Page 11

DE GROENE VENEN

1 NOVEMBER 2019

11

Zaterdag 9 november, Abcoude

The Kilkennys: traditionele Ierse muziek met een nieuwe twist Vier vrienden uit de Ierse stad Kilkenny deelden hun passie voor muziek, stichtten een band en zetten menig pub op stelten. Twaalf jaar later heeft het viertal zijn repertoire vanuit de pubsferen naar wereldniveau getild en hebben ze een grote schare fans in heel Europa en tot in Boston, New York en Las Vegas. De formule achter het succes is de unieke blend tussen de bandleden, die vocaal en instrumentaal net zo bij elkaar horen als de whisky en het glas. Afgelopen jaar brachten ze hun nieuwe album ‘Blowin' in the wind’ uit. Dit is tevens de titel van dit concert. The Kilkennys hebben de traditionele Ierse muziek een nieuwe twist gegeven, zodat klassieke folksongs en ballades zowel de jongere generatie als de veteranen onder de muziekliefhebbers aanspreken. Inmiddels is hun naam synoniem voor de moderne Ierse muziek.

Hun songs zijn vrolijk en opgetogen, zoals in hun vertolkingen van de klassiekers ‘The Spanish Lady’, ‘Tell me Ma’ en ‘Whisky in the Jar’. Met hun energieke uitstraling, hun rappe instrumentale ritmes en onvervalste Ierse humor krijgen ze de zaal gemakkelijk mee. Na eerst heel Ierland veroverd te hebben, vormden Ierse festivals in Europa en de VS hun springplank naar het internationale toneel. Maar waarheen hun reizen hen ook voeren, ze blijven hun wortels koesteren en hun geliefde thuishaven Kilkenny reist altijd mee in hun muziek. Theater Piet Mondriaan, zaterdag 9 november. Aanvang: 20:15 uur. Entree: 22,50 euro / CJP 16 euro. Kaarten via www.theaterpietmondriaan.nl.

Opbrengst naar Inloophuis ’t Anker

Expositie Koos van der Kooij in Gezondheidscentrum Croonstadt In de maanden november en december exposeert Koos van der Kooij enkele schilderijen die hij het afgelopen jaar gemaakt heeft in het Gezondheidscentrum Croonstadt in Mijdrecht (boven Albert Heijn De Passage). Schilderen is al zo’n 50 jaar zijn grote hobby. Vooral grote afmetingen, zoals grote verkoophallen, zalen en openbare ruimtes met vele vierkante meters aan stadsgezichten en landschappen

heeft hij geschilderd. Ook schilderen op doek heeft zijn belangstelling. “In mijn werk, groot en klein, maak ik gebruik van heldere kleuren. Ik ben nog niet zo lang inwoner van De Ronde Venen, maar in die korte tijd maakte ik al kennis met het werk dat veel vrijwilligers in het Inloophuis ’t Anker bieden aan hun medemens, die in aanraking komen met de ziekte kanker. Om al deze activiteiten te kunnen blijven bieden is er altijd geld nodig. Daarom komt de opbrengst van de verkoop van de schilderijen voor de volle 100% ten goede aan het inloophuis. Ik hoop begin januari een mooi bedrag te kunnen doneren,” aldus Koos. Kom gerust eens kijken (en misschien ook kopen!).

Op 16, 22 en 23 november in Mijdrecht

WIK viert 100-jarig bestaan met drie eenakters De 100-jarige toneelvereniging WIK speelt drie eenakters, geschreven door Carl Slotboom, genaamd Uit Eten. De eenakters spelen zich af in een restaurant. In het eerste restaurant ontmoeten twee mensen elkaar voor het eerst via een relatiebureau. In het tweede restaurant wordt een verjaardag gevierd met naaste familie en de buurtjes. In het derde restaurant strijkt een familie neer na een welverdiende vakantie.

WIK nodigt u uit om een van de drie jubileumvoorstellingen te komen bekijken in het Oude Parochiehuis, Bozenhoven 152 te Mijdrecht. Aanvang van de voorstellingen 20.15 uur; zaal open vanaf 19.30 uur. Kaarten aan de deur à 10 euro, of telefonisch te bestellen via tel. 0297-283979. Als u donateur wordt, betaalt u 7,50 euro per persoon per avond en worden de kaarten bij u thuisbezorgd. De spelers van WIK ca. 60 jaar geleden. ▶

foto john van ramesdonk

Zondag 17 november, Dorpskerk Abcoude

Collegium Vocale Consonant zingt over Natuur Het Abcouder kleinkoor zingt op 17 november in het zondagmatinee in de Dorpskerk een veelzijdig programma met onder andere muziek van Camille St Saens en Josquin des Prez. Dan gaat het over bomen en bloemen. Dan hoor je de wind in de wilgen en het getsjirp van de krekel. Dan wordt de liefde bezongen en God gedankt voor regen in de bergen. Componisten hebben veel poëzie over de natuur op muziek gezet. Dat kan troostrijke muziek zijn die gaat over schoonheid en verlangen, maar ook over dreiging en natuurgeweld. Bij de liederen die Edward Elgar toonzette is dat te horen. Elegant en licht zijn de Franse teksten van Rilke. Kleurrijk en populair is de muziek die Morten Lauridsen ervoor schreef. Dirigent Hester Westra heeft voor het kleinkoor een boeiende muziekkeuze gemaakt. Een deel van de liederen zingt het koor a capella en een ander deel met pianobegeleiding door Revy Karssen-Siswanto. Als extra worden tijdens de matinee gedichten voorgedragen over hetzelfde thema. Kom luisteren en genieten op zondag 17

november om 15 uur in de mooie Dorpskerk van Abcoude, Kerkplein 45. Kaarten kosten 15 euro (inclusief pauzedrankje) en zijn verkrijgbaar bij de koorleden, aan de zaal en via Hannie Boerema, tel. 0294 233102 of hberkho@caiway.net www.collegiumvocaleconsonant.nl

dirigent hester westra

- foto jaap jan

Voorverkoop voor Hollandse Avond en Royalistic gestart Zaterdag 28 december wordt de Hollandse Avond gehouden aan de Ontspanningsweg in Mijdrecht. Dit jaar zijn er optredens van Snollebollekes, Q-music het foute uur, Samantha Steenwijk, Danny Terp, het Meezingteam en EDO. Vorig jaar was de Hollandse Avond volledig uitverkocht. De voorverkoop start op 1 november bij de bekende voorverkoopadressen en online. Kijk op www.hollandseavondmijdrecht.nl voor alle informatie.

Royalistiq Op vrijdagmiddag 27 december komt de populaire YouTuber Royalistiq naar Mijdrecht voor een live gaming sessie! Ook beantwoordt hij vragen van het publiek. Die middag is er bovendien een optreden van het Meezingteam en van DJ Nick. Ook voor dit evenement start de voorverkoop op 1 november. Op www.hollandseavondmijdrecht.nl vind je alle informatie.

Profile for De Groene Venen

De Groene Venen 01-11-2019  

De Groene Venen 01-11-2019

De Groene Venen 01-11-2019  

De Groene Venen 01-11-2019

Advertisement