Page 6

6

1 NOVEMBER 2019

DE GROENE VENEN

Damesbiljarttoernooi op 1 en 2 november Op vrijdagavond 1 november vanaf 19.15 uur en zaterdag 2 november vanaf 10.30 uur organiseert de Biljartclub De Hoef weer het jaarlijkse damesbiljarttoernooi, dat door De Rooij Handel en Transport B.V. wordt gesponsord. Dit unieke evenement wordt gehouden in De Springbok in De Hoef. Vorig jaar was Roos Aarsman van BC De Merel de trotse winnares. Alle dames waren na afloop razend enthousiast over de organisatie,en de sfeer in De Hoef. Ook dit jaar belooft het weer een mooi damestoernooi te worden, maar liefst 17 dames zullen proberen Roos van de 1e plaats af te houden. Er wordt gestreden op 3 biljarts met nieuwe lakens. De halve en hele finales zullen zaterdag vanaf ongeveer 14.30 uur gespeeld worden. Genieten van damesbiljarten? Kom dan vrijdag of zaterdag naar De Springbok in De Hoef.

Multi Mondo biedt zwemlessen aan voor volwassenen De Ronde Venen - Stichting Multi Mondo organiseert in het Veenweidebad in Mijdrecht zwemlessen voor volwassenen. Zwemles maakt je vertrouwd met water, in een ongedwongen sfeer. Onder deskundige begeleiding leer je al snel de beginselen van zelfstandig zwemmen. Kun je al zwemmen? Neem dan deel aan trimzwemmen.

Oktober Actief en Nordic Walking De Ronde Venen Marathon goed op koers De Ronde Venen Marathon is inmiddels een begrip geworden in binnenen buitenland. De lijst met nationaliteiten groeit met de week. Van Finland tot Zuid-Afrika en van Amerika tot Japan. Iedereen in de wereld zoekt naar “de gemeente De Ronde Venen” en vindt daarin het mooie rustieke dorpje Abcoude. Het hart van de marathon met daar de start / finish locatie bij De Eendracht aan de Molenweg. Inmiddels is het streefgetal van 300 deelnemers aan de marathon afstand bereikt, dat is nog niet eerder gebeurd. Ook de Duo-marathon laat zien dat dit een bijzonder populair onderdeel wordt. Aan 160 teams is inmiddels een startnummer uitgereikt. De inschrijving voor deze twee categorieën wordt op 3 november gesloten. Bij de Duo-marathon wissel je elkaar af, een deelnemer loopt, terwijl de ander fietst. Je spreekt met elkaar af wanneer en waar je wisselt op het marathonparcours en samen kom je over de finish.

De inschrijving voor de 10 km loop is nog open. Op 16 en 17 november is de inschrijving nog mogelijk. Het huidige aantal van ruim 100 deelnemers zal ver boven de 200 uitkomen. Niet alleen de volwassenen laten zich zien. Dit jaar is de Mini Marathon in het programma opgenomen. AV Atletiek Abcoude en de organisatie van de marathon hebben de handen ineen geslagen en dit onderdeel in het programma opgenomen. Scholen schrijven zich in met hun leerlingen. De online inschrijving via de website van Atletiek Abcoude is razend populair. Dit gaat een heel leuk onderdeel worden. Kom kijken en moedig de kinderen aan. Laat zien dat zij een prachtige prestatie leveren. Nieuwsgierig naar de doorkomsttijden in de dorpskernen? Kijk op www.derondevenenmarathon.nl/informatie/ABC. foto ronald velten

Mannengroep: Startdatum: maandag 4 november, Wekelijks op maandag van 20:15 tot 21:00 uur Vrouwengroep: Startdatum: woensdag 6 november, Wekelijks op woensdag van 20.30 tot 21.15 uur Waar? Veenweidebad, Ontspanningsweg 1, Mijdrecht Kosten zwemles: De kosten bedragen 150 euro per persoon van november 2019 tot de zomervakantie 2020. Geen zwemmen in de vakanties. Neem voor vragen contact op met Quassima Asafiati, tel.06-26999395 of q.asafiati@hotmail.com. Financiële ondersteuning: Voor inwoners van De Ronde Venen met een laag inkomen is er hulp. • Onder de 18 jaar is zwemmen gratis via ‘JongerenActief’ • Voor 18 jaar en ouder is er een korting van 100 euro mogelijk via ‘IedereenActief` Meer informatie en aanmelden voor financiële ondersteuning bij het ServicePunt.

VLTV Groen 1 kampioen Het junioren tennisteam van de Vinkeveense Lawn Tennisvereniging is in categorie Groen 1 na zes tennisontmoetingen afgelopen weekend overtuigend kampioen geworden. Het team bestaande uit Alexandros Bakker, Bo Mouter, Mats Linders en Sam Langendorff heeft 33 van de maximale 36 punten behaald. Hiermee zijn ze niet meer in te halen door de teams van De Ronde Venen uit Mijdrecht en De Blauwe Reiger uit Maarssenbroek. De jongens zijn gedurende de zomer door trainer Yoeri Mayer van MyTen-

nis stevig voorbereid voor deze najaarscompetitie. Met deze resultaten stomen de jongens nu in het voorjaar door naar een categorie hoger. Dan begint het nog serieuzere tennisspel met echte tennisballen en de normale telling. De laatst gespeelde wedstrijd tegen het team van De Ronde Venen afgelopen zondag werd met 6-0 gewonnen en hiermee is het VLTV team kampioen. Van harte gefeliciteerd namens de hele Vinkeveense tennis/ padelvereniging.

Vele inwoners van 55 jaar of ouder hebben deelgenomen aan Oktober Actief. Na aanschaf van de OktoberActiefpas konden zij kennismaken met verschillende sport en beweegactiviteiten. Een van de sportaanbieders die elk jaar weer meedoet is Leo Neuteboom, gepassioneeerd Nordic Walking instructor. Op 4 donderdagmiddagen hebben geïnteresseerden kunnen deelnemen aan een introductieles Nordic Walking. Nordic Walking is in een conditie, kracht- en coördinatietraining voor het hele lichaam. Door deze sport te beoefenen verbetert je conditie. Het hele lichaam

wordt getraind. In tegenstelling tot het gewoon stevig wandelen, waar je ongeveer 50% van je spieren gebruikt, is dat bij Nordic Walking 90%. De constante beweging met behulp van de stokken heeft ook een gunstig effect op je nek, schouders en rug. Er ontstaat een betere doorbloeding en het versterkt de spieren. Tijdens de introductie kwamen verschillende technieken aan bod en hebben de sporters zowel op verhard als onverhard terrein getraind.” Een groot compliment voor de deelnemers, zij waren enthousiast en leergierig en bovenal zeer gezellig!”, aldus een enthousiaste Leo.

Senior Sportief Actief over Sportief Wandelen Senior, word buiten sportief actief! Dat is het grote voordeel van wandelen, je bent meteen een poosje buiten. Ook als het herfst is, en straks weer winter, dan is frisse lucht goed voor een mens. Toch is het vaak wel wat lastig om in je eentje te besluiten om eens even een eindje te gaan lopen. SeniorSportiefActief heeft naast alle binnenactiviteiten voor ieders niveau en belangstelling daarom ook de mogelijkheid om mee te doen met Sportief Wandelen. Dat biedt alle voordelen van frisse lucht en prettig bewegen. Maar het zijn ook lessen met een deskundig docent, waarin met een gevarieerde en verantwoorde opbouw gewerkt wordt aan je uithoudingsvermogen en looptechniek. De lessen gaan zomer en winter door, alleen bij gladheid of onweer slaan we een keertje over. Doe je mee met

Sportief Wandelen, dan ben je elke week verzekerd van een uurtje goed bewegen in de buitenlucht, en dat doet iedereen goed! Bewegen moet Daarvan zijn we bij Senior Sportief Actief overtuigd. Wie regelmatig beweegt, zorgt voor een behoorlijke conditie en voelt zich daardoor prettiger. Probeer het eens uit en neem een proefles bij Sportief wandelen! Deze lessen zijn er op maandag, dinsdag en woensdag, overdag of ‘s avonds, in Wilnis, Mijdrecht en Vinkeveen. Senior, blijf… sportief actief, en begin met te kijken op onze website www.seniorsportiefactiefdrv.nl, welke mogelijkheden er voor u zijn met Sportief Wandelen, in de zomer en winter buiten!

Senioren blijf Sportief Actief! Sportief wandelen: Met elkaar wandelen stimuleert! Behalve wandeltechniek worden er ook conditie- en andere oefenvormen aangeboden. Zomer en winter lekker naar buiten!

www.seniorsportiefactiefdrv.nl

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 01-11-2019  

De Groene Venen 01-11-2019

De Groene Venen 01-11-2019  

De Groene Venen 01-11-2019

Advertisement