Page 2

2

2 november 2018

DE GROENE VENEN

Alle werkzaamheden in en om het huis van oa: Bij Ronald van Eijk badkamer-/toiletrenovatie timmerwerkzaamheden Onderhoud- en Woninginrichting raambekleding stoffering kunt u voor bijna alles terecht.

Ook toe aan een badkamerrenovatie? Alle werkzaamheden worden door ons zelf uitgevoerd, van leidingwerk tot tegelwerk. Maak een afspraak voor een vrijblijvende offerte.

de Bibliotheek Agenda november

Leesvoer, eetlezen, leeshonger

In november verslinden we boeken. We lezen over koken, eetcultuur, lifestile en bijzondere ingrediënten. Nederland Leest staat in het teken van voeding. Je bent wat je leest is het boek dat je deze maand cadeau krijgt van de Bibliotheek! Datum

Tijd

Activiteit

Bibliotheek

5 nov. 6 nov. 6 nov. 19 nov. 19 nov. 20 nov. 20 nov. 20 nov. 30 nov.

19.30 14.00 16.00 9.30 10.00 14.00 16.00 19.30 14.00

Voorlichtingsbijeenkomst dementie Breicafé Voorleespret Repair Café Netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden Breicafé Voorleespret Pitch een maatschappelijk idee Breicafé

Abcoude Wilnis Abcoude Vinkeveen Mijdrecht Wilnis Abcoude Mijdrecht Mijdrecht

Elke week maandag ma. & wo. woensdag donderdag vrijdag

12.45 14.00 10.00 19.00 10.00

Computercursus Klik&Tik (vooraf inschrijven)

Mijdrecht Mijdrecht Abcoude Mijdrecht Mijdrecht

Inloopmiddag PC-hulp - SeniorWeb DRV Mama Lokaal Taalkamer - oefenen met Nederlands Mama Lokaal

Tel: 0297 - 253 800 Vermogenweg 1, Mijdrecht www.ronaldvaneijk.nl Let op onze speciale openingstijden! Dinsdag en Donderdag van 09.30 uur – 17.00 uur. Overige dagen op afspraak.

Mooie laurierstruiken vanaf 125 hoog Rode Boskoop (goudreinetten) 12 kilo € 10,Heerlijke mandarijnen 10 voor € 2,-

Beter Nederlands leren spreken, lezen, schrijven? Oefenen met de computer? Kom langs bij de Bibliotheek voor informatie of aanmelden.

Elstar 12 kilo € 12,50

meer informatie: www.bibliotheekavv.nl facebook.com/BibliotheekAVV

Poeldijk 2a 3646 AW Waverveen Tel: 0297-281122 www.firmaruizendaal.nl

Zaterdag 3 november van 10.00 tot 17.00 uur bij Electro World Bunschoten in Abcoude

Demonstratie Jura koffiemachines Jura werd in 1931 in Zwitserland opgericht en is vernoemd naar de bekende bergen in Zwitserland. Het bedrijf heeft zich vanaf 1991 gericht op volautomatische koffiemachines en een internationale expansie. Alle koffiemachines worden in Zwitserland ontwikkeld en overeenkomstig strenge Zwitserse kwaliteitseisen geproduceerd. Streven naar perfectie kenmerkt het denken van de medewerkers en de zakenpartners van Jura. Het resultaat ervan zijn koffiemachines, die zich wereldwijd onderscheiden door kwaliteit, betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, design en perfecte koffiespecialiteiten, bereid uit vers gemalen bonen. Niet voor niets is Jura een innoverende leider in meer dan 50 landen! Met de volautomatische koffiemachines kunt u het gehele koffie-assortiment bereiden, van de pittige ristretto tot de trendy latte macchiato. Heel eenvoudig, met één druk op de knop, dankzij ingenieuze, strikt logische bedieningsconcepten. Er zijn veel programmeermogelijkheden, waarmee u uw eigen perfecte

koffie kunt instellen helemaal naar uw persoonlijke voorkeur. Het onderhoud van de machine is even eenvoudig als de bediening ervan. Vlekkeloze hygiëne wordt met één druk op de knop bereikt.

Wanneer u deze dag besluit om een Jura koffiemachine aan te schaffen, ontvangt u een pakket met diverse soorten koffie, zodat u meteen kunt gaan genieten en uitproberen, wat u het beste bij u past.

Alle functies van de JURA-volautomaat (met Smart Connect) zijn op uw smartphone of tablet in te stellen. U kunt uw favoriete specialiteiten een naam geven en voorzien van een foto naar keuze. Individuele smaakvoorkeuren kunt u eenvoudig aanpassen. Zaterdag 3 november tijdens de demonstratie kunt u de heerlijke koffie proeven en ervaren hoe simpel deze koffieautomaten te bedienen zijn. U kunt dan ook alle andere voordelen van deze machines ervaren, zoals b.v. het gemakkelijke onderhoud.

Kom bij ons op de koffie! Ook als u nog niet denkt aan de aanschaf van een volautomaat, bent u van harte welkom om een heerlijk kopje koffie te komen drinken. Wij zorgen voor iets lekkers erbij! Geniet van uw koffie en kijk ondertussen ook eens naar onze nieuwste OLED-televisies, die een lust voor het oog zijn. Of kijk wat er mogelijk is op het gebied van inbouw en vervanging van uw huidige apparaten. Wij hebben ervaren monteurs, die van wanten weten, zodat u apparatuur snel en vakkundig wordt aangesloten, ingesteld, opgehangen of ingebouwd. Ook voor reparaties kunt u bij ons terecht. Wij staan al jaren bekend om onze kwaliteit, een eerlijk en persoonlijk advies en een prima service! Kom gerust eens bij ons binnen en ervaar, dat we voor elk budget een passende oplossing hebben!

Voeding is het thema van 'Nederland Leest' 'Je bent wat je leest' is het boek dat je tijdens 'Nederland Leest', van 1 tot en met 30 november, cadeau krijgt van de Bibliotheek. ‘Nederland Leest’ staat dit jaar in het teken van voeding. In het boek schrijven vijf auteurs over vijf thema’s: Joël Broekaert, Rosanne Hertzberger, Charlotte Kleyn, Marion Pauw en Pierre Wind. Een literaire ‘schijf van 5’: koken, lifestyle, gezondheid, voedingstechnologie en milieu. Aangevuld met lekkere recepten van schrijvers en favoriete kookboeken van bibliotheekmedewerkers. En met een smakelijk voorwoord van Ronald Giphart. Koken: er zijn veel mogelijkheden voor het bereiden van voedsel. Kies je voor bakken, stoven, stomen of smoren? En ga je voor de nieuwste vega-trend of liever voor een barbecue? Lifestyle: cultuur- en standsverschillen, historische ontwikkelingen en regionale tradities. Ons eten en onze tafelmanieren zijn onlosmakelijk verbonden met het land en de cultuur waarin we leven. Wat vinden wij normaal, wat is voor anderen apart? Gezondheid: tegenwoordig overlijden meer mensen aan obesitas dan aan ondervoeding. Wat doet al dat

eten met ons en waarom worden sommige Japanners zo oud? Voedingstechnologie: het laatste woord over genetisch gemanipuleerd voedsel is nog lang niet gezegd. Eten we straks uit een laboratorium? Milieu: hoeveel planeten hebben we nodig om 7 miljard monden te voeden? En al dat plastic, is dat wel nodig om groenten te verpakken? Meer informatie over 'Nederland Leest' en andere activiteiten is te vinden op www.bibliotheekavv.nl.

Profile for De Groene Venen

De-Groen-Venen 2-11-2018  

De-Groen-Venen 2-11-2018

De-Groen-Venen 2-11-2018  

De-Groen-Venen 2-11-2018

Advertisement