Page 4

4

5 juli 2019

Gezond Wilnis schenkt 1.000 euro aan De Woudreus

Kort nieuws Mijdrecht

De Wegwijzer over training van Paulus Zondag 7 juli leidt ds. W.J. Quist uit Amersfoort de dienst om 10 uur in De Wegwijzer. Weet u wat ‘bidden geleid door de Geest’ is? Daarover gaat het in de preek. Om 18.30 uur zal ds. K. Brouwer uit Maarssen voorgaan. Die avond krijgt u training van Paulus. Hij leert de gemeente van Kolosse, maar ook die van Mijdrecht, wat het betekent om Jezus na te volgen. Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via

cgkmijdrecht.nl/onlinediensten.

DE GROENE VENEN

Brandweer volgt ook training om goed met dementie om te gaan Een aantal leden van de brandweerkorpsen van Abcoude en Mijdrecht heeft onlangs de training 'Goed omgaan met dementie' gevolgd. De deelnemers waren heel enthousiast en de eerste oefening van het korps

Huisarts Kees de Vries overhandigde woensdag 26 juni een cheque van maar liefst 1.000 euro aan een aantal kinderen bij NME-centrum De Woudreus in Wilnis. Het geld is bedoeld voor speel- en zitelementen in de vernieuwde voortuin van het NME-centrum. Kees de Vries is huisarts in Gezond Wilnis, het in 2018 geopende gezondheidscentrum. Als openingscadeau vroeg

Gezond Wilnis geld voor de nieuwe tuin van De Woudreus en dan vooral voor de speelelementen. Daarmee draagt het NME-centrum bij aan het plezier van buiten spelen én goede beweging van de kinderen. In Gezond Wilnis zijn huisartsen, apotheek, fysiotherapeuten, tandartsen, diëtisten, podotherapeuten en wijkverpleging onder één dak te vinden. De Woudreus is uiteraard ontzettend blij met dit cadeau. Juist door dit soort donaties kan het NMEcentrum activiteiten organiseren die niet uit de reguliere budgetten betaald kunnen worden.

waarbij dementie extra aandacht krijgt, staat al in de agenda. Daarnaast gaan andere korpsleden en jeugdbrandweerlieden binnenkort zeer waarschijnlijk ook deze training volgen.

Vinkeveen

Boekenverkoop bij De Morgenster Zaterdag 6 juli is er een boekenverkoop in de Ontmoetingsruimte van De Morgenster, Herenweg 253 te Vinkeveen. Bij goed weer vindt de verkoop op het kerkplein plaats. De afgelopen jaren heeft de kerk van een tiental mensen boeken ter verkoop aangeboden gekregen. Inmiddels is dat zo'n verzameling geworden dat een boekenmarkt mogelijk is. Met de vakantie voor de deur een uitgelezen mogelijkheid om voor een zacht prijsje een paar mooie boeken aan te schaffen. Er is een groot aantal romans van Nederlandse schrijvers, maar ook vele in het Nederlands vertaalde internationale boeken. Er zijn boeken voor kinderen en boeken over religie, thrillers en non-fictie boeken. Daarnaast zijn er kookboeken, fotoboeken en kunst-catalogi. Ook is er een 100tal films op dvd in de verkoop. De boekenverkoop start zaterdag om 10 uur en duurt tot 15 uur.

Seniorenorkest Amstelland bij De Merenhof

Héél zonnig Haagwindefeest in Abcoude Met als thema 'Amsterdam' vond zondag 30 juni het twintigste Haagwindefeest plaats. Elke twee jaar verzamelt een groot deel van de bewoners van wat ooit Abcoude-Noord was zich voor een vrolijk, en dit keer ook héél zonnig, buurtfeest. Met dans, veel spel en live muziek van accordeoniste Gitta en gitarist Paul. Op het feest werd natuurlijk de wens uitgesproken om ook de komende veertig jaar elke twee jaar een

In juli geen Repair Café

34e Taptoe Mijdrecht warm, maar geslaagd! Als organisatie van een Taptoe hoop je natuurlijk op schitterend mooi weer, maar zaterdag 29 juni was het tijdens het jaarlijkse evenement van muziekvereniging Vios in Mijdrecht wel even extra opletten. Om half twee begon dweilorkest Dorst al de aandacht te trekken van iedereen op en rondom het Raadhuisplein. En ondertussen kwamen maar liefst vijf korpsen vanaf het clubgebouw van Vios aan de Windmolen, over de Hoofdweg, naar het dorpscentrum toe.

uur lang genieten van een gevarieerd concert. Het was de tweede keer dat het Seniorenorkest optrad bij De Merenhof. Gezien de vele positieve reacties is te verwachten dat dit in de toekomst nog vaker zal gebeuren.

Zomerfeest bij KDV Ministek in Wilnis

De kinderen, hun ouders, broers en zussen konden tijdens het zomerfeest op diverse plekken rondom het gebouw spelletjes doen en wat eten of drinken. Dit jaar was er gekozen voor het thema 'Circus'. Dat was ook wel te zien aan alle rode neuzen.... De kinderen werden opgewacht door de circusdirecteur en er was een paardje dat de kinderen konden aaien. De echte helden mochten een stukje rijden op zijn rug. Ook de glitter-tattoos werden gewaardeerd. Niet alleen door de kleintjes, maar ook door hun grote broers en zussen. Het was een geslaagd feest, mede door het prachtige weer en de goede opkomst. Voor meer informatie over KMN Kind & Co: www.kmnkindenco.nl.

Haagwindefeest te vieren. Maar het is de vraag of dat gaat lukken. Qua feestelijkheden komt het wel goed, maar tot verbazing van de bewoners is de straatnaam Haagwinde uit Nederland aan het verdwijnen. Waren er twee jaar geleden nog zes Haagwindes, nu zijn het er nog maar vier. Voor zover bekend wil niemand de naam Haagwinde in Abcoude wijzigen. Maar je weet nooit... foto leonie aAalders

Abcoude

Het Repair Café Abcoude kan deze maand voor het eerst in bijna zeven jaar niet plaatsvinden in verband met de verbouwing in de Angstelborgh. Maar u kunt uiteraard wel terecht bij een van de andere Repair Cafés in De Ronde Venen. In Mijdrecht is het Repair Café elke tweede en vierde donderdag van de maand van 14 tot 16 uur in de Buurtkamer aan de G. van Aemstelstraat 5 en in Vinkeveen in de Broedplaats aan de Herenweg 63C elke derde maandag van de maand van 9.30 tot 12.30 uur. Op vrijdag 2 augustus is het Repair Café in Abcoude ook weer geopend.

Op donderdag 27 juni verzorgde het 50-koppige Seniorenorkest Amstelland een muzikaal optreden op het terrein van De Merenhof in Abcoude. Bewoners van De Merenhof en gasten van de Zonnebloem-afdeling Abcoude-Baambrugge konden een

Na een voorstelronde konden vervolgens Drumfanfare Laurentius uit Voorschoten, Showbrassband Thalita uit Vlaardingen, Marchingband Tamarco uit Leiderdorp, Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk en natuurlijk Show- & Marchingband VIOS zelf hun show laten zien. Gelukkig waren er nog veel toeschouwers naar het Raadhuisplein gekomen, die enorm genoten van alle optredens en iedereen een groot applaus gaven. Het was wederom een zeer geslaagde Taptoe!

KDV Ministek in Wilnis vierde vrijdagmiddag 28 juni het jaarlijkse zomerfeest. Dit jaar was dat een bijzondere editie, want de vernieuwde groepsruimtes van peutergroep Duimelot en de tuin werden die officieel geopend na een flinke metamorfose. De officiële opening was 's morgens. Met het doorknippen van een lint werden de tuin en de groepsruimtes officieel geopend door de kinderen. Met deze metamorfose is ook deze locatie van KMN Kind & Co helemaal klaar voor nog meer speelplezier voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 05-07-2019  

De Groene Venen 05-07-2019

De Groene Venen 05-07-2019  

De Groene Venen 05-07-2019

Advertisement