaast veel van haar andere collages. "Ook dit jaar kunnen we hiermee iedereen een verrassende 'plek van plezier' in ons monument bieden", aldus kerkrentmeester Annelies van Ankeren. De collages van Hedy Jagtman zijn tijdens de Najaarsmarkt te koop en de opbrengst is bestemd voor de Stichting Regenboogboom (www.regenboogboom.nl). Voor de collages kunt u alvast een kijkje nemen op www.hedyjagtman.nl.

Abcouder tintje op Utrechts feest Ontmoet Peppa Pig bij Hoogvliet in Mijdrecht Supermarkt Hoogvliet in Mijdrecht krijgt zaterdag 7 september bezoek van het populaire tekenfilmfiguurtje Peppa Pig. Kinderen kunnen tussen 14 en 16 uur op de foto met dit lieve varkentje, bekend van Nickelodeon. Het eerste deel van de meet & greet met Peppa Pig is komende zaterdag van 14 tot 14.45 uur en het tweede deel, na een half uur pauze, van 15.15 tot 16 uur. Het bezoek van Peppa Pig aan Hoogvliet hangt samen met de spaaractie 'Hoogvliet Familie Theaterweken'. Klanten sparen voor het tweede kaartje gratis op heel veel theatervoorstellingen, geschikt voor het hele gezin. Meer informatie over de spaaractie en de voorstellingen is te vinden op hoogvliet.com/theaterweken.

Dat de Abcouder onderneemster Susan van Duuren zich graag inzet voor verenigingen en evenementen in Abcoude & Baambrugge is wel bekend. Maar dat ze als bestuurslid van de ondernemersvereniging #ASW030 heel actief is in Utrecht, waar haar haar winkel 'fem fotoshop' gevestigd is, misschien wat minder. En toch is Susan in Utrecht verantwoordelijk voor het organiseren van evenementen ter promotie van de Amsterdamsestraatweg. Een taak die ze naar hartenlust vervult. Als de gelegenheid het toelaat, geeft ze de evenementen vaak een lokaal tintje. Op 14 en 15 september is er van alles te beleven aan de Amsterdamsestraatweg, tussen Paardenveld en Marnixlaan. Op 14 september is er van 12 tot 16 uur een kunstroute, met onderweg een workshop voor kinderen door Astrid de Graaf-Schmeddes van Kunstschuur Vanas56 uit Abcoude. Op zondag 15 september is het van 10 tot 18 uur aan de Plantage, het grootste plein van de Amsterdamsestraatweg, tijd voor 'Expeditie de Straatweg' met als

thema 'Jazz, Kunst & Culinair' en deelname van de Abcouder Harmonie. In voorgaande jaren maakte de drumband een rondgang langs de winkels, ditmaal wordt het een swingend podiumoptreden waarbij het publiek kan assisteren! Ook de jazzformatie 'De Brand New Oldtimers' komt spelen, de band van voormalig Rondeveens wethouder David Moolenburgh. Een band die met

een bezetting van 9 man klassieke jazz met een latin tintje en een dansbaar ritme ten gehore brengt. Vanaf 10 uur is er tevens een (kunst) markt met de ondernemers van de straat en kunstenaars uit de wijk. Er is een foodtruckgedeelte met terras en vermaak voor de kinderen. Vanaf 13 uur beginnen de podiumoptredens. Kijk voor het volledige programma op www.asw030.nl.

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 06-09-2019  

De Groene Venen 06-09-2019

De Groene Venen 06-09-2019  

De Groene Venen 06-09-2019

Advertisement