Page 10

10

2 november 2018

DE GROENE VENEN

CULTUUR Sint Maarten in Dorpskerk Abcoude

Op 9 en 10 november in De Springbok, De Hoef

De Opregte Amateur speelt ‘De erfenis van tante Bella’ Toneelvereniging De Opregte Amateur uit De Hoef is klaar voor de najaarsvoorstelling ‘De erfenis van tante Bella’, die is geschreven door Henk Boede. Tante Bella laat na haar overlijden haar bezittingen na aan haar neven Albert en Berend. Die zijn daar matig enthousiast over. En dan beginnen de ontwikkelingen, waardoor ze hoe langer hoe verder verstrikt raken in zaken die hen boven de pet groeien. Daarbuiten worden ze ook nog eens geconfronteerd met een persoon die op zoek is naar knaagdieren en anderen die weer op zoek zijn naar hem. Toch komt alles op zijn pootjes terecht. De voorstellingen zijn op vrijdag 9 en

zaterdag 10 november om 20 uur in de Toni-zaal van gemeenschapshuis De Springbok, Oostzijde 61a in De Hoef. De zaal is open vanaf 19 uur en na afloop blijft de bar lang genoeg open om samen met de spelers, familie, vrienden en bekenden nog even na te genieten. Wilt u een van de voorstellingen bezoeken, dan is het raadzaam om te reserveren. Dat kan via www.opregteamateur.nl (tabblad reserveren) of via Ronald Wieman, tel. 0297-593291.

Huiskamerconcert ‘Muziek in Beeld’ in Mijdrecht Zaterdagavond 17 november vindt voor de vierde keer het huiskamerconcert 'Muziek in Beeld' plaats bij IntoTuition in Mijdrecht, een initiatief van beeldend kunstenares Marjolein BergerVos. Deze unieke en intieme concerten bieden een diepgaande en inspirerende beleving van beelden, gedichten en muziek. De Hongaarse gitariste Annamária Fábián treedt deze avond voor het eerst in Nederland op, ze speelt twee dagen later ook in het Concertgebouw in Amsterdam. Haar spel kenmerkt zich als sprankelend, fris en zeer muzikaal. Marjoleins inspirerende verhalen over haar beelden en hun gedicht worden afgewisseld met bijpassende gitaarmuziek van

Annamária. Kaarten kosten 17,50 euro, inclusief koffie/thee vooraf en borrel na afloop, en zijn te koop via https://shop.ikbenaanwezig.nl/ tickets/event/huiskamerconcertmuziek-in-beeld. In verband met het beperkte aantal plaatsen graag tijdig reserveren. Het concert begint zaterdagavond 17 november om 20 uur, u bent vanaf 19.30 uur van harte welkom op Reiger 6 in Mijdrecht. Kijk voor meer informatie over dit concert en andere activiteiten van IntoTuition, zoals cursussen of workshops Intuïtief Beeldhouwen, ook op www.intotuition.nl of bel naar tel. 0297-255967. Dinsdagochtend 13 november start een nieuwe cursus Intuïtief Beeldhouwen van 6 lessen. Er is nog plek.

Op zondag 11 november verzorgt de Dorpskerk Abcoude voor het eerst een Sint Maarten-middag. Je kunt vanaf 15.30 uur binnenlopen om lampionnen te knutselen of andere leuke dingen te doen. Om circa 17 uur wordt het verhaal van Sint Maarten verteld en worden de liedjes geoefend. Daarna is er de mogelijkheid om samen een gezonde maaltijd te eten, voordat iedereen op eigen gelegenheid de deuren langsgaat met de zelfgemaakte lampionnen. De middag is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. Omdat Sint Maarten zijn jas deelde met een arme man kun je deze middag in de Dorpskerk onder meer ook winterkleding inleveren. De inzameling is bestemd voor 'Stap Verder', een project in Amsterdam-Zuidoost waar veelal ongedocumenteerde vluchtelingen worden voorzien van de meest basale hulp, zoals voedsel en kleding. De Dorpskerk Abcoude ondersteunt 'Stap Verder' al jaren. Voor meer informatie:

www.dorpskerkabcoude.nl.

Paddenstoelenspeurtocht in Libellebos

Joke Reurings exposeert in Vinkeveen Ter gelegenheid van 25 seizoenen schilderen bij Atelier De Kromme Mijdrecht is er van 1 tot en met 30 november een overzichtstentoonstelling van het werk van Joke Reurings in café/lunchroom Ann's Place, Herenweg 63c te Vinkeveen. De tentoonstelling bestaat uit circa 40 werken, samengesteld rond de thema's portretten, bloemen en dieren, aangevuld met een aantal vroege werken. Tekeningen in houtskool

en inkt bedekken naast schilderijen in acryl, aquarel of olieverf de vele muren van het gezellige, als huiskamer ingerichte café. De officiële opening van de expositie vindt plaats op zondag 4 november tussen 14 en 17 uur en wordt verricht door Moniek van Dijk, docent op het atelier. Iedereen is van harte welkom op de opening, of later in de maand tijdens de openingstijden van Anns Place.

Toneelvereniging WIK speelt ‘Blijf van mijn wijf!’ Toneelvereniging WIK speelt op de zaterdagen 17 en 24 november in Mijdrecht het blijspel ‘Blijf van mijn wijf!’. Dit stuk is geschreven door Anne Terwisscha. Eva runt een 'Blijf van mijn lijf'-huis en dreigt haar medewerkers Anja en Loes te ontslaan. Zij verzinnen allerlei oplossingen om dit te voorkomen. Dit leidt tot komische toestanden, dus er kan weer hard gelachen worden. WIK nodigt u uit om een van de

Najaarsconcert Abcouder Harmonie Zaterdagavond 10 november geeft de Abcouder Harmonie haar najaarsconcert in het Piet Mondriaangebouw in Abcoude. Het thema is dit jaar 'Universum'. Het harmonieorkest, leerlingenorkest en de drumband brengen diverse stukken ten gehore. De entree bedraagt 5 euro, maar is voor donateurs gratis. Aanvang 20 uur.

twee voorstellingen te bezoeken in ‘t Oude Parochiehuis, Bozenhoven 152 te Mijdrecht. De voorstellingen beginnen beide dagen om 20.15 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. Kaarten kosten aan de deur 10 euro'per stuk. Als u donateur wordt, is dat 7,50 euro per persoon per avond en dan worden de kaarten ook nog eens thuisbezorgd. Ook kunt u telefonisch kaarten bestellen via tel. 0297-283979. Zie ook Facebook onder 'WIK Theater.

Ben jij tussen de 8 en 14 jaar, kom dan zaterdag 10 november paddenstoelen speuren in het Libellebos in Uithoorn. Wist je dat het Libellebos een echt sprookjesbos is? Je kunt daar zomaar oog in oog staan met Heksenboleten, Dodemansvingers, Duivelseieren en elfenbankjes. Misschien durf jij het wel aan om een Judasoor te eten? Dat is ook een paddenstoel, maar natuurlijk niet giftig. En onder het tapijt van bladeren zijn ook tal van bodemdiertjes te zien die ook wel een stukje paddenstoel lusten. Ben jij zo’n speurneus en houd je van lekker buiten zijn, meld je dan aan door een mailtje te sturen naar adekruijf@hccnet.nl. De speurtocht wordt begeleid door twee IVN-natuurgidsen; Lia Rademaker en Anja de Kruijf. De tocht begint op 10 november om 13.30 uur bij ’t Buurtnest aan de Arthur van Schendellaan in Uithoorn. Deelname is gratis en je ouders kunnen je om 15.30 uur weer ophalen.

Profile for De Groene Venen

De-Groen-Venen 2-11-2018  

De-Groen-Venen 2-11-2018

De-Groen-Venen 2-11-2018  

De-Groen-Venen 2-11-2018

Advertisement