Page 10

10

DE GROENE VENEN

4 OKTOBER 2019

Op 12 en 13 oktober in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp

ROM-Koor met grootse productie Titanic de Musical

KUNST EN CULTUUR Verrassingsconcert: 12 oktober Janskerk

Een unieke combinatie van orgel en harp

De concertcommissie Bätzorgel van de Janskerk in Mijdrecht is er in geslaagd om voor een bijzondere start van het nieuwe concertseizoen te zorgen. Tijdens het najaarsconcert op 12 oktober a.s. zullen organist Wim Penning en harpiste Martine Dubois een verrassingsconcert verzorgen. Dat betekent dat de bezoekers verrast zullen worden met een heel gevarieerd programma. Maar men zal ook verrast worden door de prachtige muziek die door het samenspel van harp en orgel ten gehore zal worden gebracht.

KuRVe, kunstuitleen viert eerste lustrum

Op 12 en 13 oktober brengt het ROM-koor uit Mijdrecht de musical Titanic op de planken in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp. Iedereen kent het verhaal van het enorme schip dat op 14 april 1912 op een ijsberg liep. Vergeet het mierzoete verhaal uit de film en maak kennis met de historische personen die meevoeren op deze tragische reis. Hoor de verhalen van de reder, de kapitein, de marconist en de steenrijke passagiers. Droom mee over een nieuwe, betere wereld aan de andere kant van de oceaan met de mensen uit de 3e klasse. De indrukwekkende muziek en het even zo indrukwekkend verhaal wordt gezongen en gespeeld door de enthousiaste leden van het ROM-koor, die hier een sterk staaltje van hun

kunnen laten zien. Zij brengen met trots dit musicalpareltje op de planken met veel solisten en een live orkest onder leiding van Ferdinand Beuse. Regie en choreografie zijn in handen van Iris Performing Arts.

PRESENTEERT

Zaterdag 12 oktober 20:00 Zondag 13 oktober 14:00 Script:

Het monumentale Bätz-orgel in de Janskerk wordt bespeeld door Wim de Penning, een goede bekende voor de orgelliefhebbers. Hij verzorgt regelmatig de muziek tijdens de diensten en is een graag geziene gast tijdens de concerten in de Janskerk. Tijdens dit najaarsconcert maakt u kennis met Martine Dubois uit Zeewolde. Deze zeer getalenteerde harpiste neemt de bezoekers d.m.v. van de prachtige klanken van de harp mee in haar heel bijzondere wereld. Ze laat horen welke mogelijkheden de harp biedt en legt de werking van het instrument uit. Daarnaast vertelt ze over haar werk en haar bijzondere band met de natuur. Ooit was er een journalist die Martine de naam ‘Godsbosnimf’ gaf. God neemt een belangrijke plaats in in haar leven. Haar Franse achternaam Dubois betekent ‘van het bos’ en zo komt ze aan deze eervolle titel: Godsbosnimf. Ze beschikt over een uitgebreid en heel gevarieerd repertoire. Wim de Penning en Martine Dubois verzorgen een avond waarop men kan genieten van de bijzondere combinatie van orgel en harp. Zaterdag 12 oktober om 20 uur in de Janskerk te Mijdrecht. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Toegang 10 euro, incl. koffie/thee in de pauze.

Peter Stone Vertaling: Daniël Cohen

Het ROM-koor ROM staat sinds 1986 voor Regionaal, Operette en Musical. Het koor zingt en speelt naast operette en musical ook veel filmmuziek en andere melodieën.  In de 33 jaar dat het koor bestaat zijn al vele muzikale voorstellingen op de planken gebracht, waaronder een aantal "Night of the ROM's" uitvoeringen.

Muziek en liedteksten: Maury Yeston

Muzikale leiding: Ferdinand Beuse SCHOUWBURG

Regie: Iris Performing Arts

HOO FDD ORP

.romkoor.nl eerse.nl informatie: www Kaartverkoop: www.dem

Ook trad het ROM-koor op tijdens diverse korendagen en straattheaterfestivals. Het Koningsdag en Kerstconcert in de Janskerk zijn inmiddels een lokale traditie

geworden. In de Kersttijd verhogen groepjes uit het ROM-koor de kerstsfeer in Charles Dickens outfit o.a. op de jaarlijkse Country en X-mas Fair in Haarzuilens en tijdens het Dickensfestijn in Deventer, maar in de week voor Kerstmis ook in de Dorpsstraat van Mijdrecht. Vorig jaar is het koor gestart met de voorbereidingen voor Titanic, de Musical. Omdat er in Mijdrecht helaas geen theater beschikbaar is, gaat het koor deze voorstelling spelen in de grote zaal van schouwburg De Meerse in Hoofddorp. De voorstelling op zaterdag 12 oktober begint om 20 uur en op zondag 13 oktober is er een middagvoorstelling om 14 uur. Kaarten à 17,50 euro zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl. Nadere info op www.romkoor.nl. Tijdens de Culinaire Venen gaf het ROMkoor een voorproefje van Titanic, de Musical foto's rob isaacs

Nieuwe foto’s bij Bibliotheek Mijdrecht en Gezondheidscentrum Croonstadtlaan Fotoworkshop De Ronde Venen heeft weer nieuwe exposities die vanaf 2 oktober a.s. te zien zijn. Reis mee! De expositie bij de bibliotheek aan de Van der Haarlaan 8 in Mijdrecht haakt in op het thema van de Kinderboekenweek: Reis mee! Bij dit thema staan voertuigen centraal en de leden van Fotoworkshop De Ronde Venen zijn hiermee aan de slag gegaan. Een verscheidenheid aan voertuigen werd in beeld gebracht, variërend van bussen, boten en een trein tot o.a. een fiets en een spectaculair uitzicht vanuit een helikopter die je echt het gevoel geeft mee te reizen. Er is een boeiende reeks foto’s ontstaan, die alle op de een of andere manier betrekking hebben op een manier van reizen. Stap in en reis mee!

Tentoonstelling op 6 oktober in het Viscentrum in Abcoude

Foto-link Het maken van de foto-link is een jaarlijkse traditie binnen de fotoclub. Hierbij maakt iedere deelnemende fotograaf een foto, die gelinkt is aan de voorgaande. Deze link kan het onderwerp zijn, maar ook vormen, kleur, beeldrijm of tegenstellingen. De link gaat van start met de laatste foto van het vorige seizoen. De eerste fotograaf gaat hiermee aan de slag en stuurt zijn foto vervolgens door naar de volgende op de lijst; dat gaat zo door tot de laatste deelnemer zijn foto heeft geschoten. De verrassende resultaten van afgelopen seizoen kunt u bekijken bij het Gezondheidscentrum aan de Croonstadtlaan 1 in Mijdrecht. Ziet u de verbanden tussen de foto’s? Meer informatie www.fotoworkshopdrv.nl.

De gemeente De Ronde Venen heeft een mooie kunstcollectie, bestaande uit werk van in de gemeente werkzame kunstenaars. Om het mogelijk te maken een groot deel van deze collectie voor uitleen beschikbaar te stellen is op 18 augustus 2014 de Stichting KuRVe, Kunstuitleen De Ronde Venen, opgericht. KuRVe heeft nu de organisatie van de Kunstuitleen van de gemeente de Ronde Venen op orde en daarom wordt op zondag 6 oktober een deel van de collectie tentoongesteld, zodat men een indruk kan krijgen van de mooie collectie die voor uitleen beschikbaar is. Marijke Carasso, Gay Jannette Walen en Wouter Goedkoop zijn de drijvende krachten achter de opzet van de kunstuitleen in De Ronde Venen. Ze zijn er trots op dat ze door middel van hun eerste lustrumtentoonstelling een selectie kunnen laten zien van de werken die men kan lenen. “We kunnen slechts een klein deel van de collectie laten zien op de tentoonstelling, maar via de website www.kurve-kunstuitleen.nl is het totale aanbod van kunstwerken die wij kunnen uitlenen, te zien. Tevens wordt op de site uitgelegd hoe het lenen van kunst in zijn werk gaat. Op de site is tevens een overzicht van de buitenkunst, de kunstwerken in de openbare ruimte te bekijken.” KuRVe hoopt dat veel mensen kennis komen maken met de mogelijkheden van kunstuitleen. “We vinden dat er nog te veel werken in het depot blijven. Werken die het waard zijn om gezien te worden.” Lustrumtentoonstelling op zondag 6 oktober van 12 tot 17 uur in het Viscentrum tegenover Fort Abcoude.

Jubileumexpo sitie Kunstuitleen d e Ronde Venen Viscen

trum te Abcoude zondag 6 oktob er van 12.00 tot 17.0

'Ghetto' door Jan

0 uur

van Evelingen

WWW.KURVE-KUN

STUITLEEN.NL

foto corrie schalij

Kijkje onder de waterspiegel van de Vinkeveense Plassen Op 15 oktober organiseert Natuur- en milieuvereniging De Groene Venen een lezing over de onderwaternatuur in de Vinkeveense Plassen. De natuur zit vaak om de hoek, in de mooie polders en het plasdras gebied van Vinkeveen. Je kan de natuur ook onder de grijze waterspiegel vinden. Op 15 oktober neemt Rob Idema,

bioloog en enthousiast duiker, je mee onder water in de Vinkeveense Plassen. Wat groeit daar? Wat leeft daar? Met foto’s en filmbeelden laat hij je beleven wat er onder water gebeurt. De lezing is in Dorpshuis De Boei, Kerklaan 32, Vinkeveen. Toegang gratis, aanvang 20 uur. Zie ook www.degroenevenen.eu.

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 04-10-2019  

De Groene Venen 04-10-2019

De Groene Venen 04-10-2019  

De Groene Venen 04-10-2019