Page 5

DE GROENE VENEN

2 november 2018

Herfstkamp voor jeugd IJsclub Nooit Gedacht De jeugd van IJsclub Nooit Gedacht heeft drie dagen geschaatst, getraind en gezwommen, een mooie start van het schaatsseizoen. Er kwamen twintig kinderen tussen de 10 en 15 jaar naar het herfstkamp, dat vrijdag 19 oktober aan het eind van de middag startte met pannenkoeken eten bij restaurant Het Voordek in Vinkeveen. Hierna werd koers gezet richting Utrecht, voor een schaatstraining op de Vechtsebanen. Daarna ging iedereen naar het onderkomen voor dit weekend, aan de rand van het Amsterdamse Bos. De volgende dag stond na het ontbijt een lichte looptraining op het programma. Met elastieken en loopladders werd specifiek getraind voor de schaatshouding. 's Middags

werd er geschaatst op de overdekte ijsbaan in Hoorn. Er werd gewerkt aan de schaatstechniek en gereden met een transponder. Dat nodigde uit tot een fanatieke strijd wie het snelste rondje kon schaatsen. De volgende dag moest er al heel vroeg een wedstrijd geschaatst worden, om 5.45 uur liep de wekker af. Na een licht ontbijtje ging iedereen naar de Jaap Edenbaan in Amsterdam, waar om 7 uur het eerste startschot klonk. Er werden deze zondag maar liefst 31 persoonlijke records (PR's) behaald. Ook een deel van de leiding deed mee, zij behaalden ook nog eens twee PR's. Na de wedstrijd werd het geslaagde kamp afgesloten in zwembad de Meerkamp in Amstelveen.

5

Kort nieuws Amstelhoek

Bingo in buurthuis

De Steupels 'Op volle toeren' in Maria-Oord Vrijdag 2 november verzorgt cv de Steupels, met de hulp van vele sponsors, weer een leuke en gezellige middag in Maria-Oord te Vinkeveen. Ditmaal is het thema 'Op volle toeren'. Samen met Chiel Montagne gaan de Steupels terug in de tijd van heerlijke Hollandse muziek. Zo zullen er acts te zien en te horen zijn die u herkent van onder anderen Corry Konings, de Havenzangers, Heino, Nico Haak, Zangeres Zonder Naam en Johnny Hoes. Ook is er, op veler verzoek, een gastoptreden van Frits & Hanna, die

iedereen weer meenemen naar het gezellige Amsterdam. En natuurlijk is er voor iedereen een lekker hapje, dat wordt aangeboden door een van de sponsors. De middag begint om 13.45 uur en zal tot 16 uur duren. Brinkzicht in Maria-Oord wordt voor deze middag omgetoverd in een 'Steupel Op Volle Toeren'-studio. Na afloop houden de Steupels vanaf 17 uur een afterparty in café Jackz aan de Herenweg in Vinkeveen. Ook daar bent u van harte welkom.

Zaterdag 3 november wordt in Amstelhoek een bingoavond gehouden in buurthuis Ons Streven aan de Engellaan 3a. Er worden 10 rondes gespeeld en er zijn weer mooie prijzen te winnen. De toegang en het eerste kopje koffie/thee zijn gratis. De zaal is open om 19 uur, de bingo begint om 20 uur.

Mijdrecht

Bingo bij Argon Vrijdag 9 november wordt de maandelijkse bingo van de Lijnkijkers gehouden in de kantine van sportvereniging Argon. De hoofdprijs is ditmaal een wasmachine. Aanvang 20 uur, zaal open om 19.15 uur en het eerste kopje koffie is gratis. Met het meedoen aan deze bingo steunt u de jeugd van Argon. Dit kunt u ook doen door uw oud papier neer te zetten bij de container op het Argonparkeerterrein.

Vinkeveen

Prijsklaverjassen in De Merel Plus Koot stap dichter bij titel ‘Beste Plus van Nederland’ Plus Koot in Abcoude is weer een stap dichter bij de titel ‘Beste Plus van Nederland’. Samen met 49 andere supermarkten is Plus Koot door naar de derde ronde van de Plus Awards. Tijdens de tweede ronde zijn 100 Plus supermarkten bezocht door een vak- en consumentenjury, die ze beoordeelden op de presentatie van de afdelingen, klantvriendelijkheid van medewerkers, de aanwezigheid van artikelen, prijzen en juiste houdbaarheidsdata. Daarnaast werden online klanten naar hun mening gevraagd. Plus-ondernemer Sander Koot: “We zijn weer een stap dichter bij dé titel. Daar zijn we heel erg blij mee. We behoren sowieso tot de beste 50 Plus

supermarkten van Nederland. Dat is al een prestatie om trots op te zijn! Het hele team zet zich elke dag in om het beste aan onze klanten te geven. Niet alleen wat betreft het productaanbod, maar ook wat betreft service en klantvriendelijkheid. En dit is gezien door de jury. Kom maar op met die volgende ronde!” Ook de afdelingen AGF, Brood, Kaas-Vleeswaren en Kassa zijn door naar de volgende ronde. “Deze afdelingen maken dus eveneens kans bekroond te worden tot beste afdeling van Nederland”, aldus Sander Koot. Zaterdag 13 april 2019 wordt bekendgemaakt welke Plus twee jaar lang de felbegeerde titel mag dragen en wie de afdelingswinnaars zijn.

Familieplezier met Gezinsbuddy Woensdag 24 oktober zorgde Stichting Gezinsbuddy voor een ontspannen middag voor zes gezinnen die zij ondersteunt. De gezinnen, met vaak een meervoudige problematiek in hun rugzak, hebben genoten van een middag zonder zorgen. Heerlijk wandelen, ravotten, van de natuur genieten, plezier hebben en de onderlinge band verstevigen. Daar was het allemaal om te doen. De gezellige middag startte om 15 uur bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland. Er werd genoten van een heerlijke kop koffie of thee bij Restaurant Bramsbergen en voor de kinderen

was het fantastisch om te spelen en klimmen in de Oerrr-speeltuin. Na alle activiteiten in de buitenlucht werd natuurlijk ook de inwendige mens niet vergeten. Speciaal voor deze groep van Gezinsbuddy opende Hoeve Landzicht in Nieuwer Ter Aa rond 17 uur haar deuren. Een geste die zeer op prijs werd gesteld. Iedereen smulde van de overheerlijke pannenkoeken, het plezier was van de ontspannen gezichten af te lezen. Even iets heel anders dan de soms lastige dagelijkse gang van zaken thuis. Bent u zelf op zoek naar ondersteuning voor uw gezin of wilt u actief zijn als gezinsbuddy, mail dan naar angela@gezinsbuddy.nl of kijk op

www.gezinsbuddy.nl.

Lichtjesfeest bij de Ruige Hof bij Abcoude 11 november is de dag dat je lichtje branden mag bij de Ruige Hof! De Ruige Kids maken lampionnen en leren hoe andere dieren zich op donkere dagen vermaken. Kom je dit feestje meevieren? De Ruige Kids middag is op zondag 11 november van 14 tot 16 bij de Ruige Hof. Neem ook je ouders mee! Gratis voor leden, anders 3,50 euro. Natuurvereniging de Ruige Hof, Abcouderstraatweg 77, Amsterdam-Zuidoost.

Vrijdag 9 november is er in café De Merel op Arkenpark Mur in Vinkeveen prijsklaverjassen. Het kaarten start om 20 uur. Zowel dames als heren zijn welkom, graag aanwezig om 19.45 uur voor de inschrijving. Er worden vier ronden van zestien giffies gespeeld. Ook wordt er een tombola gehouden met mooie prijzen. Café De Merel is te bereiken via tel. 0297-263562 of thcw@ xs4all.nl.

Wilnis

Rommelmarkt, loterij, veiling en meer… Zaterdag 10 november is in gebouw De Schakel achter de Ontmoetingskerk aan de Dorpsstraat in Wilnis van 14 tot 17 uur een rommelmarkt. Met schilderijen van ‘kunst tot kitsch’, antiek, serviesgoed, glaswerk, speelgoed, puzzels, spellen en nog veel meer. Tevens worden er fotokaarten verkocht. De ‘Koffiehoek’ is geopend voor koffie/thee met wat lekkers, limonade, bier, wijn of een sapje en er staan verschillende spelen opgesteld. Vanaf 20 uur wordt de uitslag van de loterij bekendgemaakt, draait het rad van avontuur en is er een veiling, waarop diverse mooie artikelen te koop worden aangeboden. De opbrengst van deze avond is bestemd voor onderhoud van het kerkgebouw.

Profile for De Groene Venen

De-Groen-Venen 2-11-2018  

De-Groen-Venen 2-11-2018

De-Groen-Venen 2-11-2018  

De-Groen-Venen 2-11-2018

Advertisement