De Groene Venen 25 oktober 2013

Page 16

16

25 oktober 2013

Uitgelicht...

Nieuwsronde - wekelijks

Vanaf vrijdag 18.00 uur de hele week, elk uur herhaald

Vanaf woensdag 18.30 uur de hele week, elk uur herhaald

Zaterdag 21.00 - 22.30 (live), elke dag om 21.00 uur herhaald

Oranje Top 30 - wekelijks Zondag 11.00 uur

Rond de Venen - maandelijks

Vanaf woensdag 18.30 uur de hele week elk uur herhaald

Radio

Gepresenteerde programma's:

Maandag 12:00 - 14:00 14:00 - 19:00 19:00 - 21:00 21:00 - 23:00 23:00 - 00:00

Timemachine Middag Venen RadioParade Avondland Nacht van De Ronde Venen

Dinsdag

19:00 - 21:00 Alive 21:00 - 23:00 On Music 23:00 - 00:00 Nacht van De Ronde Venen

Woensdag

19:00 - 21:00 Wicked Wednesday 21:00 - 23:00 On the Rocks 23:00 - 00:00 Nacht van De Ronde Venen

Titel: Verloren vrouw Auteur: Gillian Flynn Het verhaal wordt afwisselend verteld door Nick en Amy. Als lezer wordt je voortdurend heen en weer geslingerd, want als Nick aan het woord is, lijkt hij tegelijkertijd heel schuldig en heel onschuldig te zijn. Is het nu een passieve, wat onbenullige man of is het een geslepen, sluwe moordenaar? Is hij nu sympathiek of juist niet? Halverwege het boek draait het perspectief 180 graden en dan denk je: o zit het zo! Maar dan ben je pas halverwege het boek! Dan weer leef je mee met Amy en dan weer met Nick. Verrassing volgt verrassing en onthulling volgt onthulling. Spannend tot het einde! GeleZeN DooR HettY AAfjes

Donderdag

19:00 - 21:00 Eindeloos 21:00 - 23:00 Funk & Jazz 23:00 - 00:00 Nacht van De Ronde Venen

Vrijdag

17:00 - 19:00 19:00 - 21:00 21:00 - 00:00

Zaterdag

10:00 - 12:00 12:00 - 14:00 14:00 - 16:00 16:00 - 18:00 18:00 - 19:00 19:00 - 21:00 21:00 - 23:00 23:00 - 01:00

Zondag

10:00 - 12:00 12:00 - 14:00 14:00 - 16:00 16:00 - 18:00 18:00 - 20:00 20:00 - 22:00 22:00 - 01:00

3

De schaduw van mijn vader Mahtob Mahmoody

1

Sportronde - tweewekelijks WZZP - tweewekelijks

Boeken tip 5... Boeken Top 10’s zijn er al genoeg. Daarom tipt het team van Boekhandel Mondria vijf boeken die je beslist moet lezen.

TV - VANAF 20 SEPTEMBER

DE GROENE VENEN

Met Joris Jouw Weekend In De Platenkast Behind The Grooves Amigos da Musica Middag Venen Voorpremierè Cultura-dio SOS/Special edition Nieuwsronde Yes, Weekend! Wzzp Sick & Serious Kerkdienst Abcoude Weekendshow Cultura-dio Sportronde SliQ Progressive X Grooves Bonker Alternatief

Verloren mensen Mirjam Rotenstreich Abbi wil na het overlijden van haar ouders in het reine komen met haar moeizame jeugd. Ze huurt een villa in het Zwitserse Lugano, de plek waar ze tijdens vakanties als kind zo gelukkig leek. Maar het verblijf verloopt allerminst rustig. De eigenaardige verhuurder Philip intrigeert haar en bezorgt haar tegelijkertijd een onbehaaglijk gevoel. Hij voorziet gebeurtenissen. Abbi probeert hem te negeren, totdat enkele van zijn voorspellingen uitkomen en hij zelfs haar dood voorspelt.

2

De twaalf stammen van Hattie Ayana Mathis Hattie Shepherd is vijftien jaar als zij voor het eerst moeder wordt. Met een hart vol hoop op een betere toekomst is zij naar Philadelphia gekomen. Haar Amerikaanse droom wordt echter keer op keer stukgeslagen in het gesegregeerde Amerika van de twintigste eeuw. In deze keiharde wereld brengt zij haar kinderen groot door pure wilskracht, maar zonder de liefde die zij ook zo nodig hebben.

terd door een aantal mannen. Samen met Ab Doderer, zijn vaste chauffeur, wordt hij een busje ingesleurd en afgevoerd. Diezelfde avond ontvangt de politie een brief waarin de ontvoerders het losgeld eisen. In ‘Meneer Heineken, het is voorbij’ beschrijft Gert van Beek, destijds hoofdinspecteur van de Amsterdamse politie, drie uiterst spannende weken.

5

Cirkel van het kwaad Wilbur Smith

De vierjarige Mahtob reist samen met haar ouders naar het land van haar vader, Iran. Maar in Teheran laat haar vader een hele andere kant van zichzelf zien. Hij is niet van plan ooit nog naar Amerika terug te keren en Mahtob en haar moeder Betty moeten zich aan zijn grillen en strenge regels onderwerpen. Een vakantie verandert in een hel. Anderhalf jaar lang zit Mahtob met haar moeder gevangen in een onbekend land. Als ze uiteindelijk via een barre tocht door Turkije weer naar Amerika terug weten te komen, kan de kleine Mahtob niet vermoeden hoe de schaduw van haar vader een leven lang door zal werken.

4

Meneer Heineken, het is voorbij Gert van Beek Op 9 november 1983 verlaat Alfred Heineken zijn kantoor in Amsterdam. Buiten wordt hij overmees-

Hector Cross is een man met uitzonderlijke kwaliteiten. Als zijn vriendin Hazel op brute wijze wordt vermoord, eist hij gerechtigheid en zweert hij wraak. Samen met de Cross Bow Security wil Hector de terroristische moordenaars voorgoed uitschakelen. Hij ontdekt dat zijn grootste vijand zich verbergt achter vele misleidende gedaantes die overal opduiken: in de Afrikaanse woestijn en in het hart van Londen. Als ook Hazels illustere verleden een rol gaat spelen en Hectors vijand hongerig aast op macht en geld, wordt de jacht pas echt geopend. En Hector Cross lijkt de prooi...

Amstelhoek

Klaverjassen op 26 oktober Ook dit seizoen wordt er weer klaverjas gespeeld in de Amstelhoek. De eerste avond is komende zaterdag 26 oktober. Deze prijsklaverjasavond wordt georganiseerd door de Buurt Vereniging Amstelhoek. Iedereen die gezellig kan en wil klaverjassen is van harte welkom. Er wordt gekaart om leuke prijzen en er bestaat de mogelijkheid om lootjes te kopen. De entree bedraagt slechts € 2,50 (en hierbij zit het eerste kopje koffie tijdens het kaarten in). Aanvang 20 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Adres: Engellaan 3a.

Esthetische ingrepen… U heeft het vast via de media vernomen; de minister van Volksgezondheid,Welzijn en Sport neemt maatregelen rondom esthetische cosmetische ingrepen. Eindelijk, dacht ik toen ik dit las. Dit kan veel narigheid in de toekomst voorkomen. De kennisgeving van de minister heeft al voor veel reacties gezorgd, ook binnen mijn branche. Collega’s leggen contact met elkaar en cliënten stellen vragen. Het komt er eigenlijk op neer dat de grijze zone van behandelingen door niet-medici onder de loep genomen gaat worden. Er blijken in de praktijk nog steeds mensen te zijn die zich bekwaam genoeg achten om behandelingen uit te voeren die eigenlijk niet door hen uitgevoerd mogen worden. Mijns inziens is het invoeren van de zogenoemde “vrije beroepen” en het niet vastleggen van bepaalde aanduidingen daar mede debet aan. De term ‘cosmetisch

specialist’ is niet beschermd, evenmin als cosmetische geneeskunde en cosmetisch arts en komen in de wet BIG (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg - Red.) en in het BIG-register niet voor. Deze termen worden dan ook willekeurig gebruikt, wat voor veel verwarring bij de consument zorgt. Maar waar moet je dan op letten als consument, is nu de vraag?

metisch ingrepen, altijd te vragen/te informeren naar de BIG-registratie. Die registratie geeft duidelijkheid over de bevoegdheid van een zorgverlener (zie www.bigregister.nl). Het beroep schoonheidsspecialiste valt hier echter niet onder, waardoor deze specialistes bepaalde behandelingen ook niet mogen uitvoeren. Maar hoe weet je nu als consument wanneer je met een bekwaam schoonheidsspecialiste te maken hebt? Een brancheorganisatie kan in deze uitsluitsel geven. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat iemand die niet aangesloten is bij ANBOS (brancheorganisatie voor schoonheidsspecialistes) geen gediplomeerd specialist is, maar iemand die niet de juiste diploma’s heeft, kan zicht nooit bij deze organisatie aansluiten.

andere gespecialiseerde behandelingen. Schoonheidsspecialisten met een dergelijk gespecialiseerde vakdiploma staan geregistreerd (ook bij de zorgverzekeraars) en kunnen door de consument gevonden worden (zie www. anbos.nl). Registratie betekent voor de specialist verplichte nascholing en voor gespecialiseerde behandelingen ontwikkelt ANBOS landelijke richtsnoeren. Voor de consument geeft dit duidelijkheid; dit alles met de nadruk op: niet alleen bekwaam, maar ook bevoegd! Behandelingen van schoonheidsspecialisten die volgens het beroepsprofiel werken, zijn niet in strijd met de wet. Ik ben dan ook nog steeds blij met mijn beroep en de mogelijkheden die mijn collega’s en ik aan de consument kunnen bieden om hun huid te verbeteren. Maar zoals gezegd; binnen de grenzen van het vak.

BEAUTY

Mijn advies is om, in geval van cos-

Alle schoonheidsspecialisten aangesloten bij ANBOS beschikken minimaal over het diploma schoonheidsverzorging. Binnen de branche zijn er ook vakspecialisaties zoals acne, ontharingstechnieken, camouflage en

Périne Heerooms Instituut Périne Mijdrecht Winnaar Beauty Award 2013